Athens,
23
Απριλίου
2019
|
11:34
Europe/Athens

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού «Win-A-Robot» της Epson

Περίληψη

Επιλέχθηκαν τα έξι καινοτόμα ακαδημαϊκά έργα από όλη την Ευρώπη που κερδίζουν τα πρωτοποριακά ρομπότ της Epson, αναδεικνύοντας το λαμπρό μέλλον των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και της τεχνολογίας αυτοματισμού σε cobotics, επιστήμες τροφίμων, AR, γεωργία, διεισδυτική μάθηση και βιομηχανία

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού «Win-A-Robot» της Epson, για τις αγορές EMEAR, οι οποίοι παρουσίασαν όλες τις πιθανές, καινοτόμες χρήσεις της ρομποτικής και των τεχνολογιών αυτοματισμού σε διαφορετικούς τομείς, στην Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία.

 «Η ρομποτική και η αυτοματοποίηση θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο μέλλον» δήλωσε ο κος Volker Spanier, Διευθυντής Ρομποτικής της Epson Europe, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νικητών του διαγωνισμού.

«Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι σύγχρονοι σπουδαστές είναι ενθουσιασμένοι, αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αναλάβουν αυτή την πρόκληση. Η Epson επιδιώκει να συνεργαστεί με τους ταλαντούχους του μέλλοντος, για να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και το έργο τους προς την κατεύθυνση αυτή. Πιστεύουμε ότι αυτή η ανακοίνωση είναι μόνο η αρχή για εποικοδομητικές, μακροπρόθεσμες σχέσεις με τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια».

Η Epson ανακοινώνει περήφανα τους έξι επίσημους νικητές του διαγωνισμού Win-A-Robot 2018:

  • Πανεπιστήμιο Pecs, Ουγγαρία, με το έργο «Ρομποτικός Έλεγχος με Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητα»
  • Heinz-Nixdorf-Berufskolleg, Γερμανία, με το έργο «Προσομοίωση Ηλεκτρονικού Εμπορίου με τη χρήση του Παραδείγματος ενός Εργοστασίου Φυτικού Γεμίσματος Καραμέλας»
  • Ινστιτούτο Τεχνολογίας Tallaght, Ιρλανδία, με το έργο «Ρομποτική, Παραγωγή Τροφίμων και Συγκομιδή»
  • Πανεπιστήμιο του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο, με το έργο «Αυτο-προσαρμόσιμου Ρομπότ Υποβοηθούμενης Κατασκευής σε Ευφυή, Βιώσιμα, Ενεργά Κύτταρα»
  • Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία, με το έργο "ChocoBot - Ενεργειακά Προσαρμοσμένη Διακόσμηση για εορταστικές τούρτες και Άμεση Κατασκευή Πρωτότυπων Σκευασμάτων Σοκολάτας"
  • Πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία, με το έργο «Διεισδυτική Μάθηση για Ασφαλή Φυσική Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Ρομπότ»

Η απόφαση λήφθηκε από μια κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από ειδικούς της ρομποτικής: τον Darwin Caldwell, καθηγητή στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας την Εύα Καϊλή, Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Δρ. Imre Paniti από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών, τον Patrick Schwarzkopf, Διευθύνοντα Σύμβουλο της VDMA Ρομποτική και Αυτοματισμός και τον Yoshifumi Yoshida, Διοικητικό Στέλεχος της Epson. Οι κριτές, οι οποίοι προέρχονται από τομείς της πολιτικής, της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, συναντήθηκαν στο Μέρμπους της Γερμανίας για να συζητήσουν και να επιλέξουν τα νικητήρια έργα. Για την επιλογή των νικητών, βασίστηκαν σε ένα αυστηρό σύνολο κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του κάθε έργου στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη βιωσιμότητα και τη μοναδική χρήση των ρομπότ. Το εύρος και η βαρύτητα των γνώσεων και της εμπειρίας που παρουσιάστηκαν σε όλες τις εφαρμογές, ανέδειξαν τα εντυπωσιακά ταλέντα μιας νέας γενιάς επιστημόνων, που προάγουν το μέλλον της ευρωπαϊκής ρομποτικής.

Τους επόμενους μήνες, η Epson και οι συνεργάτες της θα βρίσκονται δίπλα στους ακαδημαϊκούς φορείς, έπειτα από την παραλαβή των ρομπότ της εταιρείας, παρέχοντάς τους υποστήριξη και εκπαίδευση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση των ρομπότ από τις νικήτριες ομάδες, αλλά και από τους υπόλοιπους φοιτητές.

Με τον κλάδο της ρομποτικής να αποτελεί ένα τομέα 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2025, η Epson δεσμεύεται να επεκτείνει τις εφαρμογές για τα ρομπότ της, με σκοπό να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο τα ρομπότ θα υποστηρίζουν τους ανθρώπους στις διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, όσον αφορά την τιμή.. Ο διαγωνισμός Win-A-Robot της Epson συμβάλλει στην μείωση των εμποδίων στον τομέα του αυτοματισμού, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοματισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και τους νικητές του είναι διαθέσιμες εδώ: https://www.epson.eu/robots-contest

Σχετικά με την Epson

Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων, αντικειμένων και πληροφοριών με τις αυθεντικές και αποδοτικές, ακριβείς και ολοκληρωμένες τεχνολογίες ακριβείας της. Με μια γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από εκτυπωτές inkjet και ψηφιακά συστήματα εκτυπώσεων έως βιντεοπροβολείς 3LCD, έξυπνα γυαλιά, συστήματα αισθητήρων και ρομποτικούς μηχανισμούς, η εταιρεία επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των αναλωσίμων και της ρομποτικής.

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation με έδρα την Ιαπωνία, ο όμιλος Epson απασχολεί περισσότερους από 81.000 υπαλλήλους σε 85 εταιρείες παγκοσμίως και είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή στις κοινότητες όπου λειτουργεί και τις συνεχόμενες προσπάθειές του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

global.epson.com/

Σχετικά με την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Με εργατικό δυναμικό 1.750 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το οικονομικό έτος 2016 ήταν 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ. http://www.epson.eu

Περιβαλλοντικό όραμα 2050 

http://eco.epson.com/