24
Νοεμβρίου
2016
|
23:00
Europe/Athens

Ο νέος laser βιντεοπροβολέας EH-LS10500 της Epson παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκθεση στη Ν.Α. Ευρώπη, στην Ελλάδα, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016

Ο EH-LS10500 θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στη Ν.Α. Ευρώπη στο πλαίσιο έκθεσης ήχου και εικόνας, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park. Με τον EH-LS10500, η Epson φέρνει την τεχνολογία του Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HDR), στη σειρά οικιακών κινηματογραφικών βιντεοπροβολέων της με πηγή φωτός laser. Πάνελ τεχνολογίας 3LCD, αναβάθμιση εικόνας σε 4K, πηγή φωτός laser και υποστήριξη για υλικό Ultra HD Blu-ray, όπως και άλλες πηγές εικόνας HDR συνδυάζονται σε αυτό το μοντέλο, προσφέροντας την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι.

Ο κος Paul White, Product Manager, Epson Europe, αναφέρει: «Η τεχνολογία HDR αποσκοπεί στο να προσθέσει δυναμισμό και ένταση στην εμπειρία του οικιακού κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό, είμαστε ειλικρινά υπερήφανοι για τον EH-LS10500. Είναι ο πλέον σύγχρονος οικιακός βιντεοπροβολέας μας με διπλή πηγή φωτός laser και πλέον, μπορεί να αποδώσει υλικό HDR, σε όλο του το μεγαλείο. Αυξάνοντας το λόγο αντίθεσης μεταξύ των σκοτεινών και φωτεινών περιοχών της εικόνας, το HDR διευρύνει την αντίληψη του βάθους και αναδεικνύει νέα επίπεδα λεπτομέρειας, τα οποία ήταν ανέφικτα μέχρι σήμερα.

Επίσης, εμπλουτίζει δραματικά την αντιληπτή γκάμα των χρωμάτων, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι ο EH-LS10500 μπορεί να προβάλλει την απόλυτη τελειότητα».

Σχεδιασμένος αποκλειστικά για περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου, ο EH-LS10500 ενσωματώνει έξυπνες τεχνολογίες, με σκοπό την απόδοση εικόνων ακριβείας. Στον πυρήνα του βρίσκονται τα πάνελ 3LCD της Epson και σε συνδυασμό με τη διπλή πηγή φωτός laser εξασφαλίζουν ευρεία χρωματική παλέτα και απόλυτα βαθύ μαύρο. Χάρη στο μεγάλο άνοιγμα του διαφράγματος ο EH-LS10500 αποδίδει διαυγείς εικόνες, ενώ η ταχεία απόκριση σε υλικό γρήγορης κίνησης, εξασφαλίζει ομαλότητα σε κάθε σκηνή έντονης δράσης.

Παρέχοντας μια ανώτερη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, η σουίτα των δυνατοτήτων επεξεργασίας του EH-LS10500 περιλαμβάνει, επίσης, τεχνολογία τελευταίας γενιάς στην αναβάθμιση εικόνας από 1080p σε ανάλυση 4Κ, καθώς και υποστήριξη UHD BD. Σε αυτά προστίθενται, επίσης, οι τεχνολογίες Detail Enhancement, Super Resolution, frame interpolation και η δυνατότητα ISF calibration. Η πηγή φωτός laser εξασφαλίζει ευρεία γκάμα χρωμάτων, η οποία καλύπτει το εύρος των παλετών sRGB, DCI και Adobe RGB, για απόλυτη αναπαραγωγή χρωμάτων. Τέλος, η συμβατότητα με πηγές υλικού UHD Blu-ray, επιτρέπει την απόλαυση υλικού HDR στον οικιακό κινηματογράφο.

Πέρα από την αναπαραγωγή καθηλωτικών εικόνων με HDR και την πιστότητα χρωμάτων, όπως την οραματίστηκε ο σκηνοθέτης, η διπλή πηγή φωτός laser του EH-LS10500 εξασφαλίζει, επίσης, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, η οποία ανέρχεται στις 30.000 ώρες σε λειτουργία Eco. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διάρκεια που αντιστοιχεί σε μια κινηματογραφική ταινία την ημέρα, για 46 συνεχόμενα έτη! Η πηγή φωτός laser επιτρέπει, επίσης, την άμεση ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα από κατάσταση off, με μόλις 20 δευτερόλεπτα απαιτούμενου χρόνου για να φτάσει το 100% της χρωματικής του απόδοσης.

Εκτός από την έμφαση στην ποιότητα της εικόνας, ο EH-LS10500 έχει, επίσης, σχεδιαστεί για να ταιριάξει ομαλά και διακριτικά στο οικιακό περιβάλλον. Το αισθητικά άρτιο κάλυμμα του φακού, το κρυφό πάνελ πλήκτρων ελέγχου και το σχεδόν αθόρυβο σύστημα ψύξης εναρμονίζονται σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου σε συνδυασμό και με τη δυνατότητα ευρείας μετατόπισης του φακού.Προσφέρει, επίσης, ευκολία στη χρήση μέσω μηχανοκίνητων οπτικών λειτουργιών, καθώς και της ηλεκτρικά ρυθμιζόμενης μετατόπισης του φακού, της εστίασης και του zoom.

Οι λάτρεις του Οικιακού κινηματογράφου που επιθυμούν να απολαμβάνουν ταινίες σε διαφορετικές αναλογίες πλευρών, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τις μνήμες θέσεων φακού του EH-LS10500. Με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, μπορούν να ανακληθούν έως και 10 διαφορετικές θέσεις ρυθμίσεις, με αναλογία εικόνας έως και 2.4:1.

Περίληψη

Ο νέος laser βιντεοπροβολέας εισάγει δυναμικά το HDR στην οικιακή προβολή, προσφέροντας αναβάθμιση ανάλυσης σε 4Κ και υποστήριξη Ultra HD Blu-ray

Σχετικά με την Epson

Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων, αντικειμένων και πληροφοριών με τις αυθεντικές και αποδοτικές, ακριβείς και ολοκληρωμένες τεχνολογίες ακριβείας της. Με μια γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από εκτυπωτές inkjet και ψηφιακά συστήματα εκτυπώσεων έως βιντεοπροβολείς 3LCD, έξυπνα γυαλιά, συστήματα αισθητήρων και ρομποτικούς μηχανισμούς, η εταιρεία επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των αναλωσίμων και της ρομποτικής.

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation με έδρα την Ιαπωνία, ο όμιλος Epson απασχολεί σχεδόν 80.000 υπαλλήλους σε 86 εταιρείες παγκοσμίως και είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή στις κοινότητες όπου λειτουργεί και τις συνεχόμενες προσπάθειές του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

global.epson.com/

Σχετικά με την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Με εργατικό δυναμικό 1.750 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το οικονομικό έτος 2016 ήταν 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ. http://www.epson.eu

Περιβαλλοντικό όραμα 2050 

http://eco.epson.com/