04
juni
2014
|
14:42
Europe/Amsterdam

easyJet gebruikt de kracht van augmented reality om onderhoud te verbeteren en vertragingen voor passagiers tot een minimum te beperken

Samenvatting
De grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk test de smart glasses van Epson om technische procedures te stroomlijnen en doelmatigheid van onderhoud te verhogen.

De grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk test de smartglasses van Epson om technische procedures te stroomlijnen en doelmatigheid vanonderhoud te verhogen

Alsonderdeel van een breed programma om innovatieve technologie te implementerenter verbetering van zijn luchtvloot, beoordeelt easyJet het gebruik van AR-devices (Augmented Reality) om piloten en technici te helpen bijhet vereenvoudigen van technische en onderhoudsprocedures. Het uiteindelijkedoel is de vertragingen voor passagiers tot een minimum te beperken en de in debranche toonaangevende veiligheidsstatus te verbeteren. easyJet heeft gekozen voor een test van de Epson Moverio BT-200-bril,waarmee de technische teams exact kunnen zien wat een piloot of technicus zietmet behulp van de AR-technologie. Het bedrijf verwacht dat de Moverio BT-200 metname nuttig zal zijn voor bepaalde verafgelegen luchthavens in het netwerk vande luchtvaartmaatschappij.

Momenteel moeten technici en piloten foto's e-mailennaar het OCC (Operations Control Centre) van easyJet en er vervolgens achteraanbellen om het probleem handmatig op te lossen. Met de Moverio BT-200 kan heteasyJet OCC piloten en technici in real-time live-informatie bieden, evenalstechnische hulp via de geïntegreerde handsfree koptelefoon.

“De technologie voor 3D augmented reality is vooreasyJet een van de belangrijkste factoren bij het terugdringen van vertragingenwanneer een vliegtuig zich niet op de thuishaven bevindt“, zegt Ian Davies,hoofd Engineering and Maintenance bij easyJet. “Hiermee kunnen we veel meerduidelijkheid verkrijgen over technische problemen die honderden kilometersverderop plaatsvinden. Door een Moverio BT-200 te dragen kunnen piloten entechnici die op een andere locatie zijn, live beelden en gegevens verzendentussen het easyJet OCC in Luton en een van onze 138 bestemmingen in Europa enelders. We krijgen dan directe toegang tot gedeelde visuele informatie en zowordt het eenvoudiger om technische problemen op te lossen.”

De nieuwe Moverio zit vol met functies enmogelijkheden voor AR, voor een digitaal verbeterde blik op de echte wereld.Met de waarnemingstechnologie, inclusief een front-facing camera, gyroscoop,gps-systeem, kompas en accelerometer, kan het systeem de bewegingen van eengebruiker en de wereld om hem heen nauwkeurig bepalen.

ValerieRiffaud-Cangelosi, productmanager voor Visual Imaging, Epson Europe zegt: “Onze samenwerking met easyJet is een prachtige mogelijkheidom het bedrijf bij te staan bij het implementeren van innovatie in deluchtvaartsector. Er bestaat een enorme vraag naar draagbare technologie. Demarkt heeft volgens voorspellingen binnen drie jaar een waarde van $19 miljard.En met dit project worden de tastbare voordelen van de AR-technologie voorbedrijven in allerlei branches duidelijk aangetoond.”

###

Over easyJet

easyJet beschiktover het grootste luchttransportnetwerk in Europa met een toonaangevendeaanwezigheid op de 100 populairste routes in Europa en op de 50 grootsteEuropese luchthavens. easyJet vervoert jaarlijks meer dan 61 miljoenpassagiers, van wie 11 miljoen zakelijke reizigers.

easyJet gebruiktmeer dan 200 vliegtuigen voor de meer dan 600 routes tussen 130 luchthavens in30 landen. Meer dan 300 miljoen Europeanen wonen binnen een uur reizen per autovan een van de easyJet-luchthavens, meer dan welke andere maatschappij dan ook.

Deluchtvaartmaatschappij neemt duurzaamheid zeer serieus. easyJet investeert inde nieuwste technologie, heeft doelmatigheid hoog in het vaandel staan en zorgtervoor dat de meeste stoelen bezet zijn, wat betekent dat de CO2-uitstoot perpassagier 22% lager ligt dan die van een passagier van een traditionelemaatschappij die hetzelfde vliegtuig op dezelfde route neemt.