01
september
2014
|
11:56
Europe/Amsterdam

Epson introduceert 7 nieuwe alles-in-één-printers voor thuisgebruik en 3 nieuwe Wi-Fi-fotoprinters met zes kleuren

Samenvatting
Epson introduceert 7 nieuwe inkjetprinters voor thuisgebruik. De Expression Home en Expression Premium printers zijn allemaal uitgerust met Wi-Fi en mobiele afdrukopties. Ook introduceert Epson 3 nieuwe fotoprinters met 6 kleuren in haar Expression Photo-reeks, ontworpen voor amateurfotografen. De nieuwe Expression Photo-reeks drukt binnen 10 seconden foto's af en biedt Wi-Fi connectiviteit.

Amsterdam, 1 september 2014 – Epson heeft zeven nieuwe inkjetprinters voor thuisgebruikaangekondigd, met inbegrip van kleine alles-in-één-printers metLCD-aanraakschermen en printers die glanzende foto's en duidelijke tekstleveren. De Expression Home and Expression Premium-serie printers variëren vaninstapmodellen tot meer geavanceerde apparaten, allemaal uitgerust met Wi-Fi eneen reeks van mobiele afdrukopties. Daarnaast introduceert Epson drie nieuwefotoprinters met zes kleuren aangekondigd in haar Expression Photo-reeks. Alledrie zijn ontworpen voor amateurfotografen die op zoek zijn naar eengeavanceerde printer die het hele gezin kan gebruiken. De nieuwe ExpressionPhoto-reeks, die is ontworpen om binnen 10 seconden duurzame foto's vansuperieure kwaliteit te produceren1 en die Wi-Fi-connectiviteitbiedt bij alle modellen, voorziet in mobiele afdrukopties, meerderepapierladen, scannen, duplex afdrukken en bediening via aanraakscherm[1].

Expression Premium (XP-820, XP-720, XP-620 serie en XP-520) printers zijn veelzijdige,compacte alles-in-één-printers die zijn ontworpen voor thuisgebruikers die opzoek zijn naar uitmuntende glanzende foto's en scherpe, duidelijketekstdocumenten. Door de automatische setup van Wi-Fi kunnen gebruikers snel engemakkelijk verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk[2].Een andere optie is dat apparaten kunnen worden verbonden via Wi-Fi Direct.Dubbelzijdig afdrukken en LCD-schermen maken deze printers nog efficiënter engebruiksvriendelijker. De XP-820 en XP-720 zijn tevens voorzien van een 10,9 cmLCD-aanraakscherm op een gemotoriseerd bedieningspaneel, twee papierladen, eenbedieningspaneel en uitvoerlade die automatisch worden geopend en gesloten eneen invoer voor speciale media. De XP-820 biedt tevens faxen en een automatischedocumentinvoer.

De beschikbare mobiele print apps vanEpson, Epson iPrint en Epson Creative Print, stellen gebruikers in staat om afte drukken vanaf een smartphone, tablet-pc of laptop en zelfs om foto's af tedrukken vanuit Facebook[3].Compatibiliteit met Apple Airprint[4]en Google Cloud Print is standaard beschikbaar op alle modellen in de reeks.

De Expression Premium-reeks maaktgebruik van Claria Premium-inkt van Epson. Dit is een inktsysteem met vijfkleuren waarmee duurzame tekstdocumenten alsmede glanzende foto's met scherpedetails, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren kunnen worden afgedrukt.

De XP-820, XP-720, XP-620 serie en XP-520 zijn beschikbaar vanaf 1 september voor een prijs van respectievelijk€249, €189, €159 en €139.

Expression Home (XP-225, XP-320 serie en XP-420 serie) instapmodellen enalles-in-één-printers uit het middensegment zijn compact en maken hetgemakkelijk om af te drukken, te scannen en te kopiëren. Alle modellen zijnuitgerust met Wi-Fi en functies voor mobiel afdrukken, alsmede een 1200 dpiscanner. Modellen in de XP-320 serie en XP-420 serie beschikken over Wi-FiDirect en zijn compatibel met Apple Airprint3 en Google Cloud Print,terwijl de XP-420 serie ook nog een LCD-kleurenscherm van 6,4 cm metaanraakpaneel bevat.

De nieuwe Expression Homealles-in-één-printers maken gebriuk van Epson Claria Home-inkt. Dit is eenveelzijdige 4-kleuren set met inktpatronen die scherpe, heldere tekstdocumentenen glanzende foto's van fotolabkwaliteit levert. U kunt ook tot 30% inktbesparen[5]met afzonderlijke inktpatronen van Epson, waarbij alleen de verbruikte kleurhoeft te worden vervangen.

Alle Premium- en Home-modellen zijn compatibel met de Epson iPrint-app2 waarmeeafdrukken vanaf tablet-pc's en smartphones gemakkelijk wordt gemaakt. iPrintbiedt niet alleen directe toegang tot foto's en documenten die zijn opgeslagenop een tablet-pc of smartphone, maar tevens mogelijkheden voor het afdrukkenvan webpagina's, het op afstand scannen van documenten of het openen vandocument in opslagaccounts in de cloud, waaronder Dropbox, Evernote, Box enGoogle Drive.

DeExpression Photo-printer (XP-860, XP-760 en XP-55) bieden allemaalWi-Fi-connectiviteit en maken gebruik van individuele Epson Claria Photo HD-inkten, waardoor zij bij uitstekgeschikt zijn voor amateurfotografen die foto's van superieure kwaliteit willenproduceren die bij gebruik van Epson-media en opslag in een fotoalbum tot wel300 jaar meegaan[6].Foto's kunnen worden afgedrukt op fotopapier, dik karton en cd's/dvd's, terwijldocumenten dubbelzijdig kunnen worden afgedrukt door alle modellen. Alle driede printers beschikken over een ISO-afdruksnelheid van 9,5 pagina's per minuutvoor zwart-wit en 9 pagina's per minuut voor kleur[7].

Erik WestraHoekzema, Business Manager Nordics-Benelux Consumer Products, zegt:"Aangezien de meeste foto's nu worden gemaakt met een smartphone oftablet, is er grote vraag naar Wi-Fi-printers die foto's van topkwaliteitkunnen produceren zonder computer. Maar een moderne printer moet meer doen dandat. De XP-860, XP-760 en monofunctionele XP-55blinken allemaal uit met foto's, terwijl zij net zo gemakkelijk omgaan metdocumenten en creatief drukwerk.”

Dealles-in-één XP-760 en XP-860 printers beschikkentevens over een scanner, 10,9 cm LCD-scherm, een bedieningspaneel datautomatisch wordt geopend en gesloten, een uitvoerlade en Wi-Fi Direct, waarmeeeen hotspot wordt gecreëerd waarmee mobiele apparaten verbinding kunnen maken.Druk direct af vanaf een geheugenkaart of draadloos vanuit een camera diePictBridge ondersteunt. De XP-860 omvat tevens een duplex automatischedocumentinvoer en faxfuncties, terwijl de XP-760 is uitgerust met automatischeinschakeling. U hoeft alleen een afdruktaak naar de printer te sturen om dezeopnieuw in te schakelen. De XP-760 kan scannen op 2400 dpi terwijl de XP-860deze resolutie uitbreidt tot 4800 dpi.

Alle drie de Expression Photo-producten bieden EpsonConnect, waarmee gebruikers van overal ter wereld kunnen afdrukken door foto'sen documenten direct per e-mail naar de printer te sturen of via een externprinterstuurprogramma. Epson Connect bevat tevens de Epson iPrint-app vooreenvoudig afdrukken vanaf smartphones of tablet-pc's via Wi-Fi. Foto's kunnentevens rechtstreeks vanuit Facebook worden afgedrukt met de Epson CreativePrint-app[8] of rechtstreeks vanaf mobieleapparaten dankzij compatibiliteit met Apple AirPrint[9] en Google Cloud Print. Dankzij de automatische setup van Wi-Fi kunt u deze printersin een handomdraai verbinden met een draadloos netwerk2.

Belangrijkste kenmerken Expression Premium en Home:

· Alles-in-één-printers met 1200 dpi scanner

· Epson Claria Premium-inkten voor gebruik met ExpressionPremium-modellen

· Epson Claria Home-inkten voor gebruik met ExpressionHome-modellen

· Wi-Fi en Wi-Fi Direct

· Duplex afdrukken op Premium-modellen

· Epson iPrint en Epson Creative Print

· LCD-aanraakschermen (alleen bij bepaalde modellen)

· Automatische documentinvoer (alleen bij bepaalde modellen)

Ga voor meer informatienaar: www.epson.nl/thuisfoto.


Belangrijkste kenmerken Expression Photo:

· Foto's afdrukken in 10 seconden1

· Wi-Fi en Wi-Fi Direct

· Claria Photo HD-inkt

· Invoer voor speciale media aan de achterzijdevoor extra dik karton en fotopapier

· Epson Connect, iPrinten Creative Print6

· Apple AirPrint7 en Google Cloud Print

· Scannen op 2400 dpi (XP-760) en 4800 dpi (XP-860)

· Automatische duplex documentinvoer (XP-860)

· Duplex afdrukken op alle modellen

· Afdrukken op cd/dvd

· Draadloze PictBridge

· Bedieningspaneel dat automatisch wordt geopend en geslotenen uitvoerlade (XP-760 en XP-860)

· Automatische Wi-Fi setup7

De XP-225, XP-320 serie en XP-420 serie zijn beschikbaar vanaf 1 september voor een prijs van respectievelijk €79, €89en €109 (incl. BTW). De Expression Photo XP-860 en Expression Photo XP-760 zijnbeschikbaar vanaf september voor een prijs van respectievelijk €279 en €219(incl. BTW). De Expression Photo XP-55 is vanaf november beschikbaar voor eenprijs van €159 (incl. BTW).

[1] Niet alle functies beschikbaar op alle modellen

[2] Automatische setup iscompatibel met Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS
[3] Voor Epson iPrint en EpsonCreative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist.Voor afdrukken via e-mail en scannen naar cloud is een internetverbindingnodig. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect
[4]
AirPrint-printers werken metiPad (alle modellen), iPhone (3GS of later) en iPod touch (3e generatie oflater) met de laatste versie van iOS
[5] Vergeleken met soortgelijkeprinters van de concurrentie minimaal 100 €/£ bij gebruik van driekleurigeinktpatronen. Tests uitgevoerd door BLI, mei 2014. Wegingsfactor toegepast voorafdrukken van documenten (87%) en foto's (13%) op basis van 'Printing Usage& Attitudes Study' van TNS, juni 2013. Breng voor meer informatie eenbezoek aan www.epson.eu/individualinks
[6]
De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versneldetests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. Dedaadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, deafbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vocht enatmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot delevensduur van afdrukken.
[7] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde vanESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Voor meerinformatie gaat u naar www.epson.eu/testing
[8]
Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbindingen de Epson-printapps vereist. Voor E-mail Print is een internetverbindingvereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naarwww.epson.nl/connect
[9]
AirPrint-printers werken met iPad (alle modellen), iPhone (3GS ofhoger) en iPod touch (3e generatie of hoger) met de nieuwste iOS-versie.