Zaventem,
09
april
2020
|
10:51
Europe/Amsterdam

Epson introduceert twee fotoprinters voor professionals die waarde hechten aan beeldnauwkeurigheid en -diepte, samen met de eenvoud van het design

De SureColor SC-P900 en SC-P700 zijn hoogwaardige fotoprinters voor designbewuste fotografen en artiesten

Epson heeft twee geavanceerde en gebruiksvriendelijke fotoprinters aangekondigd, de SureColor SC-P700 en SC-P900. Hoewel de professionele fotocommunity duidelijk de belangrijkste doelgroep is, zullen deze twee compacte en lichtgewicht printers ook kunstenaars, studio's, fotolabs en ambitieuze semiprofessionele en ambitieuze amateurfotografen aanspreken. Wat meteen opvalt is hun 'niet-printer'-achtige uiterlijk: een designfilosofie die tot stand is gekomen door gebruikersonderzoek en de wens om fotoprinters te maken die niet alleen mooie foto's afdrukken, maar die er ook mooi uitzien. Zowel de SC-P700 (tot A3+) als de SC-P900 (tot A2+) zijn uitgerust met overcoating-technologie die zwarttinten verbetert en Carbon Black Mode en UltraChrome Pro 10-inkt voor echte, diepe zwarttinten. Andere kenmerken zijn onder andere:

 • Drie verschillende papiertrajecten voor een ruime keuze aan media
 • Black D-Max- waarde van 2,95
 • Optisch lcd-touchscreen van 4,3 inch (kan worden gebruikt met handschoenen) met aanpasbare GUI
 • Epson Media Installer voor meer gebruiksgemak
 • Uitgebreid blauw kleurenspectrum om ultrealistische afbeeldingen te produceren
 • Zwarte inkten (PK/MK) altijd beschikbaar
 • Epson Print Layout - verbeterde functionaliteit en flexibiliteit om snel en eenvoudig in kleur af te kunnen drukken
 • Geïntegreerde roll-unit zonder spoel op SC-P700, optioneel voor SC-P900
 • Nieuw automatisch aanvoersysteem van vellen (ASF) voor probleemloze fine-art media-feed.
 • Kleinste voetafdruk en lichtste in zijn klasse
 • Verbeterde afdichting voor bescherming tegen stof en vuil

Boris Creischer, productmanager pro selection, Epson Europe, zegt: “We hebben er vertrouwen in dat deze printers de aandacht zullen trekken van mensen die werkzaam zijn in creatieve industrieën, die een oog voor detail hebben, en waarde hechten aan krachtige hardware die esthetisch aantrekkelijk is. Hoe clichématig het ook klinkt, zowel de SC-P700 als de SC-P900 weten vorm en functie goed te combineren. De nauwkeurigheid en kwaliteit van de uitvoer is verbeterd door de diepste zwarttinten en een uitgebreid blauw kleurenspectrum, waardoor ultrarealistische beelden afgedrukt kunnen worden. Dit alles maakt deel uit van Epson's complete printoplossing van hardware, software, inkt en papier. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe toevoegingen aan de P-serie goed ontvangen worden door creatieve mensen die waarde hechten aan fotografische afdrukkwaliteit en een verfrissend ingetogen product design.” De SC-P700 en SC-P900 zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar.

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het bedrijf richt zich op het aansturen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn voortdurende inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljard dollar.

global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van meer dan 1.968 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1.7 miljard euro.http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 http://eco.epson.com/