Amsterdam,
26
september
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Epson en Mercedes-AMG Petronas Motorsport creëren 's werelds eerste Glow-in-the-Dark pitstop

Epson bekijkt de Formule 1™ pitstop met een frisse blik

Voorafgaan aan de iconische grand prix in Singapore, die ´s nachts wordt verreden, wierp Epson een frisse blik op de Formule 1™ raceauto en de pitstop. Het ambitieuze plan was om ’s werelds eerste glow-in-the-dark pitstop te realiseren in combinatie met Epson’s toonaangevende producten en de bewezen expertise van regerend Formule 1™ wereldkampioen bij de constructeurs, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, samen met drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Epson begon met het transformeren van de Mercedes-AMG Petronas raceauto door zijn normale uiterlijk om te toveren tot een glow-in-the-dark kunstwerk. Dankzij een Epson SureColor SC-S-serie printer kon het Mercedes-AMG Petronas Motorsport design-team het uiterlijk van de winnaar van het wereldkampioenschap 2016 omtoveren door lichtgevend materiaal te printen en dit te wrappen om de carrosserie van de auto, waardoor een lichtgevende versie van de iconische branding op de auto ontstond. Het licht werd vervolgens uitgeschakeld en zo realiseerde de pitploeg 's werelds eerste glow-in-the-dark pitstop. Compleet met lichtgevende overalls en apparatuur voerde het team verschillende flitsende bandenwissels uit.

Het effect werd nog versterkt door Epson’s paradepaard, de EB-L25000U, ’s werelds eerste en helderste 3LCD-laserprojector van 25.000 lumen met 4K Enhancement, ontworpen voor een dynamische en indrukwekkende impact¹.

Het concept is bedacht om Formule 1-fans te stimuleren om pitstops in een geheel nieuw licht te bekijken en tegelijkertijd om op overtuigende manier het wereldwijde technologisch leiderschap aan te tonen van Epson en Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Het volgende evenement op de racekalender van 2017 voor het F1-wereldkampioenschap vindt plaats in Singapore, waar Mercedes-AMG Petronas Motorsport de leiding in het kampioenschap zal proberen te consolideren tijdens de iconische F1-nachtrace. Met meer dan 1600 lampen die het beroemde stadcircuit verlichten met een helderheid die vier keer zo groot is dan in de meeste voetbalstadions, biedt dit een spectaculair schouwspel dat door fans wereldwijd met enthousiasme wordt begroet. Om deze nachtrace te vieren wordt het glow-in-the-dark materiaal tijdens het raceweekend van de Singapore GP (15-17 september 2017) vrijgegeven via de kanalen van Epson en Mercedes-AMG Petronas.

De glow-in-the-dark pitstop maakt deel uit van een reeks van gezamenlijke innovatieve activiteiten van Epson en Mercedes-AMG Petronas, met onder andere de campagne #LewisGetsInked van vorig jaar en de Lewis Hamilton F1 Ink Tank Challenge van dit jaar als hoogtepunten ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Onze partnerrelatie met Mercedes-AMG Petronas Motorsport is altijd al gericht geweest op samenwerking in ons gezamenlijk streven naar innovatie en optimale prestaties in onze respectieve industrieën. Onze glow-in-the-dark pitstop is zowel grensverleggend als bijzonder spannend. Het is een perfecte demonstratie van hoe flexibel en praktisch onze producten zijn in de meest ongebruikelijke en opmerkelijke omgevingen. We zijn uiterst tevreden met de resultaten.
Ian Cameron, General Manager Branding & Communication bij Epson
Hhet is altijd een plezier om met Epson samen te werken aan dit soort innovatieve en toekomstgerichte concepten. Epson’s toepassing van geavanceerde technologie om prestaties te leveren past perfect bij wat wij nastreven in de Formule 1. Pitstops zijn een vast onderdeel van de F1-ervaring en de samenwerking met Epson en zijn baanbrekende producten biedt een geheel nieuw perspectief en een uitermate spannende ervaring.
Victoria Vowles, Marketing Operations Director bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Raadpleeg de Epson-site van uw land of regio voor meer informatie over de Epson SureColor SC-S-serie, de EB-L25000U en andere Epson-producten. http://global.epson.com/web_sites.html

Productnamen en beschikbaarheid kunnen per regio verschillen.

- einde -

1. Volgens onderzoek van Seiko Epson (met ingang van augustus 2016).

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com