Høvik,
30
Juli
2019
|
08:55
Europe/Amsterdam

Epson Award skal vise mulighetene med digital tekstilutskrift

Epson Award skal vise at digital tekstilutskrift er fremtidens teknologi for motebransjen. Teknologien gjør at designere enklere kan eksperimentere og utforske samtidig som kolleksjoner kan produseres raskere og mer miljøvennlig enn tidligere.

I 2018 samarbeidet Epson med Edda Gimnes og Kit Wan. De to norske designstjerneskuddene viste kommende kleskolleksjoner basert på digital tekstilutskrift ved Collective Oslo Fashion and Art Festival. I år har Oslo Runway og Collective Oslo Fashion Art Festival slått seg sammen til FUSHION, en mote- og kunstfestival som går av stabelen 28. til 30. august. Her skal Epson strekke ut en hånd til designere over hele Europa.

Her vil to designere få mulighet til å vinne produksjon av tekstilprint til deres to neste kolleksjoner. Disse vil også bli vist under festivalen. En internasjonal jury med moteeksperter skal velge ut to vinnere, hvorav en norsk og en europeisk.

- Digital tekstilutskrift og fargesublimering har åpnet en rekke muligheter for motedesignere som ønsker å utfordre grensene om hva som er mulig med print. Epson er stolt av å jobbe med unge designere som har en visjon og et brennende ønske om å utforske teknologien for å utvikle mer bærekraftige kolleksjoner, sier Heather Kendle, Market Development Manager, Epson Europe.

Epson Award skal presenteres under FUSHION (tidligere Collective Oslo Fashion and Art Festival and Oslo Runway) i samarbeid med motemagasinet Costume.

Deltakere må ha produsert minst en kolleksjon og sende søknad som inneholder:

- Oppsummering av hvordan vedkommende jobber med print, bakgrunn og visjon

- Navn, alder og kontaktinformasjon

- Info om webside og sosiale medier

- Bilder og mood board av kommende kolleksjon

For mer info om konkurransen og hvordan du søker, sjekk ut fushionoslo.com. Søknadsfristen er 7. august. Prisseremonien avholdes ved FUSHION-festivalen 28. august.

Foto: Mari Torvanger Knap