Athens,
05
Μαρτίου
2018
|
09:00
Europe/Athens

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θα χρειαστεί να προσαρμοστούν για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος

Τι θα σήμαινε, ένα πιο εξοικειωμένο με την τεχνολογία εργατικό δυναμικό, για τις εταιρείες του αύριο

Αν η τεχνολογία πρόκειται να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία, θα είναι μια επανάσταση που οφείλεται στους Ευρωπαίους εργαζόμενους. Θα έχουν το ρόλο τόσο της εφαρμογής όσο και της ενθάρρυνσης αυτής της εξέλιξης και, ως εκ τούτου, θα ορίσουν και την τελική της επιτυχία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει το στόχο να εξασφαλίσει 750.000 ICT θέσεις εργασίας έως το 2020 . Αυτό το εργατικό δυναμικό με γνώσεις ΙΤ, θα υποστηρίζεται ώστε να αξιοποιήσει δεξιότητες, οι οποίες περιορίζονταν άλλοτε μόνο σε όσους γνώριζαν πολύ καλά από τεχνολογία. Καθώς η τεχνολογία εξακολουθεί να εξελίσσεται, η εξέλιξη θα εδραιωθεί ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή. Τι θα σημαίνει αυτό για τη βιομηχανία της Ευρώπης;

 

Σχετικά με την Epson

Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων, αντικειμένων και πληροφοριών με τις πρωτότυπες, αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες και ακριβείς τεχνολογίες της. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των τεχνολογιών προσαρτώμενων συσκευών (wearables) και της ρομποτικής. Η Epson είναι υπερήφανη για τη συμβολή της στην υλοποίηση βιώσιμων πρακτικών στην κοινωνία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της για την υλοποίηση των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Με επικεφαλής την εταιρία Seiko Epson Corporation της Ιαπωνίας, ο όμιλος Epson καταγράφει ετήσιες πωλήσεις άνω του 1 τρισεκατομμυρίου JPY.

global.epson.com

Σχετικά με την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Με εργατικό δυναμικό περισσότερο από 1.968 υπαλλήλους, οι πωλήσεις της Epson Europe για το οικονομικό έτος 2017 ήταν 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ. http://www.epson.eu

Περιβαλλοντικό Όραμα 2050

http://eco.epson.com

 

Τα πλεονεκτήματα για τη βιομηχανία

Η Epson ρώτησε 17 ειδικούς του κλάδου και έκανε έρευνα σε πάνω από 7.000 Ευρωπαίους εργαζομένους, προκειμένου να εξερευνήσει τον τρόπο που η τεχνολογία αλλάζει το εργασιακό τοπίο στην Ευρώπη. Ανακαλύψαμε ένα όραμα για το μέλλον, όπου η τεχνολογία θα προσφέρει τεράστια οφέλη στην βιομηχανία, στις επιχειρήσεις και στους προσωπικούς μας ρόλους εργασίας. Με την πρόοδο αυτής της τεχνολογικής μεταμόρφωσης, οι εταιρείες θα χρειάζονται ολοένα και περισσότερο υπαλλήλους με δυνατότητες χρήσης τεχνολογίας και ανάλυσης δεδομένων. Η αντίληψη για την πρόοδο αυτή είναι ευρέως θετική. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι, συνολικά, ο ρόλος τους θα είναι πιο αποτελεσματικός, χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία, ενώ πιστεύουν ότι θα είναι πιο παραγωγικοί, πιο ακριβείς και πιο αναλυτικοί. Η δημιουργικότητα πρόκειται επίσης να ενισχυθεί, με σχεδόν το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι ο ρόλος τους θα γίνει πιο δημιουργικός. Όπως είναι αναμενόμενο, οι απαντήσεις μεταξύ των διαφορετικών κλάδων διέφεραν, όπως για παράδειγμα οι κατασκευές και το λιανικό εμπόριο, να υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Μια εποχή συνεργασίας

Η τεχνολογία πρόκειται να βοηθήσει στην ανάδειξη μιας νέας εποχής εταιρικής συνεργασίας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, πολλοί εκ των οποίων πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ τοπικών υπαλλήλων και υπαλλήλων σε παγκόσμιο πεδίο. Σύμφωνα με το 71% των Ευρωπαίων εργαζομένων, οι αίθουσες συσκέψεων του μέλλοντος θα είναι εντελώς εικονικές με τους εργαζόμενους, από όλο τον κόσμο, να έχουν ως έδρα το χώρο εργασίας τους και να χρησιμοποιούν τεχνολογίες, όπως AR και ολογραφικούς βιντεοπροβολείς, για να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, σε πραγματικό χρόνο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ενώ η επιλογή τεχνολογιών ανάλογα με τον εκάστοτε σκοπό θα είναι κρίσιμη για την εικονική συνεργασία, εφόσον είναι εξίσου απαραίτητη και για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των εργαζομένων, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν και να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συμμετοχή των υπαλλήλων, ειδικά με το 68% των ερωτηθέντων της έρευνας πιστεύουν ότι θα νιώθουν λιγότερο συνδεδεμένοι με την εταιρεία τους, καθώς θα εργάζονται ολοένα και περισσότερο εξ αποστάσεως, ενώ τους ενδιαφέρει λιγότερο η ομαδικότητα και η εργασία τους γίνεται πιο απρόσωπη.

Ελέγχετε την εξέλιξη

Όσον αφορά τους εξελισσόμενους ρόλους εργασίας του μέλλοντος, το 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η εταιρεία τους χειρίζεται καλά ή άψογα το θέμα της εκπαίδευσης των εργαζομένων για να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, όταν χρειάστηκε να αναλύσουν την απάντηση, μόνο το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εταιρεία τους χειρίζεται καλά το θέμα της επανεκπαίδευσης των ενδεχομένως περιττών εργαζομένων, ενώ το 60% δήλωσαν ότι η εταιρεία τους έχει καλή ή εξαιρετική απόδοση στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Με το κέντρο προσοχής να είναι γύρω απο τις δεξιότητες ICT να αυξάνεται στον επιχειρηματικό χώρο, οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν, ώστε να διασφαλίσουν ότι έχουν βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της ενσωμάτωσης νέων ταλέντων και της ανάπτυξης των ταλέντων εντός του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού. Η τελική εξέλιξη είναι μια διαδικασία σταδιακής αλλαγής και μπορεί να μην έχει την ίδια μορφή για όλες τις εταιρείες. Μια σταθερά που ισχύει για όλους, ωστόσο, είναι η ευθύνη που διατηρούν οι εταιρείες για να διαχειριστούν την εξέλιξη και να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Η πλήρης έρευνα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες. Μπορείτε να το κατεβάσετε στη στήλη στα δεξιά της σελίδας.