Ljubljana,
26
September
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Družba Epson želi vplivati na večjo ozaveščenost podjetij glede treh ključnih prednosti, ki jih ponuja brizgalno tiskanje

Družba Epson je ta teden začela kampanjo »Odločitev je vaša«, ki odraža stališče družbe, da evropska podjetja čaka odločitev glede izbire tehnologije tiskanja. Namen kampanje je okrepiti zavest o treh ključnih prednostih brizgalnega tiskanja in učinkih, ki jih ima izbira tehnologije tiskanja v podjetjih na širše okolje in družbo.

Kljub industrijskim preskušanjem in analizam, ki kažejo, da tehnologija brizgalnega tiskanja znatno prekaša lasersko tiskanje, ko gre za učinkovitost, se številne evropske organizacije tega dejstva še vedno ne zavedajo v celoti. Glede na to, da imata trajnost in prihodnost družbe pomembno mesto v programu podjetij, nefinančno poročanje pa postaja prednostna naloga, lahko tehnologija brizgalnega tiskanja bistveno in pozitivno vpliva na ekološko učinkovitost in storilnost naših zaposlenih.

Upoštevaje vse navedeno, v družbi Epson menimo, da podjetja morajo bolje razumeti dejanske značilnosti brizgalnega tiskanja v primerjavi z laserskim, zato vas vabimo k izpolnjevanju dvominutnega interaktivnega vprašalnika, ki vam lahko pojasni te značilnosti. Poskusite, mogoče boste presenečeni nad dejstvi.

 

IZBIRA JE VAŠA​

Ali veste, da lahko z izbiro tehnologije na delovnem mestu spremenite prihodnost? Pomembno lahko vpliva na okolje, način dela in drugo …

Velik vpliv ima lahko celo izbira tehnologije na delovnem mestu, ki ji ne pripisujemo prav velikega pomena, na primer tiskalnika. Kaj bi izbrali, če bi se morali odločiti med brizgalnim ali laserskim tiskalnikom?

Morda vas presenetijo dejanski podatki:

ODPADKI: Brizgalni tiskalniki proizvedejo do 99 % manj odpadkov kot laserski tiskalniki 1.

PORABA ENERGIJE: Brizgalni tiskalniki porabijo 96 % manj energije kot laserski tiskalniki 2.

HITROST: Brizgalni tiskalniki so do 3,5-krat hitrejši kot laserski tiskalniki 3.

STORILNOST: Brizgalni tiskalniki v primerjavi z laserskimi tiskalniki zmanjšajo čas posredovanja do 98 % 4.

IZPUSTI CO2: Brizgalni tiskalniki proizvedejo do 92 % manj izpustov CO2 kot laserski tiskalniki 5.

Poročila, preskusi in primerjave v panogi dokazujejo, o čemer smo že dolgo prepričani: tehnologija brizgalnih tiskalnikov prekaša druge tehnologije v zmogljivosti in učinkovitosti. Medtem ko tiskanje ostaja pomemben del naših življenj – tako v službi kot doma –, si lahko podjetja z naložbo v brizgalni tiskalnik zagotovijo zmanjšanje odpadkov za do 99 %, za 96 % manj porabe energije in za 98 % manj storitev vzdrževanja ter za 98 % zmanjšan čas posredovan.

Inovacije na področju tehnologije brizgalnih tiskalnikov neposredno naslavljajo potrebe današnjih podjetij, zato pri evropskih podjetjih na področju tiskanja zaznavamo prehod z laserskih tiskalnikov na brizgalne, navaja Epson Europe. Po zaslugi te tehnologije podjetja opažajo občutne prednosti s finančnega, okoljskega in družbenega vidika.
Epson

Poleg tiskanja v pisarniških okoljih se je tehnologija brizgalnih tiskalnikov dokazala kot fleksibilna rešitev v času, ko se potrebe na trgu spreminjajo, obenem pa je s spremljajočim nižanjem stroškov in manjšanjem količine odpadkov poskrbela za prenovo celotnih segmentov trga, vključno s tiskanjem v modni industriji in industriji dekorativnega tekstila ter tiskanjem v industrijah embalaže in izdelave znakov velikega formata, ter omogočanje kratkoročnih proizvodnih procesov.

Opombe:

  1. Primerjavo z izbranimi konkurenčnimi napravami je po naročilu družbe Epson v dveh mesecih do februarja 2017 opravila organizacija BLI.
  2. Primerjavo z izbranimi konkurenčnimi napravami je po naročilu družbe Epson v dveh mesecih do februarja 2017 opravila organizacija BLI.
  3. Primerjavo z izbranimi konkurenčnimi napravami je po naročilu družbe Epson v dveh mesecih do februarja 2017 (čas prve natisnjene strani po preklopu iz stanja pripravljenosti čez noč) opravila organizacija BLI.
  4. Primerjavo z izbranimi konkurenčnimi napravami je po naročilu družbe Epson v dveh mesecih do februarja 2017 opravila organizacija BLI.
  5. Na podlagi pridobivanja in obdelave surovin ter izdelave potrošnega materiala. Preskušeno po metodologiji družbe Epson: 1. Izračun obravnava samo izpuste CO2 kot škodljivi dejavnik globalnega segrevanja. 2. Rezultati izračuna temeljijo na lastni izjavi. (rezultatov ni preverila tretja oseba). 3. Uporabili smo koeficient CO2 (kg-CO2/enoto), objavljen v podatkovni zbirki organizacije JEMAI »LCA Pro«.