Budapest,
05
Március
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Európa vállalkozásainak és munkatársainak alkalmazkodniuk kell a jövő munkaköreinek elvárásaihoz

A jövő vállalatainak kevesebb, a technológiához jobban értő munkaerőre lesz szüksége - mit jelent ez?

Ha a technológia feladata az, hogy forradalmasítsa az ipart, akkor abban az európai dolgozók fognak az élen járni. Ők lesznek azok, akik ezt megvalósítják és lehetővé teszik a változást, és ez biztosítja a végső sikert. Az Európai Bizottság célja az, hogy 750 000 IKT-munkahelyet teremtsen 2020-ra . Az egyre inkább informatikaközpontú munkaerő még több támogatást fog kapni, hogy elsajátítsa a korábban a technológiát jól ismerő elitre korlátozódó készségeket. A technológia fejlődésével a forradalom egyre inkább beleivódik a mindennapi életünkbe. De mit fog ez jelenteni az európai iparnak?

Előnyök az ipar számára

Az Epson 17 iparági vezetővel készített interjút és 7000 európai munkatársat kérdezett meg arról, hogy a technológia hogyan változtatja meg az európai munkakultúrát. Felfedeztünk egy olyan jövővíziót, amelyben a technológia hatalmas előnyt fog jelenteni a legtöbb iparág, a cégek és a különböző munkakörökben dolgozók számára. Ahogy a technológia egyre jobban átalakul, a szervezeteknek egyre inkább szükségük lesz az olyan munkatársakra, akik képesek megfelelően használni a legújabb technológiákat és elemezni az adatokat. Erről a forradalomról nagyrészt pozitívan vélekednek az emberek. A válaszadók harmada véli úgy, hogy összességében hatékonyabb lesz a munkakörük a technológia által nyújtott előnyöknek köszönhetően, amitől produktívabbak, pontosabbak lesznek és elemzőbb szemléletmóddal fognak dolgozni. A kreativitás is fel fog virágozni – a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy a munkakörük kreatívabb lesz. Ahogy várható volt, a válaszadók véleménye iparáganként változott – az olyan iparágakban dolgozók szerint, mint a gyártás és a kereskedelem a hatékonyság lenne a legnagyobb előny.

Az együttműködés korszaka

A technológia új korszakot fog teremteni a vállalati együttműködés szempontjából a válaszadók szerint, akik közül sokan hiszik úgy, hogy az új technológia a helyi és a globális munkavállalók még nagyobb együttműködését fogja eredményezni. Az európai munkavállalók 71%-a szerint a jövő tárgyalótermei teljes mértékben virtuálisak lesznek, ahol az alkalmazottak a világ különböző pontjain található munkahelyekről kapcsolódnak a valós idejű munkacsoportokhoz a kiterjesztett valóság és holografikus kivetítők segítségével. Fontos kihangsúlyozni, hogy míg a célhoz megfelelő technológiák kiválasztása rendkívül fontos a virtuális együttműködés szempontjából is, a sikerhez ugyanúgy elengedhetetlen az, hogy képezzük a munkatársakat ezek használatára, illetve hogy támogassuk őket fejlődésükben. Ennek jelentős hatása lehet a munkatársak elköteleződésére, különösen azért, mert a kérdőívet kitöltők 68%-a szerint az emberek egyre kisebb kötődést éreznek munkaadójuk iránt, mivel a munkahely távolibbá, kevésbé csapatközpontúvá és személytelenebbé válik.

A forradalmat Ön irányítja

A jövő munkaköreinek fejlődésével kapcsolatban a megkérdezettek 65%-a gondolja úgy, hogy az ő szervezetük jó vagy kiváló módon oktatja a munkatársakat az új technológiák használatára. Azonban a további kérdések során már csak 47% állította, hogy jól halad az átképzése a potenciálisan nélkülözhető alkalmazottak tekintetében. 60% állította, hogy jók vagy kiválók az új munkavállalók toborzásában. Mivel az üzletben egyre inkább az IKT-készségek kerülnek előtérbe, a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő helyet arra, hogy bevonják az új tehetségeket, és a meglévő munkaerőnek új dolgokat tanítsanak. A forradalom egyre nagyobb változást hoz, és az egyes szervezetek számára különböző utakat tartogathat. Egyedül az marad állandó, hogy a vállalatok felelőssége lesz a fejlesztések kezelése és a pozitív eredmények biztosítása.

Szeretne többet megtudni?

A teljes jelentés ide kattintva tölthető le.

Az Epson csoportról

Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével, a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítse az ügyfelek elvárásait.

A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 86 vállalata világszerte közel 80.000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

http://global.epson.com/

Az Epson Europe vállalatról

Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1750 főt foglalkoztató vállalat értékesítése a 2016-os pénzügyi évben 1,668 milliárd eurót tett ki. http://www.epson.hu

Az Environmental Vision 2050 program

http://eco.epson.com/