Amsterdam,
14
september
2020
|
15:30
Europe/Amsterdam

Epson introduceert een breed aanbod aan nieuwe home entertainment-projectoren voor het hele gezin

Een betaalbare Big Screen-ervaring voor iedereen, met meer flexibiliteit dan een traditionele tv

Epson introduceert een reeks nieuwe, veelzijdige, betaalbare en gebruiksvriendelijke projectoren, voor het ultieme bioscoopgevoel thuis. Ideaal voor het gezin dat op zoek is naar een alternatief voor de traditionele tv. Het assortiment bestaat uit de EB-W06, EB-FH06, EB-W51, EH-TW740, EH-TW750, EH-TW5700 en de EH-TW5820.

“Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen en er minder entertainmentopties beschikbaar zijn, ontdekken steeds meer gebruikers dat projectoren perfect zijn voor het creëren van een bioscoopervaring, een game-avond of een draagbare werkoplossing voor thuis,” zegt Brendan Hoare, productmanager bij Epson Europe. “Ons nieuwste assortiment projectoren is zorgvuldig samengesteld en levert een groot aantal functies voor een mooie prijs. Of je nu films, series of sport bekijkt, computerspelletjes speelt of vanuit je thuiskantoor werkt, deze heldere, draagbare, betaalbare en hoogwaardige projectoren kunnen door het hele gezin worden gebruikt. Bovendien kun je ze eenvoudig meenemen naar kantoor om presentaties te geven.”

Big Screen-ervaring

De EB-W06, EB-FH06 en EB-W51 vormen de perfecte aanvulling op het thuiskantoor, terwijl de EH-TW740 en EH-TW750 het best tot hun recht komen voor de thuisbioscoop, casual gamers en entertainmentliefhebbers. Alle nieuwe projectoren hebben minimaal een WXGA-resolutie en de EB-FH06, EH-TW740 en EH-TW750 leveren Full HD 1080p.

Dankzij de indrukwekkende 320" schermgrootte van de EB-W06 en EB-W51 en de 386" schermgrootte van de EH-TW740 kan iedereen, van hele gezinnen tot groepen vrienden en iedereen die probeert te jongleren met werk- en privéleven, genieten van een hoge beeldkwaliteit op een groot scherm.

Het grote schermformaat wordt geëvenaard door scherpe, heldere beelden: tot drie keer helderder dan die van concurrerende producten[1]. Zelfs bij omgevingslicht leveren deze krachtige, draagbare projectoren uitzonderlijk heldere en kleurrijke beelden met duidelijke details. Dit is het resultaat van de 3LCD-technologie die een even hoge witte en kleuren-lichtopbrengst levert van 3.300 tot 4.000 lumen. De hoge contrastverhouding zorgt voor een goed uitgebalanceerd beeld en produceert gedefinieerde schaduwen en diepe zwarttinten.

Alle modellen hebben een lamp met een lange levensduur (6.000 uur normaal/ 10.000 uur in eco-modus) en kunnen tot wel 18 jaar lang worden gebruikt2. Ze zijn allemaal voorzien van horizontale en automatische verticale keystone-correctie, zodat de projectoren overal in huis kunnen worden geplaatst en het beeld snel kan worden gepositioneerd. Alle modellen zijn bovendien voorzien van iprojection voor het rechtstreeks delen van content vanaf slimme apparaten en voor gesplitste weergave om twee schermen tegelijkertijd te projecteren. Dankzij de ingebouwde 2W luidsprekers en ten minste één HDMI-poort voor digitale video- en audio-content (extra poorten aanwezig op de EB-FH06 en EH-TW750) kunnen apparaten als Blu-ray-spelers, gameconsoles en mediastreaming-apparaten snel en eenvoudig worden aangesloten.

Gaming-functionaliteiten en Android TVTM

Voor wie thuisentertainment en gaming naar een hoger niveau wil tillen, zijn de EH-TW5700 en EH-TW5820 voorzien van een aantal bijzondere functionaliteiten. Deze 1080p-thuisbioscoopprojectoren worden geleverd met Android TVTM, zodat het hele gezin eenvoudig entertainment kan streamen (zonder dat er een extern apparaat nodig is), met Google Assistant kan praten en content van telefoons kan delen met een slimme en flexibele display-oplossing. De scherpe beelden, de diepe zwarttinten, de vloeiende beweging, de geweldige connectiviteitsmogelijkheden en de eenvoudige installatie en afstelling, maken deze projector de ultieme keuze voor thuisentertainment. Ook aan de gamers in het gezin is gedacht: deze projectoren zijn voorzien van een aantal speciale functies, waaronder donkere gamma-verhoging en een ultrabreed beeld voor een echt meeslepende game-ervaring.

Brendan: “Deze nieuwe productlanceringen laten zien dat projectoren een aantal duidelijke voordelen hebben ten opzichte van grote tv's. Ten eerste bieden projectoren een veel betere schermgrootte, schaalbaar tot 300 inch. Zo kijk je films zoals de regisseur het bedoeld heeft, in full HD. Ook kun je digitale afbeeldingen of content op groot formaat bekijken vanaf een mobiele telefoon. Projectoren zijn bovendien een kosteneffectief alternatief voor HD-tv's, en dat is nog exclusief de kosten van beugels en andere bevestigingsmethoden. Projectoren kunnen overal worden geïnstalleerd waar een stroombron en een plat oppervlak is. Ze kunnen aan het plafond worden gehangen of op een tafel of plank worden gezet: dankzij keystone-correctie is de plaatsing zeer flexibel.”

De nieuwe projectoren zijn beschikbaar vanaf november 2020 tegen de hieronder genoemde adviesverkoopprijzen (incl. BTW):

  • EB-W06 - € 699
  • EB- FH06, EB-W51, EH-TW740 - € 799
  • EH-TW750 - € 899
  • EH-TW5700 - € 1.199
  • EH-TW5820 - € 1.299

 

Kleurhelderheid (colour light output) in de helderste modus, gemeten door een onafhankelijk lab in overeenstemming met IDMS 15.4. De kleurhelderheid is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Bestverkopende Epson 3LCD-projectoren versus bestverkopende 1-chip DLP-projectoren op basis van NPD-verkoopgegevens voor mei 2017-april 2018.
2 Gebaseerd op het dagelijks bekijken van een film van gemiddeld 1 uur en 45 minuten met de lamp in eco-modus.
3 Gebaseerd op het dagelijks bekijken van een film van gemiddeld 1 uur en 45 minuten met de lamp in eco-modus.
Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com