Budapest,
26
Szeptember
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Az Epson arra törekszik, hogy felhívja az üzleti világ figyelmét a tintasugaras nyomtatás 3 legfontosabb előnyére

Ezen a héten az Epson elindította “A te választásod” kampányt, amely tükrözi vállalatunk azon nézetét, hogy a cégeknek van választásuk, ha nyomtatási technológiáról van szó. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tintasugaras nyomtatás három legfontosabb előnyére és arra, hogy milyen hatással van az üzleti nyomtatási technológia kiválasztása a tágabb környezetre és a társadalomra.

Az ipari tesztek és elemzések ellenére, melyek bizonyítják, hogy a tintasugaras technológia messze felülmúlja a lézert teljesítményben, a vállalkozások Európa szerte még mindig nincsenek ennek tudatában. Mivel a fenntarthatóság és a társadalom jövője kiemelkedő fontosságúvá válik a vállalatok napirendjében, és a nem pénzügyi jellegű beszámolók is egyre fontosabbak, a tintasugaras nyomtatási technológia jelentős és pozitív hatást gyakorolhat az ökohatékonyságra és a munkaerő termelékenységére.

Ezzel párhuzamosan az Epson szerint a vállalkozásoknak meg kell ismerniük a valóságot a lézer és tintasugaras technológiáról, ezért meghívja őket egy 2 perces interaktív kérdőív kitöltésére, amely megvilágítja a valóságot. Próbálja ki és a tények meg fogják lepni.

Tobábbi információ az Epson elköteleződéséről a tintasugara technológia iránt az alábbi közleményben található.

ÖNÖN IS MÚLIK!

Tudta, hogy az Ön által választott munkahelyi technológiai megoldás megváltoztathatja a jövőt? Jelentős hatással lehet a környezetre, a munkavégzés módjára és még sok másra nézve…

Még az olyan kevésbé méltányolt munkahelyi technológiai megoldások is jelentős hatással bírnak, mint a nyomtatók. Amikor gyakorlati megfontolások alapján kell választania a tintasugaras és a lézernyomtató között, melyiket választaná?

A valóság meglepheti:

HULLADÉK: A tintasugaras nyomtató akár 99%-kal kevesebb hulladékot termel, mint a lézernyomtató 1

ÁRAMFOGYASZTÁS: A tintasugaras nyomtató 96%-kal fogyaszt kevesebb áramot, mint a lézernyomtató 2

SEBESSÉG: A tintasugaras nyomtató akár három és félszer is gyorsabb lehet, mint a lézernyomtató 3

TERMELÉKENYSÉG: A tintasugaras nyomtatók a felhasználói beavatkozásra fordított időt akár 98%-kal is csökkenthetik a lézernyomtatókhoz képest 4

SZÉN-DIOXID: A tintasugaras nyomtató használata során keletkező szén-dioxid mennyisége akár 92%-kal is kevesebb lehet, mint a lézernyomtató esetében 5

Az iparági jelentések, tesztek és összehasonlítások azt mutatják, amit mindig is gondoltunk: teljesítmény és hatékonyság tekintetében a tintasugaras technológia megelőzi az egyéb technológiai megoldásokat. Amíg a nyomtatás fontos része marad az életünknek – otthon és a munkahelyen is –, addig azok a vállalatok, amelyek a tintasugaras megoldásokba való beruházás mellett döntenek, 99%-os hulladékkibocsátás-csökkenést és 96%-os energiamegtakarítást is elérhetnek, a karbantartásra és beavatkozásra fordítandó idő pedig 98%-kal is csökkenhet [1] . A tintasugaras megoldásokkal kapcsolatos innováció közvetlenül a ma üzleti vállalkozásainak igényeit célozza meg; ennek eredményeként a lézernyomtatásról a tintasugarasra való átállás szemtanúi lehetünk az európai üzleti nyomtatási piacon. E technológiai megoldásnak köszönhetően az üzleti vállalkozások tényleges pénzügyi, környezetvédelmi és társadalmi előnyt érhetnek el.
Epson

Az irodai nyomtatás mellett a tintasugaras technológia más területeken is tanúbizonyságát adta sokoldalúságának, mivel a piacnak változásra van szüksége, ez a technológia pedig egész piaci szegmenseket alakít át – ideértve a divatipari és dekortextíliák nyomtatását, a csomagolóanyag- és a széles formátumú kültéri dekorációs nyomtatást –, emellett rövid átfutási idejű gyártási folyamatokat tesz lehetővé, miközben csökkenti a költségeket és a keletkező hulladék mennyiségét.

[1] A BLI által végzett kutatás, 2017

Lábjegyzetek:

  1. Az Epson megbízásából BLI teszt alapján készült, amely két hónapra, 2017 februárig zajlott, és amely során összehasonlították a terméket más versenyzőkkel.
  2. Az Epson megbízásából BLI tesztje alapján készült, amely két hónapra, 2017. februárig zajlott, és amely során összehasonlították a terméket más versenyzőkkel.
  3. Az Epson megbízásából BLI tesztje alapján készült, amely két hónapra, 2017. februárig zajlott, és amely során összehasonlították a piacon más versenyzőket a termékről, amikor elkészült az adott napi első oldali állapot.
  4. Az Epson megbízásából BLI tesztje alapján készült, amely két hónapra, 2017. februárig zajlott, és amely során összehasonlították a terméket más versenyzőkkel.
  5. A nyersanyagok feldolgozásának és a kellékek előállításának alapja. Az Epson módszertani vizsgálata: 1. A számítás csak egy globális felmelegedést okozó környezetvédelmi terhelés jelentő szén-dioxid-kibocsátásra vonatkoznak. 2. A számítás eredményei önbevalláson alapulnak. (harmadik fél általi tanúsítás nem áll rendelkezésre). 3. A CO2-együttható (kg CO2 / egység) a JEMAI "LCA Pro" adatbázisában használtuk.