Zaventem,
26
mei
2020
|
09:29
Europe/Amsterdam

Blijf - creatief - in uw kot!

Vijf tips om met de printer aan de slag te gaan

Hoewel bedrijven heropstarten, blijft thuiswerken voor velen de norm. En wellicht besef je nu pas hoe vaak je iets voor het werk moet afdrukken. Investeren in een goede thuisprinter kan dus lonen, zeker als je hem voor meer dan het werk kan gebruiken. Denk nog maar aan de vele schooltaken die kinderen – al dan niet in preteaching – thuis moeten maken. Hier zijn alvast vijf tips om in deze periode meer uit jouw printer te halen. 

De Epson EcoTank is een van de nieuwste generatie printers. Je hoeft geen inktpatronen meer te vervangen, want deze duurzame printer werkt met een groot inktreservoir. Die vul je met de meegeleverde inktflesjes, goed voor het equivalent van maar liefst 88 inktpatronen. Bijkomend voordeel: je kan hierdoor gemiddeld 90% op de kosten van inkt besparen. Wat je nog meer kan, legt Epson uit in deze vijf tips.  

1. Handige hulp (voor meer structuur) 

‘Niet storen’, ‘Mama is aan het bellen’, … nu we allemaal meer thuiswerken, hebben we ook thuis nood aan meer structuur. Zeker als de kinderen niet naar school moeten gaan. Daarom kan het handig zijn om deurhouders te printen waarmee het voor de huisgenoten onmiddellijk duidelijk is of ze in de werkkamer mogen komen. Tieners zullen wellicht het bordje ‘niet storen’ ophangen ;-).  

Structuur kan ook in weekschema’s en to-do lijstjes. Maak een weekschema en print het uit. Dit kan je in Excel maken, maar wie zo geen saai rekenblad wil gebruiken, kan zich uiteraard creatief uitleven. Het kan een weekschema zijn om je eigen thuiswerken te vergemakkelijken, maar het kan ook perfect dienen om voor de kinderen een dagindeling samen te stellen. En dat hoeft niet alleen opgevuld te worden met huiswerk en studeren. En zijn ook tal van huiselijke taakjes die ze kunnen doen: vaatwasser vullen, tafel zetten, kamer vegen, …   

2. Creatief met de kinderen  

Vervelen de kinderen zich? Kunnen ze niet buitenspelen door het slechte weer? Laat ze zich creatief uitleven. Dat kan door te kleuren, te plakken of door eigen kaartjes en briefpapier te ontwerpen en te printen. Versiering maken voor een verjaardagsfeestje (in de eigen bubbel weliswaar), de gezinsbarbecue of gewoon zo maar om een etentje in te kleden mag uiteraard ook. 

Heb je geen inspiratie? Op internet (Pinterest, …) vind je verschillende leuke ideeën. Epson creëerde zelf een aantal kleurplaten, feestkaarten, en templates die je gratis kan gebruiken: https://www.epson.co.uk/for-home/kids-corner. Telkens met handleiding.
Btw: ook volwassenen kunnen zich hiermee uitleven. 

Geen creatieve vogel? Er bestaan ook veel online games waarbij je bijvoorbeeld een moord moet oplossen: met je printer even alle documenten uit het dossier printen en je bent klaar voor een hele namiddag spelplezier.  

3. Bedankt en veel liefs 

Maar in deze tijden staat deze EcoTank-printer ook voor je klaar. Ontwerp zelf een ‘Veel liefs’-kaartje, druk het af en stuur het naar opa en oma. Als je hen wil verrassen met een attentie, zoals een boeketje bloemen, kan je daar eveneens een zelfgemaakt kaartje bijsteken. Ook vrienden en vriendinnen kunnen opfleuren met zo’n onverwacht kaartje. Of je kan bedankingskaartjes printen en deze opsturen naar de mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken: ziekenhuispersoneel, dokters of mensen die in rusthuizen verblijven. 

4. Oeps, vergeten (lijstjes, lijstjes, lijstjes) 

Terugkomende taken kan je op een weekschema of kalender zetten. Maar er zijn ook allerlei zaken waar je plots aan denkt dat ze nog moeten gebeuren. Of die je moet meebrengen van de winkel. Als je dat niet onmiddellijk noteert, is de kans groot dat je ze vergeet. Om dit te vermijden kan je handige templates voor boodschappenlijstjes maken en printen. Die hang je vervolgens goed in het zicht en daar schrijf je alles op telkens je eraan denkt. Ook voor andere zaken die je niet mag vergeten (naar de post gaan, afhaalmenu reserveren, bloemen niet vergeten, …) kan je ‘Niet vergeten’-lijstjes printen en ophangen.

5. Draadloos en zonder computer 

Heb je iets leuk zien voorbijkomen op sociale media voor je instawall?  Dan hoef je de computer niet aan te zetten, want dankzij Wi-Fi en Wi-Fi Direct kan je documenten vanaf je smartphone of tablet versturen om direct af te drukken.

Oh ja, de EcoTank-printers van Epson hebben 3 jaar garantie na registratie. En met een Unlimitted printing-kaart kan je maar liefst 3 jaar onbeperkt printen. Dit komt omdat de printer zuinig is in inkt en anderzijds omdat Epson je inkt levert van zodra de inkt bijna op is. Spaart je een paar ritten naar de winkel uit!  

Graag zelf eens uitproberen?  

Dat kan. Geef ons een seintje en dan bekijken we wanneer we jou een Epson EcoTank-printer kunnen bezorgen voor een test.  

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.968 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com