Amsterdam,
02
december
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Epson blijft zich inzetten voor de doelstellingen van COP25

Wereldwijd technologiebedrijf Epson bevestigt, voorafgaand aan de Klimaatconferentie van Madrid 2019, zich te blijven inzetten voor vermindering van broeikasgasemissies. De klimaatconferentie is de 25ste ‘Conference of the Parties’ (COP25) in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC) en wordt van 2 tot 13 december 2019 gehouden in Madrid.

De samenleving verwacht van bedrijven dat ze een belangrijke rol spelen in het verminderen van de effecten van klimaatverandering en het realiseren van duurzaamheid. Epson gelooft dat zijn innovaties een belangrijke rol kunnen spelen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

De politieke en economische onzekerheden nemen toe en de wereld staat voor uitdagende tijden,” stelt wereldwijd president van Epson, Minoru Usui, in de aanloop naar COP25. “Ik ben er vast van overtuigd dat Epson moet bijdragen aan wereldwijde duurzaamheid om de wereld leefbaarder te maken. Naast onze milieubewuste producten en warmtevrije inkjettechnologie, bestrijden we klimaatverandering door de uitstoot van broeikasgassen in onze productie- en waardeketens te verminderen en een ​​transformatie naar een koolstofarme toekomst te bevorderen. Klimaatverandering is een serieus probleem voor onze planeet en bij Epson doen we ons uiterste best om dit probleem aan te pakken. We hebben doelen gesteld om de uitstoot van broeikasgassen in onze eigen productieketen te verminderen. Deze doelen zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) en consistent met wat de wetenschap zegt over klimaatverandering. Ik kan met trots melden dat Epson hard op weg is om de doelstellingen te behalen.

Henning Ohlsson, Director of CSR bij Epson Europe, voegt daaraan toe: “Het is niet langer verantwoord of acceptabel om te wachten en klimaatverandering als iets normaals te zien. We moeten ons allemaal inzetten en vrienden, familie en anderen overtuigen van de urgentie. We moeten het goede voorbeeld geven en klimaatactie stimuleren. Zowel in het bedrijfsleven als in ons privéleven.

Epson heeft zich tot doel gesteld om tegen 2025 zijn scope 1 en scope 2 broeikasgasemissies met 19% te verminderen ten opzichte van het fiscale jaar 2017. In het fiscale jaar 2018, dat eindigde in maart 2019, maakte Epson al grote stappen met een reductie van 15% in de uitstoot van broeikasgassen.

Het bedrijf wil zijn doelstellingen realiseren door middel van energiebesparende initiatieven, voornamelijk gericht op productinnovaties en het gebruik van duurzame elektriciteit.

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com