Amsterdam,
19
december
2017
|
14:16
Europe/Amsterdam

Epson helpt het verkoopkanaal met ReadyInk

De betalen-naar-gebruik inktservice die de branche sterker maakt

De ReadyInk-technologie van Epson plaatst het verkoopkanaal centraal bij het onderhouden van klantrelaties en maakt het mogelijk een inktservice te bieden zonder abonnement, waarbij enkel betaald wordt voor het werkelijke verbruik.

In tegenstelling tot andere programma's maakt Epson het kanaal sterker door klanten aan te moedigen zich aan te melden voor de inktservice bij de verkoper van de printer. Vrijwel alle nieuwe printers van Epson komen in aanmerking voor de service (exclusief EcoTank) en klanten kunnen online controleren of hun printer de ReadyInk-technologie ondersteunt.

Melvin Roos, Head of Sales Consumer, Epson Europe, zegt: "De markt verandert en klanten zijn steeds meer op zoek naar snelle en handige winkelervaringen. Het is dus essentieel dat we aan deze behoefte kunnen voldoen. We zijn echter van mening dat dit niet ten koste mag gaan van ons verkoopkanaal. ReadyInk biedt een eenvoudige oplossing waardoor u niet zonder inkt komt te zitten en ondersteunt onze kanaalpartners in retail- en resellersegmenten. We geven het kanaal een platform om klantretentie te verbeteren en zelfs de verkoop te verhogen. Het helpt onze partners van de initiële verkoop van de hardware naar terugkerende inktverkoop en zelfs tot upselling in meerdere productcategorieën."

Het kanaal stemt de ReadyInk-service af op de behoeften van hun klanten en wordt zo aangemoedigd om hun eigen invulling aan deze service te geven. De fundamentele service biedt klanten een eenvoudige oplossing zonder abonnement waardoor ze niet zonder inkt komen te zitten. Het principe is heel eenvoudig: Epson houdt het inktverbruik van geregistreerde klanten bij. Als de inkt bijna op is, wordt de kanaalpartner hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een nieuw inktpatroon verstrekt aan de eindgebruiker. De kanaalpartner beheert de relatie en heeft de mogelijkheid voor upselling. Hierdoor versterken en ontwikkelen de partners van Epson de relatie met hun klanten.

Om succes te garanderen, biedt Epson ondersteuning aan de kanaalpartners om ze te helpen bij de lancering en het onderhoud van hun inktservice met Epson ReadyInk-technologie.

Klanten kunnen online controleren of hun printer wordt ondersteund door ReadyInk-technologie via www.epson.nl/readyink.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com