Amsterdam,
21
november
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Epson gaat een partnerschap aan met Nuance op de wereldwijde zakelijke printing markt

Partnership ondersteunt Epson Europe's regionale omzetgroei van 25% en een omzetdoel van € 2 miljard in 2020

Slechts enkele maanden na de aankondiging van een investering van 585 miljoen euro ter versterking van R&D en de productie van inkjettechnologieën en -printers voor zakelijk gebruik, is Epson een wereldwijd partnership aangegaan met Nuance. Met deze deal positioneert Epson Europe zich voor het vergroten van het aandeel op de Europese zakelijke multifunctionele printing markt met een waarde van 8,4 miljard euro 1, en ondersteunt het bedrijf tevens de ambitieuze doelstellingen van een groei van de regionale sales met 25% en een omzet van 2 miljard euro in 2020.

Deze samenwerking levert de ideale combinatie op van de op de markt toonaangevende systeemintegratie- en workflow management mogelijkheden van Equitrac Office/Express en eCopy ShareScan, de multifunctionele printers van Epson én de aanzienlijke voordelen die worden geboden door de zakelijke inkjettechnologie van Epson, namelijk verbeterde efficiëntie en productiviteit, kostenbesparingen en milieubehoud. 

Jacqui Hendriks, European Research en Consulting Manager bij IDC zegt het volgende over dit partnerschap: 'In 2016 was één op de drie geleverde print apparaten voor kantoren een zakelijk inkjetapparaat. Epson versterkt zijn positie én mogelijkheden om marktaandeel te vergroten via de toegang tot Nuance-oplossingen, zodat in één keer een groeiend aantal vereisten van klanten kan worden aangepakt: vermindering van afdrukkosten voor bedrijven, verbetering van zoekfuncties dankzij OCR-scannen en grotere mogelijkheden voor afdruk- en documentbeheer voor betere controle en beveiliging.'

Darren Phelps, directeur Business Imaging bij Epson Europe, zegt: 'Epson promoot de overstap van laserprinten naar zakelijk inkjetafdrukken al enkele jaren, waarbij het een indrukwekkende groei in het marktaandeel in Europa heeft behaald. De samenwerking met Nuance vereenvoudigt de implementatie van inkjetafdrukken voor bedrijven, doordat de voordelen van de inkjettechnologie van Epson en de op de markt toonaangevende mogelijkheden voor systeemintegratie en management van Nuance worden gecombineerd.' 

Barry Loewer, Vice President voor EMEA Sales bij Nuance Communications zegt: 'Met deze nieuwe samenwerking krijgen Epson-klanten nu toegang tot de toonaangevende afdruk- en workflow management software op de inkjetproducten van Epson. Kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen kunnen van deze nieuwe overeenkomst profiteren en hun beveiliging verbeteren, kosten verminderen en productiviteit verhogen, terwijl ze ook efficiënter kunnen werken.'

De zakelijke multifunctionele inkjetprinters van Epson bieden meerdere voordelen voor zakelijke eindgebruikers, waaronder snelheden tot 100 pagina's per minuut en lage kosten per pagina en tot 99% minder afval en 96% lager energieverbruik vergeleken met laserprinters 2. Daarnaast liggen de vereisten voor onderhoud en interventie tot 98% lager vergeleken met laserproducten 3.

 

1 IDC, WW Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker (IDC, 2017)
2 Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met februari 2017, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.
3 Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met februari 2017, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com