Amsterdam,
17
december
2019
|
11:06
Europe/Amsterdam

Epson behaalt EcoVadis Gold-status voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met deze award valt Epson binnen de top 2% van zijn sector* op het gebied van duurzaamheid

Epson heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de Gold-status voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis. De topscore, die het streven van Epson laat zien om aan de hoogst mogelijke internationale CSR(MVO)-normen te voldoen, erkent Epson ook als "Bijzonder Goed" op het gebied van duurzaam inkopen en benadrukt de uitstekende prestaties op het gebied van arbeids- en mensenrechten en de inzet van het bedrijf om het milieu te beschermen.

De algehele resultaten laten een stijging zien van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar met een aanzienlijk hogere score voor arbeids- en mensenrechten, waarmee Epson in de top 2 procent staat voor MVO in zijn sector*.

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in alles wat we bij Epson doen en deze uitstekende prestatie op het gebied van MVO is net zo belangrijk en waardevol voor ons bedrijf als financieel succes," zegt Minoru Usui, wereldwijd president van Epson.

Epson streeft ernaar een onmisbaar bedrijf te zijn. Dat betekent dat we unieke langetermijnwaarde moeten creëren door uitzonderlijke producten te produceren die de verwachtingen van onze klanten overtreffen, aan maatschappelijke behoeften voldoen en, nog belangrijker, verantwoord omgaan met onze leefomgeving. Als bedrijf hebben we al onze activiteiten afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties en streven we naar een betere en duurzamere toekomst.

EcoVadis - een onafhankelijk en vertrouwd samenwerkingsplatform - beoordeelt het beleid en het handelen van bedrijven, evenals hun gepubliceerde rapporten die betrekking hebben op het milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De unieke MVO-beoordelingsmethode van EcoVadis omvat meer dan 198 inkoopcategorieën, 155 landen en 21 MVO-indicatoren. Meer dan 55.000 bedrijven werken met EcoVadis om risico's te verminderen, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners op te bouwen.

We hebben veel vooruitgang geboekt in 2019, vooral op het gebied van arbeids- en mensenrechten​, en we zijn blij dat onze prestaties worden weerspiegeld in een hogere algemene score van EcoVadis,” zegt Henning Ohlsson, CSR-directeur van Epson Europe. “Maar er is altijd meer te doen en we zullen elk aspect van ons bedrijf tegen het licht blijven houden om nog betere duurzaamheidsprestaties te leveren.”

EcoVadis Gold is een belangrijke en waardevolle maatstaf voor succes voor ons bedrijf. Onze klanten in zowel de publieke als de private sector vragen steeds vaker uitgebreide, verifieerbare audits die aantonen dat we ons echt inzetten voor duurzaamheid met naleving van de allerhoogste normen op het gebied van arbeidsrechten, mensenrechten en sociale verantwoordelijkheid.

Zie ons Integrated Report 2019 voor meer informatie over de MVO-prestaties van Epson, waarin de wereldwijde voortgang van Epson en de belangrijkste prestaties op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en corporate governance worden belicht.

Zie daarnaast ons nieuwste Green Report voor meer informatie over de MVO-prestaties van Epson Europe.

 

* Fabrikanten van computers en randapparatuur.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com