Amsterdam,
07
november
2019
|
10:40
Europe/Amsterdam

Epson biedt vrouwelijke ondernemers een podium met #EpsonEntrepreneurs campagne

Vrouwelijke ondernemers in Nederland zijn bezig met een inhaalslag: het aandeel vrouwelijke ondernemers is sinds 2014 opgelopen van 34% naar 36%[1]. Het gaat dus goed, maar het kan altijd beter. Epson draagt ondernemend Nederland een warm hart toe en steunt vrouwen met visie. De komende weken spreekt de printerfabrikant een aantal succesvolle vrouwelijke ondernemers. Wat kunnen andere ondernemers van hen leren?

Hoewel steeds meer vrouwen het besluit nemen om een eigen onderneming te beginnen, zijn ondernemende vrouwen nog altijd minder vanzelfsprekend dan mannelijke ondernemers. Een inhaalslag heeft natuurlijk tijd nodig, maar vrouwelijke ondernemers mogen ook wel wat zichtbaarder zijn, stelt Emilie Sobels, oprichter van Hashtag Workmode, initiatiefnemer van The Self-Made Summit en een van de ondernemers die Epson sprak voor de entrepreneurscampagne: “Ik wil meer vrouwelijke rolmodellen laten zien. Er zijn er genoeg, maar je hoort er nog te weinig over.”

Epson onderschrijft dit streven en voelt de komende weken een aantal succesvolle vrouwelijke ondernemers aan de tand: Wat zijn de valkuilen waar je op moet letten als beginnend ondernemer? Hoe zijn zij zo succesvol geworden? Welke lessen hebben zij geleerd? “We hopen dat we het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland op deze manier nog wat extra wind in de zeilen kunnen geven,” zegt Ward Estoppey, Marketing & PR Manager bij Epson Nederland. “Hoe meer succesvolle vrouwen je ziet, hoe meer vrouwen het ondernemerschap als een haalbare optie gaan zien. Daarnaast steunen we een aantal ondernemers met een EcoTank-printer, om hen te helpen zo efficiënt mogelijk te ondernemen.”

De #EpsonEntrepreneurs campagne gaat deze week van start, in samenwerking met een aantal vooruitstrevende vrouwelijke rolmodellen als Anke Horstman (TechGirl) en Emilie Sobels (Hashtag Workmode).

Epson EcoTank

EcoTank-printers zijn uitgerust met grote navulbare inkttanks en maken het gebruik van inktcartridges overbodig. Dit biedt ondernemers een groot aantal voordelen, waaronder:

  • 90% besparing op inktkosten
  • Gebruiksvriendelijk – 1x inkttanks vullen en dan onbezorgd printen
  • Standaard geleverd met voldoende inkt voor het printen van duizenden pagina’s

Zie www.epson.nl/EcoTank voor aanvullende informatie.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com