Amsterdam,
02
december
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson en Smit Visual bouwen samen aan het flexibele klaslokaal

Digitaal ontmoet analoog dankzij nieuwe samenwerking

Epson, marktleider op het gebied van projectoren, kondigt een nauwe samenwerking aan met Smit Visual, totaalleverancier van innovatieve AV-oplossingen. Gezamenlijk brengen ze het beste van de analoge en digitale wereld bij elkaar in een maatwerkoplossing voor het onderwijs: de schaalbare whiteboards voor analoog schrijven van Smit Visual gecombineerd met de digitale projectoren van Epson.

“We hebben goed geluisterd naar de behoeften van docenten en onderwijsinstellingen,” zegt Oscar van der Linden, National Sales Manager bij Epson Nederland. “Het moderne onderwijs is dynamisch en heeft behoefte aan maatoplossingen. Dat kan per vak verschillen. Soms wil je de stof illustreren door met de hand aantekeningen op het bord te schrijven, soms wil je digitaal presenteren en soms wil je het allemaal tegelijkertijd. Die flexibiliteit bieden we nu in één betaalbare en schaalbare oplossing.”

Analoog scrummen en digitaal presenteren

Hoewel een klaslokaal zonder digitale toepassingen ondenkbaar is in de huidige tijd, is een klaslokaal zonder analoge schrijfoppervlakken nog altijd uitzonderlijk. Coaches, zoals docenten tegenwoordig veel worden genoemd, illustreren hun verhaal graag met snelle aantekeningen en geven er vaak de voorkeur aan dit analoog te doen in plaats van digitaal. De combinatie van analoog schrijven en digitaal presenteren is ideaal in de context van projectgestuurd onderwijs waarbij samenwerking erg belangrijk is. De internationaal georiënteerde economie van tegenwoordig vraagt bovendien om afgestudeerden die een schat aan kennis bezitten, creatief zijn en projectgestuurd kunnen (samen)werken. Om de beste resultaten uit studenten te halen, is het essentieel dat de faciliteiten aansluiten bij de onderwijsmethodiek.

“In het hedendaagse onderwijs werken we veel met scrum en door de combinatie van een groot schrijfoppervlak en de mogelijkheid om digitaal te werken, beschikken we over het beste uit twee werelden,” zegt Marcel Hoogstoevenbeld, Docent O&O en Informatica en ICT-coördinator bij het Ichthus Lyceum. “Het scrummen doen we op het whiteboard met stiften en post-its en tegelijkertijd presenteren we onze planning en onze vorderingen van een project digitaal.”

Innovatie in educatie

De oplossing bestaat uit een Epson-projector met schaalbaar projectieformaat van 80 tot 100 inch voor kleine ruimtes, en tot 500 inch voor grotere auditoria. Het juiste projectieformaat in een leslokaal kan een groot verschil uitmaken voor de concentratie, betrokkenheid en het begrip van studenten. In tegenstelling tot andere display-oplossingen bieden projectoren een schaalbaar beeldformaat zodat ongeacht de ruimte, elke leerling of student alles uitstekend kan zien. De projector is eenvoudig te combineren met een grote variëteit aan magneethoudende Chameleon-whiteboards met een emaille schrijfoppervlak, die tot op de millimeter nauwkeurig in elk formaat kunnen worden geleverd.

“Onderwijsinstellingen hebben in het afgelopen decennium veel geïnvesteerd om technologische innovatie mogelijk te maken,” stelt Oscar van der Linden. “Projectie heeft onmiskenbaar een flinke opmars gemaakt in de klaslokalen, maar het ei van Columbus heeft lange tijd op zich laten wachten. We hebben samen met Smit Visual een oplossing ontwikkeld die niet alleen schaalbaar en praktisch in gebruik is, maar ook bewezen effectief.”

“De markt van grote whiteboard-wanden heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en dat is bijna één op één te relateren aan de opkomst van Agile werkmethoden, zoals scrum,” zegt Robert Schaefer, Commercieel Directeur bij Smit Visual. “Wat ooit begon als een projectmethode binnen de IT-branche, is uitgegroeid tot een algemeen omarmde werkwijze. De analoge manier van projectvisualisatie staat hierbij nog steeds centraal, maar je ziet vaker combinaties met digitale oplossingen. Onze samenwerking met Epson is dan ook evident.”

download
Epson en Smit Visual bouwen samen aan het flexibele klaslokaal

Eindeloos variëren

Bij diverse onderwijsinstellingen, waaronder het Ichthus Lyceum in Driehuis, zijn de eerste lokalen inmiddels ingericht. Marcel Hoogstoevenbeld: “Een groot voordeel van deze oplossing is dat je eindeloos kunt variëren. Persoonlijk heb ik behoefte aan een groot analoog schrijfoppervlak naast de digitale oplossing, zodat er voldoende ruimte is om samen met mijn leerlingen te schrijven en scrummen. Er zijn echter ook vakken waarbij een kleiner whiteboard naast het scherm voldoende is. Geen probleem, want je kunt ieder lokaal naar behoefte inrichten.”

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

 

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 85 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.830 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com