Amsterdam,
09
december
2016
|
15:13
Europe/Amsterdam

Epson benoemt twee nieuwe Europese executives om groeiplan van omzet van € 2 miljard in 2020 te realiseren

Samenvatting

Epson Europeheeft vandaag twee benoemingen in senior executive functies aangekondigd als onderdeel van zijn groeiplan en investeringsprogramma van meerdere miljoenen euro's in Europa. Ernest Quingles zal de nieuwe rol van director business sales voor de regio Europa op zich nemen. Darren Phelps is benoemd tot algemeen directeur van de Epson Business Imaging- en Print-divisie voor EMEAR.

Amsterdam, 9 december 2016 – Epson Europe, wereldwijd innovatieve marktleider op het gebied van afdruktechnologie, visuele communicatie, draagbare apparaten en robotics, heeft vandaag twee benoemingen in senior executive functies aangekondigd als onderdeel van zijn groeiplan en investeringsprogramma van meerdere miljoenen euro's in Europa.

Ernest Quingles, managing director voor Epson in Frankrijk, Spanje en Portugal, zal de nieuwe rol van director business sales voor de regio Europa op zich nemen. Darren Phelps is benoemd tot algemeen directeur van de Epson Business Imaging- en Print-divisie voor EMEAR.

De benoemingen zijn gedaan in het kader Epson's volgende stap in het Europese investeringsprogramma van € 50 miljoen (gericht op infrastructuur, IT, marketing en uitbreiding van arbeidsplaatsen), dat de doelstelling nastreeft om € 2 miljard omzet te realiseren in 2020 en de personeelsbezetting in Europa met 10 procent uit te breiden.

'Het doet mij genoegen om bekend te maken dat Ernest Quingles vanaf nu de leiding heeft over de sales in Europa,' aldus Rob Clark, senior vice president, Epson Europe. 'Ernest is een sterke sales manager en maakt al ruim twee jaar deel uit van het senior managementteam voor Epson Europe, waar hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de indrukwekkende omzetgroei in Frankrijk, Spanje en Portugal.

'Darren Phelps heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe marktkanalen en is bijzonder effectief gebleken in zijn vorige rol als Europees hoofd van de verkooporganisatie van Epson-leveranciers. Darren zal verantwoordelijk zijn voor de activiteiten van Epson Business Imaging en Epson Print, waarbij hij nauw zal samenwerken met Ernest om onze go-to-market-strategie te ontwikkelen en nieuwe channelprogramma's zal implementeren die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten in heel Europa.'

'De markt voor zakelijke inkjetprinters vormt de grote groeikans voor Epson in Europa,' vervolgt Clark. 'Bedrijven die overstappen van laserprinters naar inkjetprinters beginnen zich te realiseren dat ze een enorm concurrentievoordeel kunnen behalen dankzij energiebesparingen tot 96%, vermindering van maximaal 92% in de CO2-uitstoot en afvalvermindering tot 95%[1].'

Naarmate steeds meer organisaties overstappen van laserprinters naar inkjet-technologie, is Epson perfect gepositioneerd om te voldoen aan de enorme toename van de vraag. Epson heeft € 400 miljoen geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten voor inkjetprinters en zal de komende drie jaar nog eens € 185 miljoen investeren in de PrecisionCore-inkjettechnologie. De compacte, snelle en energiezuinige inkjet-technologie is bijzonder geschikt om te voldoen aan de behoeften van grote bedrijven en sectoren zoals de retail, gezondheidszorg, overheid en het onderwijs.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau IDC vertegenwoordigt de markt voor zakelijke inkjetprinters in Europa een potentiële waarde van € 38 miljard*, met een verwachte jaarlijkse groei van 10,2% (CAGR) tot en met 2020.

[1] Ga voor meer informatie naar: www.epson.nl/inkjetsaving