Amsterdam,
01
september
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

3 jaar printen met nieuwe EcoTank-serie van Epson

De nieuwste EcoTank-serie is gebruiksvriendelijker, wordt geleverd met voldoende inkt voor drie jaar printen en omvat modellen voor het afdrukken van foto's

Epson introduceert de EcoTank-printers van de volgende generatie, waarmee de serie aanzienlijk wordt uitgebreid. Twee grote ontwikkelingen staan centraal: een speciale fotoreeks met een 5-kleuren inktset (ET-7750, ET-7700) en een geheel nieuw ontwerp met een inkttank aan de voorkant en verbeterde flessen voor navullen zonder knoeien. Dit laatste geldt zowel voor de fotoreeks als de nieuwste modellen voor drukke huishoudens, thuiskantoren en kleine kantoren (ET-4750, ET-3750, ET-3700, ET-2750, ET-2700). De printers worden nu tevens geleverd met voldoende inkt voor drie jaar printen1.

Voor fotoafdrukken (ET-7750 & ET-7700)

Met een capaciteit van maximaal 3400 foto's2 (10 x 15 cm) op basis van de meegeleverde inktset, vormen de ET-7750 en ET-7700 een zorgeloze optie voor iedereen die hoogwaardige foto's print. Dankzij de 5-kleuren inktset (incl. een zwarte foto-inkt), kunnen ze foto's produceren die tot 300 jaar in een fotoalbum kunnen meegaan3. Een aantal kenmerken zal met name fotografen en creatieve personen aanspreken, waaronder een SD-kaartsleuf, randloos afdrukken, afdrukken op cd's en dvd's, dubbele papierladen (alleen ET-7700) en een LCD-scherm van 6,8 cm.

Onze oorspronkelijke EcoTank-serie bood een geheel nieuwe manier van afdrukken. De serie werd standaard geleverd met een grote hoeveelheid inkt en inktpatronen waren niet langer nodig dankzij een inkttank met ultrahoge capaciteit aan de zijkant van de printer. Klanten kunnen hier met de nieuwste EcoTank modellen ook over beschikken, maar de modellen zijn gebruiksvriendelijker en compacter. En de meegeleverde inktvoorraad is nu verhoogd tot drie jaar aan inkt1. De serie bestaat uit meer modellen, voor thuisgebruik, thuiskantoren en kleine kantoren. Een geheel nieuwe toevoeging zijn de modellen voor fotoafdrukken, zodat nog meer mensen over de vrijheid beschikken om af te drukken zonder zich zorgen te maken over kosten en eenvoudig grote aantallen hoogwaardige foto's kunnen printen.
Fabio Girotto, productmanager bij Epson Europe

Alle EcoTank-printers van de volgende generatie (ET-7750, ET-7700, ET-4750, ET-3750, ET-3700, ET-2750 & ET-2700) zijn nóg gebruiksvriendelijk en hebben een duidelijk nieuw design Het inktreservoir is verplaatst van de zijkant naar de voorkant, zodat het geheel compacter en strakker oogt. Dit betekent ook dat gebruikers eenvoudig kunnen zien hoeveel inkt er over is.

Het gewijzigde ontwerp wordt vervolmaakt met een verbeterd inktvulsysteem dat specifiek is ontworpen voor navullen zonder morsen. Verspilling wordt bij elke fase tot een minimum beperkt met flessen die gemakkelijker zijn te openen, eenvoudiger schenken en die een mechanisme bevatten dat ervoor zorgt dat het juiste reservoir met de juiste kleur wordt gevuld.

Afdrukkosten worden gemiddeld met 74% verlaagd4 en de Ecotank-reeks biedt zeer lagen kosten per pagina, dankzij de meegeleverde inkten met hoog rendement en een inkttank met zeer hoge capaciteit. Met deze printers zonder inktpatronen besparen gebruikers ook tijd, omdat de printer wordt geleverd met voldoende inkt voor drie jaar printen1, zodat de periode tussen het navullen veel langer wordt. De betaalbare navulflessen zijn op lange termijn zeer goedkoop in gebruik, bieden fantastische meerwaarde en zijn beschikbaar voor de hele serie en dat al vanaf € 8,99 (4-kleureninkt van de volgende generatie). Bovendien wordt elk model geleverd met een uitgebreide garantie van drie jaar (na registratie).

De nieuwe modellen bieden gebruikers de vrijheid om hoe en waar ze maar willen af te drukken, dankzij Wi-Fi, Wi-Fi Direct en een volledige suite met opties voor on-the-go afdrukken van foto's en documenten vanaf mobiele apparaten5. Daarnaast zijn Ethernet en Scan-to-Cloud5 beschikbaar voor een aantal modellen (ET-7750, ET-7700, ET-4750, 3750 & ET-3700).

 

Voor thuiskantoren en kleine kantoren (ET-4750, ET-3750 & ET-3700)

Deze EcoTank-printers leveren duidelijk leesbare en heldere tekst dankzij de PrecisionCore-printkop en de originele dye-based- en pigmentinkten van Epson. Alle modellen kunnen dubbelzijdig afdrukken met hoge snelheden tot 15 ppm6, terwijl specifieke modellen grotere papierladen, een automatische documentinvoer en een fax bieden.

De EcoTank ET-7750, ET-7700, ET-4750, ET-3750, ET-3700, ET-2750 & ET-2700 zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2017 voor een respectievelijke prijs van € 699, € 599, € 499, € 449, € 399, € 349 en € 269.

 

- einde -

1 Gebaseerd op een gemiddeld afdrukvolume van 140 pagina's per maand en uitgaande van het laagste rendement van de eerste inktset. (ET-2700/50, ET-3700/50, ET-4750.)
2 Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson's originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van Testpatronen in ISO/IEC 24712 of 29103. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711 of 29102. Genoemde rendementen kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.
3 De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vochtigheid en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.
4 Gemiddelde aantal inktpatronen/gemiddelde besparing bij afdrukken van het genoemde aantal pagina's op basis van de meegeleverde inktflessen met de EcoTank-reeks, inclusief hardwareprijs. Vergelijking gebaseerd op het gemiddelde van de EcoTank A4-reeks en afgezet tegen het gemiddelde van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode april 2016 tot maart 2017 (gevolgd door GfK). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van gemiddelde adviesprijzen en is gebaseerd op het aantal verbruikte standaard- en XL-patronen voor de West-Europese markt (eveneens gevolgd door GfK). De gehanteerde rendementsgegevens van inktpatronen zijn zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.
5 Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect of naar www.epson.be/connect
6 Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing
7 Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson's originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712 met vervangende inktflessen. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711. Deze kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.
8 Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson's originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com