Amsterdam,
10
januari
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Duurzame technologie: 5 nuttige tips voor het MKB

Vijf manieren waarop het midden- en kleinbedrijf milieuduurzaamheid kan vergroten.

Onderzoek heeft aangetoond dat het MKB nog steeds achterloopt op het gebied van milieuvriendelijke technologie. Slechts 24% van bedrijven in het MKB1 is bereid geld uit te geven om duurzaamheid te verbeteren. De medewerkers moeten nu eenmaal worden betaald, facturen worden voldaan en klanten tevreden gehouden, dus het is niet zo verwonderlijk dat kleinere bedrijven, met een veelal kleiner budget, andere prioriteiten hebben. En toch zou dat niet zo moeten zijn. Veel kleine bedrijven kunnen duurzaamheid dan misschien wel als een duur extraatje zien, feit blijft dat dit niet alleen ten goede komt aan het milieu, maar ook aan de organisaties die grotere milieuvriendelijkheid aan de dag leggen. Met winst op het gebied van kosten, energie en ROI, maar ook een positief effect op de planeet, vormt milieuvriendelijke technologie een uitstekende investering voor bedrijven in alle soorten en maten. Dat betekent nog niet dat het altijd even gemakkelijk is om te weten waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de beste manieren om afdrukken in bedrijven duurzamer te maken en een snel rendement op de investering te behalen.

Beoordeel de schade

Zoek een leverancier van managed printservices die een milieucalculator levert ter beoordeling van stroom- en papierverbruik en van de hoeveelheid afval voor uw printers als geheel. Deze beoordeling moet zich richten op de gebieden waarop u uw milieu-impact kunt verlagen en moet vervolgens een uitgebalanceerde implementatie aanbevelen van hard- en software ter verlaging van het stroomverbruik en van de vereisten voor papier en verbruiksartikelen.

Consolideer uw apparaten

Multifunctionele printers bieden de mogelijkheid om meerdere apparaten in één apparaat samen te voegen, wat kan leiden tot verschillende kostenbesparingen, omdat er, onder andere, minder verbruiksartikelen nodig zijn, minder uitvaltijd bestaat vanwege beheertaken en er minder resources zijn die moeten worden beheerd.

Wees energiezuinig

Overweeg energiezuinige producten die voldoen aan de normen voor een ecolabel, zoals ENERGY STAR of Blue Angel. Apparaten die aan de meest recente ENERGY STAR-vereisten voldoen, kunnen maximaal 40% energiezuiniger zijn dan andere apparaten2 Ga op zoek naar printers en multifunctionele apparaten met een korte opwarmtijd, een modus voor een diepe slaapstand en voor het besparen van toner.

Zorg dat afdrukken veilig wordt

Mensen sturen regelmatig een afdruktaak naar de printer en vergeten vervolgens de afdrukken op te halen. De afdrukken gaan dan vaak direct de recyclingbak in of, nog erger, ze komen in de verkeerde handen terecht. Veilig afdrukken betekent dat gebruikers documenten op de printer vrijgeven zodra ze zichzelf hebben laten verifiëren met behulp van een smart card of een pincode. Zo zorgt u voor minder verspilling, minder onnodige uitgaven en voor grotere veiligheid.

U bepaalt de regels

Door afdrukregels toe te passen op kenmerken als kleur, aantal pagina's en meer, kunt u afdruktaken doorsturen naar het goedkoopste apparaat voor de betreffende taak, waar dit zich ook op het netwerk bevindt. U kunt dan elke keer dat u afdrukt geld besparen. Uiteindelijk leidt een duurzame afdrukinfrastructuur niet alleen tot een beter milieu-imago: u bespaart er kosten mee, verhoogt de productiviteit en verlaagt het risico. En organisaties die al stappen hebben genomen om duurzaam afdrukken te implementeren, plukken daar nu de vruchten van. Uit onderzoek is gebleken dat ze in alle opzichten een voorsprong hebben op de concurrentie, en dat niet alleen qua milieu-impact, maar ook qua betrouwbaarheid van apparaten, beveiliging van documenten en kostenbesparingen. Als u alle aanbevolen stappen hebt gezet, kunt u met uw bedrijf profiteren van dezelfde voordelen. De managed printservices van Epson bieden u de mogelijkheid om kosten te besparen en uw CO2-voetafdruk te verkleinen. Ontdek ze vandaag nog op http://www.epson.nl/print365

1 Duurzaamheidsonderzoek, Quocirca, mei 2016

2 https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com

Over Epson Europe 

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com