Amsterdam,
05
augustus
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

De EMEA-verkoopgegevens van boekjaar 2019 voor zakelijke inkjetproducten van Epson tonen de impact van Heat-Free Technology op duurzaamheid en de economie

De potentiële vermindering van het energieverbruik met 50,9 miljoen kWh per jaar leidt tot:

  • Een CO2-reductie van 17,7 duizend ton per jaar
  • Een jaarlijkse besparing op energiekosten van €5,9 miljoen

De EMEA-verkoopgegevens voor Epson’s zakelijke inkjetprinters die verkocht zijn in het boekjaar 2019 (gesloten op eind maart 2020), tonen de positieve impact van duurzame technologieën en de kostenbesparende rol die ze kunnen spelen bij het komende economische herstel.

Samen hebben de zakelijke inkjetprinters van Epson die in deze periode binnen EMEA werden verkocht het potentieel om het energieverbruik met ongeveer 50,9 miljoen kWh per jaar te verminderen, in vergelijking met vergelijkbare laserprinters1. Dit zorgt voor een CO2-reductie van ongeveer 17,7 duizend ton per jaar - een hoeveelheid waarvoor 816 duizend bomen per jaar nodig zouden zijn om het op te nemen2. En een potentiële besparing op energiekosten van €5,9 miljoen per jaar3 laat zien dat duurzaamheid ook zakelijk goed te verantwoorden is.

Epson zet zich al jaren in voor de overgang van laserprinters naar zakelijke inkjetprinters, met het oog op een betere bedrijfsecologie en -economie. Nu we de volgende fase van pandemie-beheer en herstel ingaan, zal het integreren van duurzaamheid in bedrijfsplannen ervoor zorgen dat we zowel de planeet als de gezondheid van onze organisaties voor de lange termijn beschermen.

“De thuiswerkmaatregelen die in veel landen zijn opgelegd, hebben voor een aanzienlijk milieuherstel gezorgd. Nu we de fase van zakelijk en economisch herstel ingaan, is het belangrijk dat we deze milieuvoordelen behouden,” zegt Darren Phelps,  Vice President of Business Sales bij Epson Europe. “Kleine veranderingen, bijvoorbeeld in de technologie die we kiezen, kunnen daarbij helpen. En omdat het verminderen van het energieverbruik niet alleen de CO2-productie vermindert, maar ook zorgt voor kostenbesparingen, leiden duurzame keuzes ook tot economisch voordeel. Hierdoor komen er middelen vrij voor bedrijven om te investeren in andere zaken.”

 

1, 2, 3:

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com