Amsterdam,
07
november
2019
|
10:40
Europe/Amsterdam

Epson biedt vrouwelijke ondernemers een podium met #EpsonEntrepreneurs campagne

Vrouwelijke ondernemers in Nederland zijn bezig met een inhaalslag: het aandeel vrouwelijke ondernemers is sinds 2014 opgelopen van 34% naar 36%[1]. Het gaat dus goed, maar het kan altijd beter. Epson draagt ondernemend Nederland een warm hart toe en steunt vrouwen met visie. De komende weken spreekt de printerfabrikant een aantal succesvolle vrouwelijke ondernemers. Wat kunnen andere ondernemers van hen leren?

Hoewel steeds meer vrouwen het besluit nemen om een eigen onderneming te beginnen, zijn ondernemende vrouwen nog altijd minder vanzelfsprekend dan mannelijke ondernemers. Een inhaalslag heeft natuurlijk tijd nodig, maar vrouwelijke ondernemers mogen ook wel wat zichtbaarder zijn, stelt Emilie Sobels, oprichter van Hashtag Workmode, initiatiefnemer van The Self-Made Summit en een van de ondernemers die Epson sprak voor de entrepreneurscampagne: “Ik wil meer vrouwelijke rolmodellen laten zien. Er zijn er genoeg, maar je hoort er nog te weinig over.”

Epson onderschrijft dit streven en voelt de komende weken een aantal succesvolle vrouwelijke ondernemers aan de tand: Wat zijn de valkuilen waar je op moet letten als beginnend ondernemer? Hoe zijn zij zo succesvol geworden? Welke lessen hebben zij geleerd? “We hopen dat we het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland op deze manier nog wat extra wind in de zeilen kunnen geven,” zegt Ward Estoppey, Marketing & PR Manager bij Epson Nederland. “Hoe meer succesvolle vrouwen je ziet, hoe meer vrouwen het ondernemerschap als een haalbare optie gaan zien. Daarnaast steunen we een aantal ondernemers met een EcoTank-printer, om hen te helpen zo efficiënt mogelijk te ondernemen.”

De #EpsonEntrepreneurs campagne gaat deze week van start, in samenwerking met een aantal vooruitstrevende vrouwelijke rolmodellen als Anke Horstman (TechGirl) en Emilie Sobels (Hashtag Workmode).

Epson EcoTank

EcoTank-printers zijn uitgerust met grote navulbare inkttanks en maken het gebruik van inktcartridges overbodig. Dit biedt ondernemers een groot aantal voordelen, waaronder:

  • 90% besparing op inktkosten
  • Gebruiksvriendelijk – 1x inkttanks vullen en dan onbezorgd printen
  • Standaard geleverd met voldoende inkt voor het printen van duizenden pagina’s

Zie www.epson.nl/EcoTank voor aanvullende informatie.

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com