Amsterdam,
29
september
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

accon■avm kiest voor duurzaamheid met printoplossingen van Epson

acconavm is een grote, full-service advies- en accountancyorganisatie voor het mkb in Nederland en bedient haar klanten met meer dan 1.000 medewerkers vanuit 40 kantoren. Het bedrijf streeft niet alleen naar kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en borging van continuïteit voor zijn klanten, maar zet ook hoog in op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam ondernemen. Zo heeft acconavm vorig jaar de Circulair Award uitgereikt, een prijs van € 10.000 voor innovatieve en duurzame familiebedrijven. Maar ook de eigen duurzaamheid wordt niet uit het oog verloren. Daarom koos acconavm heel bewust voor de duurzame zakelijke printoplossingen van Epson.

Het bestaande printerpark van acconavm was gebaseerd op lasertechnologie en aan vervanging toe. De organisatie wilde niet alleen het aantal printers met ongeveer de helft verminderen, maar stelde ook ambitieuze eisen op het gebied van duurzaamheid, beheer, operationele kosten en productiviteit. De printoplossing moest bovendien naadloos integreren met de PaperCut print management software, voor de veilige workflow en de ‘Find-Me’ printfunctionaliteit.

Waarom Epson?

Met de duurzame doelstellingen van acconavm voor ogen, koos reseller Nijmko ICT Solutions er bewust voor om de printoplossingen van Epson aan te bieden: “De unieke inkjettechnologie van Epson helpt organisaties om hun ecologische, financiële en maatschappelijke ambities waar te maken,” stelt Paolo Assorgia bij Nijmko ICT. “acconavm was dan ook direct overtuigd van de toegevoegde waarde van deze duurzame printoplossing.”

“De Epson WorkForce Enterprise-printers excelleerden op alle punten die belangrijk voor ons waren,” vertelt Anita van Gelder, directeur ICT & Facilitair bij acconavm. “We hebben tests uitgevoerd met de Epson inkjetoplossing en een concurrerende laseroplossing: de afdruksnelheid is hoog en Epson’s ‘Heat-Free’ printtechnologie heeft geen tijd nodig om op te warmen, dus je kunt direct beginnen met printen. Ook op het gebied van duurzaamheid waren we snel overtuigd van de voordelen van Epson, mede dankzij de op maat gemaakte impactanalyse waarin het verbruik van Epson inkjettechnologie en alternatieve laseroplossingen wordt toegelicht. De toegevoegde waarde van de Heat-Free technologie van Epson komt hierin heel duidelijk naar voren.”

Winst in duurzaamheid

De unieke inkjettechnologie van Epson helpt acconavm om haar ecologische, financiële en maatschappelijke ambities waar te maken. Zo verbruikt inkjettechnologie in vergelijking tot lasertechnologie veel minder energie, ligt de printsnelheid een stuk hoger en is vrijwel geen gebruikersinterventie vereist, wat zorgt voor een hogere productiviteit. Bovendien produceren inkjetprinters veel minder afval dan vergelijkbare laserprinters.

Door de overstap van laser naar inkjet realiseert acconavm gedurende de contractperiode van 5 jaar een energiebesparing van 308.155 kWh1 ten opzichte van de huidige situatie, ofwel een besparing van ruim 98%. Dit komt overeen met een vermindering van ruim 146.374 kg CO22. “Dit was voor ons een van de doorslaggevende factoren, een dergelijk grote energiebesparing en CO2-reductie kun je simpelweg niet negeren.”, vervolgt Anita van Gelder van acconavm.

Winst in productiviteit

De 40 kantoren van acconavm printen gezamenlijk 11,76 miljoen pagina’s per jaar, waarvan bijna 70% wordt afgedrukt met laserprinters met een maximale printsnelheid tot 35 pagina’s p/m. De nieuwe Epson WorkForce Enterprise verwerkt de printopdrachten veel sneller dan de laserprinters die hij vervangt. Door de lage FPOT (First Paper Out Time) zijn printtaken van slechts een paar pagina’s binnen een mum van tijd klaar. Maar ook grotere documenten worden razendsnel afgedrukt dankzij de indrukwekkende afdruksnelheid van 75 pagina’s per minuut. Deze hoge afdruksnelheid is erg belangrijk voor acconavm, stelt Anita van Gelder. “Omdat het aantal printers in het nieuwe printerpark met bijna 40% is verlaagd, is er een hogere productiviteit per printer nodig. Met de WorkForce Enterprise-printers van Epson is dat uitstekend gelukt! Niet alleen door de hoge printsnelheid bij zowel korte als lange afdruktaken, maar ook door het minimale aantal gebruikersinterventies dat de inkjettechnologie van Epson vereist.”

Efficiënter in beheer

Door de combinatie van de zeer onderhoudsarme inkjettechnologie, de hoge capaciteit van de inktcartridges en de uitstekende dienstverlening is er minder interventie nodig en hoeven er minder verbruiksmaterialen op voorraad te zijn. De verbruiksmaterialen worden bovendien automatisch aangevuld, wat voor een nog lagere beheerlast zorgt.

Dankzij de standaardisatie van het printerpark is het eenvoudig om apparatuur uit te wisselen tussen locaties en is er slechts één printerdriver nodig om alle printers aan te sturen. Omdat de printers geen onderdelen hebben die periodiek vervangen moeten worden, is er weinig tot geen preventief onderhoud nodig en doordat de printers weinig bewegende delen bevatten, is de kans op storingen zeer laag.

Implementatie

De 125 laserprinters die acconavm momenteel gebruikt worden vervangen door 68 WorkForce WF-C20750 D4TWF Enterprise inkjetprinters, inclusief PaperCut print management software. De printers worden in september en oktober 2020 geleverd en geïnstalleerd en Epson gaat acconavm ondersteunen bij de interne communicatie naar de medewerkers: “Omdat acconavm duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, is het belangrijk dat de medewerkers op de hoogte zijn van de inspanningen van de organisatie om de duurzaamheidsdoelstellingen te verwezenlijken,” zegt Rik van Zantwijk, Head of Sales – Benelux Business Division bij Epson. “Daar helpen wij graag bij. Epson werkt zelf ook continue aan het realiseren van deze visie en streeft ernaar om deze verantwoordelijkheid op ieder vlak toe te passen. Zowel in het behalen van onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen als in de technologieën die we produceren.”

1 BLI - Buyers Lab data. Berekening gebaseerd op basis van het door de fabrikant genoemde energieverbruik in bedrijfsstand en in standby, waarbij de nieuwe Epson printers zoals aangeschaft door accon avm worden vergeleken met het huidige printerpark van het bedrijf.
2 Gebaseerd op CO2 conversiefactor van 0,475 (stroom uit onbekende bron) te vinden op: www.co2emissiefactoren.nl
Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com