21
december
2015
|
13:01
Europe/Amsterdam

Een make-over voor Duty Free

Samenvatting
Iedereen die deze dagen op een luchthaven is, zal het opvallen hoeveel renovaties er plaatsvinden. Met name saaie Duty Free-ruimten zijn totaal omgetoverd tot oogstrelende en zeer aantrekkelijke ‘retailervaringen’. Deze facelifts blijken een succes omdat ze een grote stijging creëren in het bedrag dat reizigers uitgeven. Een pionier op het gebied van de “walkthrough store” is World Duty Free.

Iedereen die dezer dagen op een luchthaven is, zal het zijn opgevallen hoeveel renovaties er plaatsvinden. Met name saaie Duty Free-ruimten zijn totaal omgetoverd tot oogstrelende en zeer aantrekkelijke ‘retailervaringen’.

Deze facelifts blijken een heel groot succes omdat ze een grote stijging teweegbrengen in het gemiddelde bedrag dat reizigers uitgeven. World Duty Free (WDF) is een pionier op het gebied van de “walkthrough store”, waar passagiers na door de beveiliging te zijn gekomen geen andere keuze hebben dan door het Duty Free-gebied te lopen. Het draait hier niet langer alleen om goedkope alcohol, chocolade en sigaretten (hoewel je deze producten hier nog steeds aantreft), maar de focus ligt nu op topmerken en luxeproducten.

Dit concept heeft consistent tot hogere verkopen geleid waar het is geïmplementeerd. Als u bedenkt dat Heathrow jaarlijks meer dan 73 miljoen passagiers verwerkt, die allemaal ‘ingesloten’ consumenten zijn, zal het u niet verbazen dat hier en op andere grote luchthavens overal ter wereld, steeds grotere en betere retailruimten worden gecreëerd om die consumenten aan te trekken en tot uitgeven te verleiden. Volgens de laatste gepubliceerde cijfers geven passagiers op Heathrow 1,8 miljard pond per jaar uit. Dat vormt een gemiddelde van bijna 39 pond per persoon.

Maar de concurrentie is groot en merken met een vestiging in Duty Free-ruimten hebben slechts een korte periode en een relatief kleine ruimte om de aandacht van passagiers te trekken. Winkeliers gaan deze uitdagingen aan met een scala aan hoogwaardige en zich snel vernieuwende reclame en verkooppuntdisplays met grote impact, en dat is fantastisch nieuws voor leveranciers van printers en afdrukbenodigdheden. De mogelijkheden die vandaag de dag bestaan om prachtige displays met voorgrond- en achtergrondverlichting te produceren, zorgt ervoor dat afdruk nog steeds het favoriete medium vormt in retailruimten op luchthavens.

De volgende keer dat u de aanbiedingen in de Duty Free bekijkt, moet u eens naar de afbeeldingen rond u kijken. Ze vormen het allerbeste van wat digitaal afdrukken vandaag de dag te bieden heeft.

Klik hier om meer te weten te komen over Epson's assortiment aan oplossingen voor signalisatie en verkooppunten.