Stockholm,
30
April
2019
|
15:04
Europe/Amsterdam

Epson avslöjar vinnarna i "Win-A-Robot"-tävlingen

Sex innovativa akademiska projekt från Europa har nu valts ut för att vinna Epson-robotar. Dessa demonstrerar den ljusa framtiden för europisk automationsteknik och företag inom bl.a. matvetenskap, AR, jordbruk, djupinlärning och tillverkling.

Sammanfattning

Sex innovativa akademiska projekt från Europa har nu valts ut för att vinna Epson-robotar. Dessa demonstrerar den ljusa framtiden för europisk automationsteknik och företag inom bl.a. matvetenskap, AR, jordbruk, djupinlärning och tillverkling.

Vinnarna i Epsons första "Win-A-Robot" tävling för den europeiska marknaden har nu annonserats, och presenterar innovativa möjliga användingsområden för robotteknik och automatiseringsteknik för en rad sektorer i Ungern, Irland, Tyskland, Italien och England.

"Robotik och automation kommer att spela en stor roll i att stödja konkurrenskraften och tillväxten av europeisk verksamhet i framtiden", säger Volker Spanier, Head of Robotics Solutions på Epson Europe när han presenterade vinnarna i tävlingen.

"Att se till att dagens studenter är förberedda att ta sig an den utmaningen är mycket viktigt, och Epson ser fram emot att jobba tillsammans med morgondagens talager för att växa och utveckla deras färdigheter och projekt i denna riktning. Vi ser detta som starten på givande, långsiktiga relationer med universitet över EMEAR-regionen"

Epson presenterar stolt dessa sex officiella vinnare i Epsons tävling "Win-A-Robot 2018":

* University of Pecs, Ungern, med sitt projekt "Robot Control with Augmented Reality Glass"

* Heinz-Nixdorf-Berufskolleg, Germany, med sitt projekt ‘Simulation of an Online Trade Using the Example of a Candy Filling Plant’

* Institute of Technology Tallaght, Irland, med sitt projekt ‘Robotics, Food Production and Harvesting’

* University of Plymouth, UK, med sitt projekt ‘Self-Adaptable Robot Assisted Manufacturing in Intelligent Sustainable Work Cells’

* University of Padova, Italien, med sitt projekt ‘ChocoBot – Energy-efficient Customized Decoration of Celebration Cakes and Rapid Prototyping of Big Chocolate Structures’

* University of Pavia, Italien, med sitt projekt ‘Deep Learning for Safe Physical Human-Robot Interaction’

Beslutet kom efter att en jury med fem robotikexperter - Professor Darwin Caldwell, Italian Institute of Technology; Eva Kaili, Member of the European Parliament; Dr Imre Paniti, Hungarian Academy of Sciences; Patrick Schwarzkopf, Managing Director, VDMA Robotics + Automation and Yoshifumi Yoshida, Epson Executive Officer – från politiken, industrin och akademin samlades i Meerbusch i Tyskland för att överväga och väljla ut vinnarna bland de ansökande.

Juryn hade en uppsättning kriterier där de bedömde graden av innovation, utbildning, kompetensutveckling, hållbarhet och unikt användande för roboten. Bredden och djupet i de insikter, kunskap och expertis som visades i alla ansökningar visar på den imponerande talangen hos en ny generation av tänkare som kommer att driva framtiden för Europeisk robotteknik.

Under de kommande månaderna kommer Epson Europe och dess partners att arbeta nära institutionerna efter mottagandet av sina Epson-robotar, tillhandahålla stöd och utbildning för att säkerställa att vinnande lag och bredare studentkroppar kan utnyttja sin robot optimalt.

Med robotteknikindustrin som tros vara en industri värd biljoner år 2025 är Epson engagerad i att utöka applikationer för sina robotar för att hjälpa till att skapa en värld där robotar stöder människor i en mängd olika situationer och möter marknadens krav med en kostnadseffektiv lösning. Epson Europe's "Win-a-robot" tävling hjälper till förenkla för automatisering och stödja utbildning och utveckling av nya automationslösningar.

Mer information om tävlingen och dess vinnare finns här