Amsterdam,
01
september
2016
|
09:43
Europe/Amsterdam

​Epson breidt Expression-serie uit met nieuwe Home- en Premium-modellen

Epson breidt de Expression-serie van printers uit met nieuwe Home-modellen; de XP-445, XP-442, XP-345, XP-342, XP-247 en XP-245. Daarnaast introduceert Epson de vernieuwde Expression Premium XP-640 en XP-645 en wordt er een nieuw A3-printermodel[1] aan de serie toegevoegd: de XP-900.

Stijlvolle small-in-ones met Wi-Fi, ideaal voor thuisgebruik

 

Deze veelzijdige, stijlvolle en compacte alles-in-één modellen combineren print-, scan- en kopieervoorzieningen in één apparaat. De vele mobiele afdrukopties maken het gemakkelijk om glanzende foto's en scherpe, heldere tekstdocumenten te produceren, overal ter wereld[2] of gewoon thuis. Ook het formaat van de nieuwe XP-900 is beperkt: de printer biedt A3-afdrukken terwijl deze bijna net zo compact is als een A4-model. In moderne huishoudens is vaak beperkt ruimte, daarom zal dit compacte ontwerp voor meer mensen afdrukken op A3-formaat mogelijk maken.

Het is gemakkelijk om geld te besparen met de Expression Home- en Premium-printers en hun afzonderlijke Claria Home-inktpatronen. De verschillende inkten kunnen apart worden aangeschaft, waardoor alleen de kleur die op is vervangen hoeft te worden. Gebruikers kunnen er ook op vertrouwen dat er geen concessies aan de kwaliteit zijn gedaan; de inkt is speciaal ontworpen om glanzende foto's en scherpe, heldere tekstdocumenten te leveren.

Veel mensen willen niet vastzitten aan een bureau, maar de vrijheid hebben om vanaf iedere plek in huis af te drukken, bijvoorbeeld vanaf een smartphone of tablet, of zelfs wanneer zij onderweg zijn. Daarom beschikken de Expression Home- en Premium-printers over flexibele, tijdbesparende en handige functies waarmee snel en gemakkelijk kan worden afgedrukt. Met Wi-Fi is het mogelijk om items overal in huis draadloos af te drukken.

De XP-340- en XP-440-serie zijn uitgerust met Wi-Fi Direct, waardoor het eenvoudig is om draadloos af te drukken zonder een netwerk. De gratis te downloaden Epson Connect1 mobiele apps (beschikbaar voor alle Expression Home-modellen) bieden nog meer veelzijdigheid; Epson iPrint[3] stelt gebruikers in staat draadloos af te drukken en te scannen, terwijl gebruikers met de Epson Creative Print1-app foto's rechtstreeks vanuit Facebook kunnen afdrukken, eigen wenskaarten kunnen maken, foto's kunnen omzetten in kleurboeksjablonen en nog veel meer. Bovendien kunt u met de Epson Email Print1-functie bestanden rechtstreeks naar de printer sturen vanuit vrijwel overal ter wereld.

De XP-340- en XP-440-serie bieden een LCD-kleurenscherm en geheugenkaartsleuf waarmee het gemakkelijk is om foto's af te drukken zonder pc. De XP-640, XP-645 en XP-900 kunnen afdrukken op daarvoor geschikte cd's en dvd's en de XP-900 beschikt over een invoer voor speciale media aan de achterzijde waarmee op dikker papier tot A3-formaat kan worden afgedrukt.

Mohamed Musa, Product Manager van Epson Europe, zegt: "Onze Expression-printers bieden klanten een slimme oplossing met individuele inkten om de afdrukkosten laag te houden, een compact ontwerp om zo weinig mogelijk ruimte in beslag te nemen in huis en fantastische mobiele aansluitmogelijkheden voor afdrukken onderweg. Er zijn individuele verschillen binnen de serie zoals Wi-Fi Direct, LCD-schermen in verschillende formaten, een geheugenkaartsleuf en verschillende afdruksnelheden. Dit zorgt ervoor dat elke klant een model kan vinden dat bij zijn behoeften en budget past."

De Expression Home-serie (XP-445/442, XP-345/342, XP-247/245) is verkrijgbaar voor respectievelijk € 109, € 89 en € 79.

Belangrijkste kenmerken XP-240-reeks XP-340-reeks XP-440-reeks
Afzonderlijke inktpatronen met Claria Home
Overal in huis draadloos afdrukken en scannen met Wi-Fi-connectiviteit
Wi-Fi DirectTM voor draadloos afdrukken zonder een netwerk -
Epson Connect1 + Scan-to-Cloud
LCD-kleurenscherm van 3,7 cm - -
6,8 cm kleuren-LCD met aanraakscherm - -
Direct afdrukken vanaf een geheugenkaart -
ISO-afdruksnelheden (zwart-wit/kleur) tot XX pagina's per minuut[4] 8/4 10/4,5 10/4,5

Proefafdruksnelheden (zwart-wit/kleur) tot XX pagina's per minuut[5]

27/15 33/15 33/15

 

De Expression Premium XP-900, XP-645/640 en XP-540 zijn beschikbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 179, € 159 en € 139 (incl. BTW).

Belangrijkste kenmerken

XP-900 XP-645 XP-640 XP-540
A3-afdrukken - - -
Afdrukken, scannen en kopiëren op A4-formaat
Kleur behuizing Zwart Wit Zwart Zwart
LCD-scherm 6,8 cm 6,8 cm 6,8 cm 3,7 cm
Claria Premium Ink
Compact formaat
Epson Connect
Twee papierladen voor fotopapier en A4-papier - -
Direct afdrukken op speciale cd's/dvd's -
Maximale afdruksnelheid tot 32 pagina's per minuut[6] 28
ISO-afdruksnelheden tot XX pagina's per minuut (zwart-wit/kleur)[7] 14/11 13/10 13/10 9.5/9

[1] Alleen A3-afdrukken. Kopiëren en scannen in A4.

[2] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor Epson E-mail Print is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect of www.epson.be/connect.

[3] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor Epson Email Print en Epson Scan-to-Cloud is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect of www.epson.be/connect

[4] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing

[5] Ga voor testvoorwaarden naar www.epson.eu/testing

[6] Ga voor testvoorwaarden naar www.epson.eu/testing.

[7] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Voor meer informatie gaat u naar www.epson.eu/testing.