16
augustus
2016
|
10:08
Europe/Amsterdam

Epson introduceert de ET-3600 en voegt dubbelzijdig afdrukken toe aan zijn 3-in-1 printer zonder inktpatronen

Samenvatting
Na de succesvolle lancering van het revolutionaire EcoTank-inktreservoirsysteem met hoge capaciteit in september 2015, heeft Epson de ET-3600 toegevoegd aan zijn EcoTank-gamma. Dit nieuwe 3-in-1 inktreservoirsysteem biedt automatisch dubbelzijdig afdrukken, de functie waar de meeste klanten ons in hun feedback om hebben gevraagd.

Na de succesvolle lancering van het revolutionaire EcoTank-inktreservoirsysteem met hoge capaciteit in september 2015, heeft Epson de ET-3600 toegevoegd aan zijn EcoTank-gamma. Dit nieuwe 3-in-1 inktreservoirsysteem biedt automatisch dubbelzijdig afdrukken, de functie waar de meeste klanten ons in hun feedback om hebben gevraagd [1].

De ET-3600 is ontworpen om dagelijkse afdruktaken nog eenvoudiger en betaalbaarder te maken. De printer drukt automatisch dubbelzijdig af, waardoor het papierverbruik met de helft vermindert en de kosten verder verlagen.

Als vertegenwoordiger van de gehele EcoTank line-up biedt de ET-3600 een probleemloze en betaalbare oplossing voor dagelijkse afdruktaken. Dankzij het inktreservoirsysteem met zeer hoge capaciteit zijn geen inktpatronen meer nodig. De gebruiker hoeft geen patronen meer te kopen en te vervangen. Dit zal zeker op prijs worden gesteld door consumenten die regelmatig hoge volumes afdrukken. De ET-3600 wordt namelijk geleverd met twee sets inktflessen met hoge capaciteit [2], die de gebruiker toelaten om een indrukwekkende hoeveelheid van 11.000 pagina's in zwart-wit en in kleur [3] af te drukken. Dat betekent dat dit model extreem lage kosten per pagina levert en in staat is om veel meer pagina's af te drukken voordat de reservoirs moeten worden nagevuld.

Met deze printer kunnen afdrukkosten niet alleen met gemiddeld 70% worden teruggedrongen [4], maar klanten kunnen ook vertrouwen op een hoge kwaliteit. De printer produceert heldere, scherpe en nauwkeurige afdrukken met de duurzame en betrouwbare Micro Piezo-technologie van Epson en originele Epson-inkten. Voor extra gemoedsrust wordt de ET-3600 geleverd met een uitgebreide garantie van maximaal drie jaar of 50.000 pagina’s.

Voor een nog groter gebruiksgemak is de ET-3600 bovendien van Wi-Fi en Wi-Fi Direct voorzien, waardoor de gebruiker kan profiteren van Epson Connect [5]-functies zoals extern afdrukken en afdrukken via e-mail vanaf smartphones en tablets.

Esther Anies, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De EcoTank-reeks is een groot succes, maar ons streven is altijd om ons productaanbod te verbeteren en om aan alle behoeften van onze klanten te voldoen. Wij denken dat er zeker vraag zal zijn naar de ET-3600 3-in-1 printer, dankzij de toevoeging van dubbelzijdig afdrukken.'

De ET-3600 is vanaf september 2016 verkrijgbaar aan een prijs van €449. Extra inktflessen zijn beschikbaar aan een prijs van €9,99 (cyaan, magenta, geel) en €14,99 (zwart). Op IFA, dé grootste tradeshow voor consumentenelektronica dat plaatsvindt in Berlijn van 2 t/m 7 september, is de ET-3600 te zien op de Epson-stand (hal 21b - stand 103).

Belangrijkste kenmerken:

 • Geïntegreerd inktreservoir met extra hoge capaciteit
 • Afdrukken, kopiëren, scannen
 • Dubbelzijdig afdrukken
 • 1.200 dpi-scanner
 • Tweeregelig LCD-scherm voor nog groter gebruiksgemak
 • Wi-Fi-, Wi-Fi Direct- en Ethernet-connectiviteit
 • Epson iPrint en Epson Connect
 • Afdruksnelheid van 13/7,3 ppm [6]
 • Inclusief twee sets inkt (2 flessen van 140 ml met zwarte pigmentinkt + zes flessen van 70 ml met originele Epson-kleureninkt)
 • Epson-garantie van maximaal drie jaar of 50.000 pagina’s. Zie www.epson.nl/printergarantie voor meer informatie.
 • [1] 35% van gebruikers (in het VK, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) koos in december 2015 dubbelzijdig afdrukken als de extra functie; gebruikers waren bereid meer voor deze functionaliteit te betalen, zoals bleek uit de registratie-enquête naar aanleiding van de aankoop van het EcoTank ET-2500-systeem.

  [2] Extra vervangende inktflessen met hoge capaciteit zijn verkrijgbaar. 

  [3] Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn geëxtrapoleerd op basis van de originele methodiek van Epson vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712. Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen/kosten per pagina kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur.


  [4] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing.

  [5] Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga naar www.epsonconnect.nl of www.epsonconnect.be voor meer informatie over ondersteunde talen en apparaten.

  [6] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing