Zaventem,
12
december
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson Europe lanceert opleidingsprogramma voor 10.000 studenten in het kader van de lancering van het nieuwe Europese duurzaamheidsverslag

12 december 2019 – Epson Europe kondigt het ‘New Horizons’-initiatief aan, een opleidingsprogramma waarmee het meer dan 10.000 studenten van alle leeftijden gaat ondersteunen. Het bedrijf bouwt hiermee voort op het succes van eerdere projecten. In het boekjaar 2019 wil Epson Europe het programma uitbreiden om meer kennis over duurzaamheid te verspreiden. Het steunt daarbij op de eigen expertise over duurzame technologie, recyclage van oud papier, afvalvermindering enz.

Deze aankondiging komt er naar aanleiding van het herbekijken en analyseren van Epson Europe’s mvo-initiatieven (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in het kader van het jaarlijkse Europese duurzaamheidsverslag, The Green Choice, dat ook gepubliceerd werd. In dat verslag wordt het succes van eerdere initiatieven aangehaald, zoals de universiteitsprogramma’s rond robotica en textielbedrukking, samenwerkingen met lokale scholen en internationale sponsorprogramma's. Op lokaal vlak vult Epson Belgium de visie in door onder meer samen te werken met Bos+. De verkoop van een selectie Epson printers en projectoren heeft afgelopen maand maar liefst 15.078 € opgeleverd. Dat bedrag zal gebruikt worden voor de aanlegging van een nieuw bos van 7.500 m² (de grootte van een voetbalveld) in 2020.

Het volledige Engelstalige persbericht vind je in bijlage.