Amsterdam,
18
augustus
2020
|
09:30
Europe/Amsterdam

De printer blijkt een van de meest essentiële consumententechnologieën in tijden van lockdown

Maar liefst 67 procent van de mensen ziet de printer als een van de nuttigste vormen van thuistechnologie in quarantainetijd

Uit nieuw onderzoek van Epson1 blijkt dat 81 procent van de mensen sinds de lockdown meer dan ooit behoefte heeft aan betrouwbare en betaalbare oplossingen om thuis te kunnen printen. Voor 76 procent van de thuiswerkers die vóór de lockdown werkzaam waren op kantoor of elders, is de thuisprinter zelfs essentieel geworden. De printer wordt onder meer gebruikt voor het afdrukken van schoolwerk en het faciliteren van thuiswerken: 67 procent van de respondenten zegt dat het voor hen een van de nuttigste vormen van thuistechnologie is geworden.

Eerder dit jaar lanceerde Epson het ReadyPrint-abonnementsmodel in Europa. Met ReadyPrint kunnen consumenten vanaf slechts € 1,99 per maand printen zonder dat ze ooit nog zonder inkt komen te zitten. Dit levert een besparing op van 70 tot wel 90 procent, afhankelijk van het gekozen plan.

“De laatste tijd is de manier waarop we onze woning gebruiken veranderd,” zegt Mauro Bartoletti, Head of Subscription bij Epson Europe. “Het is niet meer alleen ons huis, het is nu ook ons kantoor en tijdelijk zelfs het klaslokaal van onze kinderen geworden. Voor het ‘nieuwe normaal’ is het belangrijk dat we goed voorbereid zijn om thuis te werken of thuis les te geven. Het ontbreken van de juiste apparatuur is frustrerend en contraproductief en kan uiteindelijk tot ongewenst hoge kosten leiden. Met een dienst als ReadyPrint hoeven mensen zich in ieder geval geen zorgen meer te maken dat hun inkt opraakt en deze dienst kan bovendien een flinke kostenbesparingen opleveren!”

Meer dan de helft van de ondervraagden (60 procent) heeft de printer tijdens de thuiswerkperiode vaker gebruikt dan normaal en 56 procent heeft meer inkt gekocht dan op enig ander moment in de afgelopen twaalf maanden. Een vervelende bijkomstigheid is echter dat een aanzienlijk deel van de respondenten (34 procent) zonder inkt kwam te zitten op cruciale momenten. Mogelijk hadden zij er niet op gerekend hun printer tijdens de lockdown zo vaak te gebruiken. Dit zorgde er onder meer voor dat schoolwerk en werkdocumenten niet konden worden geprint, wat het thuisonderwijs en het thuiswerken in de weg stond.

Ook al zijn de beperkingen inmiddels gedeeltelijk opgeheven, veel mensen zullen toch thuis blijven werken. Van de West-Europese bedrijven zal naar schatting 63 procent ten minste enkele van de thuiswerkmaatregelen handhaven2. Ook de onderzoeksresultaten van Epson wijzen dit uit: 47 procent van de mensen die vóór de lockdown nog op kantoor of ergens anders werkten, verwacht in de toekomst thuis te werken. Het ligt voor de hand dat deze mensen na gaan denken over nieuwe manieren om op tijd de inkt voor hun printer in huis te hebben.

“Epson wil zijn klanten optimaal ondersteunen,” stelt Bartoletti. “Mensen die niet veel printen, kunnen cartridgeprinters blijven gebruiken, maar wie meer afdrukt, kan overwegen om zich aan te sluiten bij de 40 miljoen gebruikers wereldwijd die al overgestapt zijn op EcoTank-printers. Deze printers worden geleverd met voldoende inkt om tot 14.000 pagina’s cartridgevrij te printen3.”

download
ReadyPrint
(1) Dit onderzoek werd uitgevoerd door Epson. 1.997 Epson-printereigenaren in zeven landen (Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland) werden in juli 2020 bevraagd.
(2) COVID-19-respons in West-Europa brengt de toekomst van de werkplek dichterbij – Enquête voor eindgebruikers IDC #EUR 146289920
(3) Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van de originele methodologie van Epson vanuit de in ISO/IEC 24712 of 29103 verstrekte afdruksimulatie van testpatronen. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711 of 20102. Genoemde rendementen kunnen variëren op basis van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de nozzles van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset lager.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com