23
tammikuu
2015
|
10:27
Europe/Helsinki

Älyprojektoreita myytiin Suomessa enemmän kuin älytauluja vuonna 2014

Yhteenveto

Älyprojektorien myynti on on ylittänyt älytaulujen myynnin. Vuoden 2012 jälkeen älyprojektoreja on myyty Suomessa enemmän kuin älytauluja.

Suomi edelläkävijä Euroopassa älyprojektoreiden käytössä

 

23. tammikuuta 2014 – Maailman suurimpiin elektroniikkayrityksiin kuuluva Epson kertoo, että älyprojektorit ovat korvaamassa älytaulut. Tutkimusyhtiö Futuresourcen statistiikan mukaan vuoden 2014 tammi-syyskuussa Suomessa myytiin 799 älytaulua ja 1 428 älyprojektoria. Vielä vuonna 2012 suhde oli päinvastainen. Muualla Euroopassa älytauluja myydään vielä älyprojektoreita enemmän. Varsinkin Suomen koulujen käyttöön älytauluja on markkinoitu näkyvästi viime vuosina. Uudet älyprojektorit haastavat nyt älytaulut ja niiden ennustetaan jopa korvaavan älytaulut tulevina vuosina.

Älyprojektoreissa yhdistyvät lyhyen heijastusetäisyyden projektorien, interaktiivisten taulujen ja paperifläppitaulujen ominaisuudet yhdeksi monikäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Erittäin lyhyen heijastusetäisyyden ansiosta suuria kuvia voi esittää ilman häiritseviä varjoja ja häikäisyä. Kokouksen tai luokkaopetuksen interaktiivisuutta lisäävät älyprojektoreiden moninaiset ominaisuudet: Pelkällä sormenkosketuksella tai kahdella mukana tulevalla kynällä voi tehdä merkintöjä suoraan valkokankaalle, ja lopuksi tallentaa kuva merkintöineen tietokoneelle. Projektorin langattoman yhteyden ja iProjection-sovelluksen avulla on myös helppo näyttää kuvaa osallistujien erilaisista älylaitteista.

”Suomi on noussut koko Euroopan edelläkävijäksi lyhyen etäisyyden älyprojektoreiden käytössä. Varsinkin Suomen koulut investoivat tällä hetkellä voimakkaasti älyprojektoreiden käyttöönottoon. Älyprojektorit toimivat opetuksen vauhdittajana maksimoiden tuottavuuden joustavilla ja monipuolisilla ominaisuuksillaan. Erinomaisen laadukasta kuvaa tuottavat projektorit voidaan asentaa monenlaisiin luokkahuoneisiin. Erittäin lyhyen heijastusetäisyyden ansiosta projektorin valo ei häikäise opettajaa ja mahdollistaa jopa 100 tuuman kuvan”, sanoo Esponin National Sales Manager Jorma Lempinen.

Opetuskäyttöön erinomaisesti soveltuvat Epsonin EB-500-sarjan projektorit (EB-520, EB-525W, EB-530, EB-535W, EB-536Wi) tuottavat 3LCD-tekniikan avulla erinomaisen kuvanlaadun ja tarkat värit. Sarjan projektoreissa on korkea värivaloteho ja suuri kontrastisuhde, joten kuva on yksityiskohtainen ja kirkas ja näkyy selkeästi myös kirkkaasti valaistuissa luokkahuoneissa ja kokoustiloissa. Uusi lyhyen etäisyyden linssi terävöittää projektorien kuvaa ja parantaa tarkennusta.

”Ennustamme älyprojektoreiden myynnin jatkavan kasvua erityisesti opetussektorilla vuonna 2015, ja uskomme myös yritysten löytävän älyprojektorit suuremmassa määrin tämän vuoden aikana”, Lempinen summaa.

Futuresource Consulting on tutkimusyhtiö, joka tarjoaa markkina- ja tutkimusdataa kulutuselektroniikan eri alueilta mm. opetussektorilta. Tilastotiedot perustuvat Futuresourcen tietokantaan (2014).

Lisätietoja älytykeistä koulussa: www.epson.fi/education