24
September
2019
|
15:10
Europe/Amsterdam

Epson bryter ny mark – lanserar världsunik etikettskrivare

Under Labelexpo 2019 presenterar Epson fyra nya ColorWorks-etikettskrivare: ColorWorks FV-C6000Ae, FV-C6000Pe, FVC6500Ae och FV-C6500Pe. Dessa on demand-etikettskrivare utökar Epsons befintliga sortiment och möter kundbehoven inom flera branscher (mat, kemikalie, dryck, trädgård, logistik med mera).

Epsons nya sortiment av bläckstråleskrivare inkluderar auto-cutter modeller (Ae) och modeller med tidsbesparande auto-peeler (Pe) som automatiskt tar bort etiketten och kan integreras smidigt i befintliga produktionslinjer med print-and-apply. Den nya ColorWorks-linjen är avsedd både för den kommersiella och den industriella marknaden för utskrifter på beställning, och är en del av Epsons vision för en mer hållbar och lönsam framtid för etikettindustrin.

– Detta ColorWorks-sortiment har utvecklats för ett brett användingsområde, och vi är särskilt nöjda med att C6000Pe- och C6500Pe-modellerna (med peeler) kan kombineras med produktionslinjesystem för att skriva ut och skala etiketter med variabeldata. Det här är ett unikt steg som vi är mycket stolta över. De nya modellerna är världens första peeler-utrutrustade bläckstråleskrivare som kan skriva ut och skala etiketter en i taget, säger Tomas Blomberg, Nordic Sales Manager för Business Systems på Epson.

Samtliga produkter har stöd för en mängd olika former, material och etikettstorlekar: C6000Ae-och FV-C6000Pe stöder mediabredder på 25,4 - 112 mm, och FV-C6500Ae och FV-C6500Pe stöder 25,4 - 215,9 mm. Praktiskt uttryckt innebär detta att dessa ColorWorksetikettskrivare kan skriva ut allt från små etiketter för e-cigarettflaskor till stora, hållbara etiketter som lämpar sig för kemikalietrummor. Denna mediaflexibilitet och digitala fyrfärgsutskrifter on demand (även med små etikettstorlekar) gör livet enklare för tidskänsliga verksamheter med många SKU:er att hantera.

– Bläckstråletekniken har nu nått en nivå där den kan medföra betydande positiva förändringar inom etikettutskrifter, både på beställning och i traditionella utskriftsmiljöer. Epson är den ledande innovatören inom etikettutskrifter med bläckstråleteknik, och under detta års Labelexpo presenterar vi vårt omfattande utbud med digitala utskriftslösningar, inklusive våra senaste produkter, vilket återigen bevisar vår förmåga att svara på våra kunders krav, Tomas Blomberg, Nordic Sales Manager för Business Systems på Epson.

Flera nya funktioner:
De nya bläckstråleskrivarna ColorWorks FV-C6000Ae, FV-C6000Pe, FV-C6500Ae och FV-C6500Pe är mycket kompaktare och enklare att använda då alla åtgärder utförs framifrån. Skrivarna är högupplösta och är utrustade med ICC-profiler i drivrutinen.

  • Mediaflexibilitet: från 25,4 mm till 215,9 mm mediabredd.
  • Kompakt och enkel att använda: alla åtgärder utförs framifrån vilket sparar driftsutrymme. Bytte av mediarulle är möjligt från front, höger och vänster.
  • Hög upplösning med färgjustering: god utskriftskvalitet och använding av ICC-profiler i drivrutinen.
  • Skriv ut etiketter i alla former: tack vare den rörliga sensorn.
  • Enkel integration: SAP direktsupport, ESC Label, Linux and Mac-drivrutiner
  • Kostnadsbesparande: eliminerar behovet av förtryckta etiketter på lager. Skriv ut fullfärg på tomma etiketter.
  • Integration: Modellerna med auto-peeler funktionalitet (Pe) passar in i produktionslinjer.
  • Fjärrhantering och underhåll: tillgängligt via webbgränssnitt.

ColorWorks FV-C6000Ae, FV-C6000Pe, FV-C6500Ae och FV-C6500Pe kommer att vara tillgängliga från och med december 2019.

De nya skrivarna kommer presenteras på Labelexpo 2019 (hall 9, monter A50) i form av en visuellt slående vägginstallation skapad av etiketter tryckta med Epsons nya SurePress- och ColorWorks-etikettskrivare.

För mer information om Epson på Labelexpo 2019, besök www.epson.eu/labelexpo

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med målet att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, armbandsur och industrirobotar fokuserar företaget på att främja innovation och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik