20
januari
2016
|
09:15
Europe/Amsterdam

De interactieve projectoren van Epson zijn nu wereldwijd verkrijgbaar met SMART Notebook-software

Samenvatting
Epson en SMART Technologies Inc. kondigen vandaag een overeenkomst aan waarbij de SMART Notebook®-software voor samenwerkend leren wereldwijd zal worden meegeleverd met de interactieve projectoren van Epson.

Samenwerking brengt geavanceerde onderwijsoplossingen bij elkaar voor het verbeteren van de leerervaring in de klas

Amsterdam, 20 januari 2016 – Epson en SMART Technologies Inc. kondigen vandaag een overeenkomst aan waarbij de SMART Notebook®-software voor samenwerkend leren wereldwijd zal worden meegeleverd met de interactieve projectoren van Epson. Dankzij deze krachtige combinatie voor interactief onderwijs kunnen docenten nu eenvoudiger dan ooit beschikken over de vermaarde educatieve software bij hun projecties voor samenwerkend leren met de toonaangevende projectoren op de markt.

"Docenten zijn op zoek naar de beste hardware- en softwarematige oplossingen voor doelmatig onderwijs en het verbeteren van de betrokkenheid en leerresultaten van leerlingen en studenten", aldus Graeme Davidson, manager productbeheer bij Epson Europe. "Dit partnerschap voldoet aan de behoeften van docenten aan het creëren van interessante en leuke lessen vol impact en speelt ook in real-time in op de behoeften van leerlingen en studenten. Door het samenbrengen van deze toonaangevende technologieën voor het interactieve klaslokaal, bieden we de middelen om aan al deze behoeften te voldoen."

De nieuwe overeenkomst bouwt voort op de reeds bestaande softwarerelatie tussen de twee bedrijven, waardoor Epson sinds 2013 de SMART Notebook-software bij interactieve projectoren kan verkopen op bepaalde wereldmarkten. Epson gaat de SMART Notebook-software nu standaard wereldwijd bundelen met interactieve Epson-projectoren, onder andere via een SMART Notebook Advantage-abonnement tijdens het eerste jaar. Met dit abonnement kunnen klanten upgraden naar beschikbare nieuwe versies van de Notebook-software tijdens het eerste jaar en krijgen ze ook toegang tot technische ondersteuning en kunnen ze premiumfuncties in Notebook ontgrendelen.

"Het doet ons groot genoegen het bereik van ons sinds lange tijd bestaande partnerschap met Epson te kunnen uitbreiden tot een wereldwijd aanbod", verklaarde Greg Estell, Solutions President van SMART Technologies. "Met SMART Notebook kunnen docenten een interessante en interactieve leerervaring samenstellen op een manier die zowel voor leraren als leerlingen en studenten natuurlijk aanvoelt. Ze kunnen dat nu ook via elke interactieve Epson-projector doen."

Dankzij deze winnende combinatie kunnen docenten overal ter wereld de best verkopende interactieve projector1 gebruiken in combinatie met software voor samenwerkend leren en pakkende, interessante en interactieve leerervaringen bieden. Het complete aanbod aan interactieve Epson-projectoren is getest en volledig door SMART goedgekeurd voor gebruik in combinatie met SMART Notebook-software, en SMART Notebook biedt volledige ondersteuning voor de interactieve functies van Epson-projectoren, zoals het gebruik van twee pennen en finger-touch. Epson en SMART bieden beide klantondersteuning en training voor hun respectievelijke producten, zodat docenten over volledig vertrouwen kunnen beschikken om meer samenwerking in de klas en andere educatieve ruimten te introduceren.

Beschikbaarheid
De interactieve projectoren van Epsonmet het gebruiksrecht voor de SMART Notebook-software worden vanaf begin 2016 geleverd.

-Einde-