Amsterdam,
17
maart
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson introduceert twee hoogwaardige fotoprinters voor designbewuste fotografen en artiesten

De SureColor SC-P700 (tot A3+) en SC-P900 (tot A2+) bieden de perfecte combinatie tussen vorm en functie

Epson heeft twee geavanceerde en gebruiksvriendelijke fotoprinters aangekondigd, de SureColor SC-P700 en SC-P900. Hoewel de professionele fotocommunity duidelijk de belangrijkste doelgroep is, zullen deze twee compacte en lichtgewicht printers ook kunstenaars, studio's, fotolabs en ambitieuze semiprofessionele en ambitieuze amateurfotografen aanspreken.

Wat meteen opvalt is hun 'niet-printer'-achtige uiterlijk: een designfilosofie die tot stand is gekomen door gebruikersonderzoek en de wens om fotoprinters te maken die niet alleen mooie foto's afdrukken, maar die er ook mooi uitzien. Zowel de SC-P700 (tot A3+) als de SC-P900 (tot A2+) zijn uitgerust met overcoating-technologie die zwarttinten verbetert en Carbon Black Mode en UltraChrome Pro 10-inkt voor echte, diepe zwarttinten. Andere kenmerken zijn onder andere:

 • Drie verschillende papiertrajecten voor een ruime keuze aan media
 • Black D-Max-waarde van 2,91
 • Optisch lcd-touchscreen van 4,3 inch (kan worden gebruikt met handschoenen) met aanpasbare GUI
 • Epson Media Installer voor meer gebruiksgemak
 • Uitgebreid blauw kleurenspectrum om ultrealistische afbeeldingen te produceren
 • Zwarte inkten (PK/MK) altijd beschikbaar
 • Epson Print Layout - verbeterde functionaliteit en flexibiliteit om snel en eenvoudig in kleur af te kunnen drukken
 • Geïntegreerde roll-unit zonder spoel op SC-P700, optioneel voor SC-P900
 • Nieuw automatisch aanvoersysteem van vellen (ASF) voor probleemloze fine-art media-feed.
 • Kleinste voetafdruk en lichtste in zijn klasse
 • Verbeterde afdichting voor bescherming tegen stof en vuil

Boris Creischer, productmanager pro selection, Epson Europe, zegt: “We hebben er vertrouwen in dat deze printers de aandacht zullen trekken van mensen die werkzaam zijn in creatieve industrieën, die een oog voor detail hebben, en waarde hechten aan krachtige hardware die esthetisch aantrekkelijk is. Hoe clichématig het ook klinkt, zowel de SC-P700 als de SC-P900 weten vorm en functie goed te combineren. De nauwkeurigheid en kwaliteit van de uitvoer is verbeterd door de diepste zwarttinten en een uitgebreid blauw kleurenspectrum, waardoor ultrarealistische beelden afgedrukt kunnen worden. Dit alles maakt deel uit van Epson's complete printoplossing van hardware, software, inkt en papier. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe toevoegingen aan de P-serie goed ontvangen worden door creatieve mensen die waarde hechten aan fotografische afdrukkwaliteit en een verfrissend ingetogen product design.”

De SC-P700 en SC-P900 zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk half april en half mei 2020. Adviesprijzen zijn €759 en € 1.290.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com