29
November
2017
|
19:27
Europe/Amsterdam

Epson 25: izdelava bolj trajnostnih izdelkov

Spoznajte podjetniško vizijo Epson 25 in izvedite, kako se dolgoročno osredotočamo na zasnovo, razvoj in izdelavo izdelkov.

 

Boj proti globalnemu segrevanju od organizacij zahteva, da za splošno dobro naredijo vse, kar je v njihovi moči. Pri Epsonu se odlikujemo po tehnološki inovaciji, naša dolgoročna predanost japonski filozofiji monozukuri, ki predstavlja umetnost in znanost izdelovanja predmetov, ter lastnostim Sho Sho Sei, ki predstavljajo kompaktnost, natančnost in varčevanje z energijo, pa nam je omogočila, da jo dosežemo na varčen način. Naše prizadevanje za trajnostno poslovanje in ta japonska načela so nas spodbudili, da se z našo celotno ponudbo izdelkov zavzemamo za okolje, tako da zasnujemo izdelke, ki so hkrati učinkoviti in varčni. Te združene filozofije so bile v središču razvoja naših brizgalnih tiskalnikov WorkForce Pro. Z njihovim visokozmogljivim sistemom s črnilom je zamenjava potrošnega materiala manj pogosta, kar zagotavlja 94 % manj odpadkov v primerjavi s konkurenčnimi laserskimi tiskalniki ter 96 % manjšo porabo energije.1

 

Tudi podjetjem, ki iščejo rešitve za tiskanje na tekstil, nudimo številne prednosti. Naši digitalni brizgalni tiskalniki skrajšajo postopek tiskanja z do dveh mesecev na skupno štirinajst dni. Za razliko od tradicionalnega »analognega« tiskanja na tekstil digitalni tiskalniki tiskajo neposredno na tkanino. To pomeni, da za tiskanje ne potrebujete plošč, kar zmanjša porabo energije, vode, črnila in kemikalij. Tehnologija med delovanjem porabi do 75 % manj elektrike in vode v primerjavi s tradicionalnimi načini tiskanja.2 Okolju prijaznejša pa ni samo naša brizgalna tehnologija. Ta pristop preoblikovanja je opazen tudi pri naših interaktivnih projektorjih. Ti projektorji z različnimi funkcijami, ki zmanjšajo porabo energije tako pri projiciranju slike kot v mirovanju, zmanjšajo vpliv uporabnika na okolje. Poleg drugih načinov novo razvita funkcija optimizacije svetlobe samodejno prilagodi svetilnost žarnice glede na projicirano sliko, pri čemer porabi do 27 % manj energije brez vpliva na kakovost slike.

 

To je samo nekaj primerov, kjer tlakujemo pot v boju proti podnebnim spremembam, vendar je ta pot še dolga. V okviru naše podjetniške vizije Epson 25 se dolgoročno osredotočamo na zasnovo, razvoj in izdelavo izdelkov ter s tem gradimo novo obdobje, v katerem učinkovite, kompaktne in natančne tehnologije skrbijo za povezanost ljudi, izdelkov in informacij. Vsak dan stremimo k izdelavi izdelkov, ki so boljši tako za naš planet kot za naše uporabnike. Inoviranje, domišljija in ustvarjanje so sposobnosti, s katerimi bomo kot vrsta ohranili naš planet in svojim otrokom omogočili boljšo prihodnost.

 

1 Po dvomesečnih preizkusih podjetja BLI do aprila 2015 v primerjavi z izbranimi konkurenčnimi napravami, ki so jih izvedli po naročilu družbe Epson. Več informacij o tem najdete na spletnem mestu www.epson.si/inkjetsaving

2 Vir: Epsonova notranja raziskava, 2015