Søborg,
11
December
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

3D-udskrivning vil gøre produktionen lokal

Fabrikken i fremtiden vil være en gigantisk, mobil 3D-printer, der flytter og skaber efter behov i henhold til Europas arbejdsstyrke

Forbrugernes krav ændres, og produktionen skal tilpasses. Det moderne landskab er præget af et hektisk behov, hvor kløften mellem forbrugernes ønske, og det de får, bliver mindre hver dag, og hvor trangen til personlig tilpasning vokser. 3D-udskrivning tilbyder et stærkt produktionsværktøj i denne bølge af teknologisk transformation. Det er forreste linje i en revolution, som vil føre til en fremtid med smartere fabrikker, kortere forsyningskæder og lokaliserede reaktioner på efterspørgsel. I henhold til Epsons undersøgelser vil denne revolution ikke være begrænset til hurtig levering. 65 procent af den europæiske produktionsarbejdsstyrke vil rent faktisk forbedre kvaliteten af varer som et resultat af nye teknologier. Dette er et af en række væsentlige resultater af nye undersøgelser fra Epson om den forventede påvirkning fra revolutionerende teknologier på vigtige sektorer i Europa i det kommende årti. Denne undersøgelse er baseret på interviews med 17 opinionsledere på højt niveau, hvis hypoteser derefter blev testet mod opfattelsen hos mere end 7.000 europæiske virksomhedsledere og medarbejdere.

Udskrivning efter behov

Efterhånden som 3D-udskrivnings rolle i produktionen bliver stadigt vigtigere, får vi adgang til et landskab med hyperlokale, hypertilpassede produkter. Produktionen vil blive drevet af en detailsektor, der reagerer på den nye tendens "det, du ser, er det, du kan udskrive". Forbrugere kan nu vælge og personliggøre varer til et detaljeniveau, der udgør et alternativ til den traditionelle "køb det, der tilbydes"-model. 3D-udskrivning er hjørnestenen i dette ændrede detaillandskab i henhold til futuristen Christopher Barnett. Og fordelene er ikke begrænset til personlig tilpasning af varer. Denne teknologi sætter os i stand til at udskrive emner med flere dele på en gang, så vi forenkler komplekse forsyningskæder.

 

Kortere forsyningskæder

På tværs af brancher fra luftfart til medicin gør 3D-udskrivning det muligt at foretage væsentlige besparelser, samtidig med at det muliggør mere tilpasset produktion og genererer nye forretningsøkosystemer på tværs af brancher. Selvom traditionelle fabriksmodeller stadig vil spille en vigtig rolle, mener 57 procent af produktionsarbejderne, at produktionsfaciliteterne generelt vil blive mere lokaliserede. Eksperter hævder, at i dette nye miljø vil fabrikkerne udvikles til at blive gigantiske, mobile printere, der flyttes til det sted, hvor behovet er, som f.eks. bycentre. Vores forskning viser, at 65 procent af produktionsarbejderne mener, at dette vil resultere i produkter, der er udskrevet efter behov, ikke massefremstillet. Meget af dette kan lyde som en fjern ambition, men det er allerede en produktionsrealitet. Epson har allerede demonstreret iøjnefaldende potentiale i udskrivning efter behov i beklædningsbranchen1, og integrationen af 3D-udskrivning inden for sundhedssektoren, produktion, produktdesign og andre brancher leverer allerede konkrete fordele.

 

Aktivering af lokale fordele

3D-udskrivning er katalysatoren for en lokal revolution, og 60 % af produktionsmedarbejderne hævder, at det vil gøre det muligt for produktionsbrancher at omplacere sig og lokalisere aktiviteter. Når det kombineres med fabrikkernes evne til at fjernidentificere behov, bliver produktionen hurtigere, billigere og bedre i stand til at tilbyde produktion efter behov, som markedet kommer til at forvente. Endelig mener 40 procent af de adspurgte inden for produktion, at 3D-udskrivning vil føre til forsyningskæder, der er kortere, stærkere og bedre tilpasset. Tilpasset produktion vil ændre global masseproduktion, som vi kender det, og som med alle andre ændringer, vil den måde, vi reagerer på ændringerne på, afgøre niveauet af vores succes. 3D-udskrivning vil tilbyde en positiv ændring inden for produktion i organisationer, som er villige til at tilpasse sig, og dermed give store fordele til virksomheder, miljøet og til de samfund, som vi lever i.

 

Vil du vide mere?

Den fulde rapport indeholder alle oplysningerne, og du kan hente den her.

1 https://www.engadget.com/2017/02/14/epson-digital-couture-project-new-york-fashion-week/