02
Október
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

A gazdaságos és minőségi nyomtatás érdekében korszerűsítette nyomtatóparkját a Copyguru Kft.

Az Epson külső tintatartályos nyomtatói egyértelműen a nagy volumenű fotónyomtatás gazdaságosságának bajnokai.
Grubits Attila, szerviz vezető, Copyguru Kft.
Annak köszönhetően, hogy több ügyfelet tudunk kiszolgálni, a beszerzés óta üzleteink nyeresége folyamatosan növekszik.
Széplaki Tivadar, beszerzési vezető, Copyguru Kft.

A Copyguru Kft. teljes körű irodatechnikai szolgáltatásokat kínál nyolc budapesti üzletében. A cég többek között fotó-, poszter és plakátnyomtatással, fénymásolással valamint tervrajznyomtatással is foglalkozik. Korábban a vállalat számára az alacsony költségű, jó minőségű fotónyomtatás jelentett kihívást, hiszen a 2013 szeptemberétől tartó eszközbeszerzést megelőzően tintasugaras fotónyomtatót egyáltalán nem használtak üzleteikben, így költségesebb technológiát kellett alkalmazniuk.

A beszerzés háttere

Az Epson L-sorozatának fotónyomtatói, az L800, az L810 és az L1800 A3+ tintasugaras készülékek egyaránt ideális választást jelentettek a Copyguru Kft. számára. Az új modellek megoldást kínáltak a cég fotónyomtatási és CD/DVD felületre történő nyomtatással kapcsolatos kihívásaira a kiváló minőségű nyomatokat elkészítése és a rendkívül alacsony költségek terén, az ultranagy kapacitású tintatartályoknak, az eredeti Epson tintának és a MicroPiezo technológiának köszönhetően. A Copyguru Kft. a fotónyomtatási igények kielégítése és a magas minőségű nyomatok előállítása érdekében 14 darab L800 külső tintatartályos fotónyomtató és 3 darab L1800 A3+ modell beszerzéséről döntött, ami ideális A3 méretű plakátok kinyomtatására is. Az 5 darab L810 nyomtató megvásárlásában pedig a készülék kínálta CD/DVD felületre történő nyomtatási funkció is szerepet játszott, hiszen a cégnek így lehetősége nyílt a vásárlói igények figyelembevételének megfelelően kiterjeszteni szolgáltatásait.

A nagyformátumú nyomtatás esetében az újonnan beszerzett 5 darab Epson készülékkel a még gyorsabb ügyfélkiszolgálás és a jobb minőségű nyomatok elkészítése volt a cél. A cég a plotter nyomtatók megvásárlásával a megbízható működésre és a nyomathordozók palettájának kiszélesítésére is megoldást talált, hogy a nyomatok a nehezebb, bevonatos papírra és vászonra történő nyomtatás esetében is megfelelhessenek a legmagasabb elvárásoknak. Az Epson SC-T3200, SC-T5000, SC-T7000 és SC-T7200 nagyformátumú nyomtatókkal rövidebb idő alatt nyomtathatók ki tervrajzok és POS poszterek a Copyguru Kft. üzleteiben.

A készülékek alkalmazása

Az Epson nyomtatók beszerzését követően a Copyguru Kft. több ügyfelet regisztrált a korábbi időszakokhoz képest a nyomtatók gyorsaságának és megbízhatóságának köszönhetően. A cég fotónyomtatási szolgáltatása esetében a forgalom elérte a havi 2-5 ezer fotót a nagyobb üzletekben, míg a kisebb boltokban 500-1000 fényképet nyomtattak havonta.

A vállalkozás a gazdaságossági, minőségi és az egyszerű használati szempontok miatt döntött az Epson készülékei mellett, hiszen a tintasugaras fotónyomtatók a versenytársak készülékeihez képest kimagaslóan jó eredményeket értek el a cég előzetes tesztjei során. A nyomtatási sebesség és az üzemeltetési költségek terén az Epson külső tintatartályos nyomtatói verhetetlennek bizonyultak.

A nagyformátumú nyomtatók beszerzése kapcsán a megbízhatóság, az egyszerű kezelhetőség nyújtotta előnyök, valamint a kimagasló minőségű nyomatok miatt esett a választás az Epson termékeire.

A mostani sikereken felbuzdulva a Copyguru Kft. további Epson tintasugaras fotónyomtatók és nagy formátumú eszközök beszerzését tervezi.