Søborg,
05
Marts
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Virksomheder og medarbejdere i hele Europa skal tilpasse sig for at udfylde fremtidens job

Betydningen af mindre og bedre teknologisk funderede arbejdsstyrker for morgendagens virksomheder

Hvis teknologien skal kunne revolutionere branchen, skal den være drevet af europæiske medarbejdere. De skal være både iværksættere og katalysatorer for denne udvikling og dermed diktere den ultimative succes. Europa-Kommissionen har angivet som mål at nå op på 750.000 ICT-job i 2020 . Denne mere it-fokuserede arbejdsstyrke støttes i at udnytte færdigheder, der tidligere var begrænset til en teknologibevidst elite. Efterhånden som teknologien udvikler sig, vil denne udvikling præge vores hverdag mere og mere. Hvad vil dette betyde for branchen i Europa?

Om Epson

Epson er en globalt ledende teknologivirksomhed, som er dedikeret til at være uundværlig for samfundet ved at forbinde mennesker, ting og information med sine originale, effektive og kompakte præcisionsteknologier. Virksomheden er fokuseret på at skabe innovation og overgå kundernes forventninger inden for inkjet, visuel kommunikation, bærbare produkter og robotter. Epson er stolt over sit bidrag til at realisere et bæredygtigt samfund og over sine bestræbelser på at realisere United Nations' Sustainable Development Goals.

Ledet af det japanskbaserede Seiko Epson Corporation skaber Epson Group på verdensplan et årligt salg på mere end JPY 1 billion. www.global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baseret i Amsterdam, er gruppens regionale hovedkontor for Europa, Mellemøsten, Rusland og Afrika. Med en arbejdsstyrke på mere end 1.968 ansatte var Epson Europes salg for finansåret 2017 på mere end Euro 1,7 mia. www.epson.eu

Miljøvision 2050 - www.eco.epson.com

Fordele for branchen

Epson interviewede 17 brancheeksperter og udspurgte over 7.000 europæiske medarbejdere med henblik på at afdække, hvordan teknologien ændrer det europæiske arbejdslandskab. Vi opdagede en fremtidsvision, hvor teknologien vil give store fordele for branchen, virksomhederne og vores individuelle jobroller. Efterhånden som denne teknologiske transformation udvikler sig, vil organisationer få et stigende behov for medarbejdere med færdigheder i at udnytte teknologi og analysere data. Opfattelsen af denne revolution er overvejende positiv. En tredjedel af respondenterne mener, at deres roller generelt bliver mere effektive takket være de fordele, teknologien giver, og tæt derefter følger, at de bliver mere produktive, mere nøjagtige og mere analytiske. Kreativiteten får også gode kår: Cirka en femtedel af respondenterne tror, at deres rolle bliver mere kreativ. Som det måske kan forventes, varierede svarene på tværs af brancher. Brancher som for eksempel produktion og detailhandel siger, at forbedret effektivitet bliver den største fordel.

En æra af samarbejde

Teknologien indvarsler en ny æra af virksomhedssamarbejde ifølge respondenterne. Mange mener, at ny teknologi vil støtte endnu bedre samarbejde mellem lokale og globale medarbejdere. Ifølge 71 procent af de europæiske medarbejdere vil mødelokaler i fremtiden blive fuldstændig virtuelle, hvor medarbejdere på arbejdspladser over hele verden bruger teknologier som AR og holografiske projektorer til at deltage i arbejdsgrupper i realtid. Det er vigtigt at understrege, at det virtuelle samarbejde er betinget af, at man vælger teknologier, der passer til formålet, og ikke mindst af at medarbejderne uddannes og støttes korrekt, når de implementerer og bruger teknologien. Dette kan have en væsentlig indflydelse på medarbejdernes engagement, især fordi 68 procent af respondenterne mener, at folk vil føle sig mindre knyttet til deres virksomhed, når arbejdspladsen tilgås fra en upersonlig fjernopkobling med mindre teamsamarbejde.

Udvikling, som du styrer

Når det drejer sig om udvikling af fremtidige jobroller, mener 65 procent af respondenterne, at deres organisation er god eller fremragende til at uddanne medarbejdere i at bruge teknologi. Men en nærmere granskning viste, at det kun var 47 procent, der mente, at de var gode til at omskole potentielt overflødige medarbejdere, og 60 procent mente, at de var gode eller fremragende til at rekruttere nye medarbejdere. Med et voksende fokus på ICT-færdigheder er virksomheder nødt til at tilpasse sig for at sikre, at de finder den rette balance mellem ansættelse af nye talenter og udviklingen af talent inden for den eksisterende arbejdsstyrke. I sidste ende er udvikling en proces af trinvise ændringer, og udviklingen vil ikke nødvendigvis ske på samme måde i alle virksomheder. Ingen virksomhed kommer dog uden om, at det er nødvendigt at styre udviklingen for at sikre positive resultater.

Vil du vide mere?

Den fulde rapport indeholder alle oplysningerne. Du kan downloade det i kolonnen til højre på siden.