twitter share quote
like_disabled
Amsterdam,
04
maart
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

De nieuwste EcoTank-printers van Epson besparen geld en ruimte

Consumenten kunnen tot wel 90%* op hun inktkosten besparen

Om klanten te helpen ruimte en geld te besparen, heeft Epson een reeks nieuwe modellen (ET-2720, ET-2726, ET-2756) aan het succesvolle EcoTank-assortiment toegevoegd. Dankzij het geheel nieuwe design zijn deze printers nu nog gebruiksvriendelijker en compacter dan ooit tevoren. De nieuwe modellen zijn vanaf april 2019 verkrijgbaar.

Gerrit Bleeker, Consumer Sales Manager Epson Nederland, zegt: "We weten hoe belangrijk met name geld, maar ook een ruimtebesparing design, zijn voor onze klanten. Met deze nieuwste modellen kunnen gebruikers tot wel 90% besparen op hun inktkosten 1 , terwijl het compacte design ervoor zorgt dat de printer weinig ruimte inneemt."

Net zoals andere kostenbesparende printers uit de EcoTank-serie, maken de ET-2720, ET-2726 en ET-2756 niet langer gebruik van losse cartridges. In plaats daarvan zijn deze printers uitgerust met grote inkttanks die gevuld worden door middel van inktflessen met hoog rendement. Het setje flessen dat standaard met de printer wordt meegeleverd, staat gelijk aan de inkt uit 88 cartridges. Hiermee kan de gebruiker tot wel 14.000 pagina's in zwart-wit en 6.500 pagina's in kleur afdrukken 2 . Ook de losse inkflessen zijn zeer voordelig.

De nieuwste printers in het EcoTank-assortiment hebben een geheel nieuw design. De tank bevindt zich niet langer aan de zijkant, maar is geïntegreerd en aan de voorkant van de printer geplaatst. Naast het besparen van ruimte betekent deze aanpassing dat u eenvoudig kunt zien hoeveel inkt er nog in de tanks zit. Bovendien hoeven de opnieuw ontworpen flessen niet ingeknepen te worden, waardoor het bijvullen eenvoudig en zonder morsen kan worden uitgevoerd. Bovendien kan alleen de juiste kleur in de juiste inkttank worden geplaatst.

Afdrukken vanaf mobiele telefoons, tablets en laptops is met EcoTank eenvoudiger dan ooit. Met Wi-Fi en Wi-Fi Direct kunnen gebruikers documenten verzenden om af te drukken vanaf smart devices met behulp van de Epson iPrint-app 3 . Via Epson Email Print is het zelfs mogelijk bestanden vanaf vrijwel overal ter wereld naar de printer te sturen 3 .

De nieuwste aanwinsten bieden consumenten een geweldige keuze: de ET-2720/26 is speciaal ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een entry-level 3-in-1-printer, terwijl de ET-2756 over aanvullende functies beschikt, zoals dubbelzijdig printen en een SD-geheugenkaartsleuf. De ET-2720 heeft een zwarte behuizing, terwijl de ET-2726 en ET-2756 zijn voorzien van een nieuwe, witte afwerking. De ET-2720, ET-2726 en ET-2756 zijn verkrijgbaar vanaf april 2019. De adviesprijzen zijn respectievelijk € 299, €299 en € 349.

 

*/1. Gemiddelde aantal vereiste cartridges/gemiddelde besparing behaald bij het afdrukken van hetzelfde aantal pagina's op basis van de meegeleverde inktflessen voor de EcoTank-serie, exclusief hardwareprijs. Vergelijking gebaseerd op het gemiddelde van de EcoTank A4-reeks en afgezet tegen het gemiddelde van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode januari 2017 tot december 2017 (gevolgd door GfK). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van gemiddelde adviesprijzen en is gebaseerd op het aantal verbruikte standaard- en XL-cartridges voor de West-Europese markt (eveneens gevolgd door GfK). De gehanteerde rendementsgegevens van cartridges zijn zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.

2. Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson's originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712 met vervangende inktflessen. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711. Deze kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de spuitkoppen van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset mogelijk iets lager.

3. Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com