Amsterdam,
17
september
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson introduceert zijn eerste resin-inkt grootformaatprinter

De 64-inch SureColor SC-R5000 biedt nauwkeurige, kleurconsistente en sneldrogende prints op een breed scala aan substraten

Met de lancering van de SureColor SC-R5000-serie heeft Epson zijn signage-printerlijn uitgebreid met een resin-inktoplossing, waardoor printdienstverleners en creatieve ontwerpbureaus een breed scala aan hoogwaardige signage-toepassingen kunnen produceren met milieuvriendelijke en opvallende resultaten.

De nieuwe R-serie komt tegemoet aan de behoefte in de sector aan grootformaatprinters die werken met harsinkten en bouwt voort op de jarenlange innovatie van Epson op het gebied van imaging, kleurbeheer en substraatbeheer, voor een ideale oplossing.

De nieuwe 64-inch printer biedt buitengewoon hoogwaardige printprestaties en kleurbeheer dankzij de PrecisionCore Micro TFP-printkop. De nauwkeurige temperatuurregeling, gemonitord door vier temperatuursensoren, zorgt ervoor dat de kleur consistent is van rand tot rand en van boven tot onder. Drie onafhankelijke verwarmingsstations (preheat / platen heat / post-cure heat) zorgen voor kleuruniformiteit en een soepele mediaverwerking. Het efficiënte droog- en uithardingsproces maakt lamineren en levering op dezelfde dag mogelijk, zodat doorlooptijden verkort kunnen worden.

De PrecisionCore Micro TFP-printkop heeft een lange levensduur en zorgt voor nauwkeurige en reproduceerbare kleuren van de eerste tot de laatste print. Omdat Piëzo-printkoppen niet onderhevig zijn aan thermische degradatie, blijven druppelplaatsing en puntgrootte consistent gedurende de hele levensduur van de printkop. Wanneer de printkop uiteindelijk moet worden vervangen, kan dat worden uitgevoerd door de operator1, wat de uptime en de productiviteit verhoogt.

De toonaangevende Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) biedt een zeer nauwkeurige maatvastheid, wat een vereiste is voor gelaagd werk voor bijvoorbeeld etalages en muren. Deze consistente herhaalbaarheid vermindert materiaalverspilling, installatietijd en levert naadloze resultaten voor de klant.

De nieuwe 6-kleuren UltraChrome RS-inktset is een reukloze resin-inkt op waterbasis en is geschikt voor gebruik in alle omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, hotels en binnenfaciliteiten. De bulk-inktoplossing biedt keuze uit 1,5 liter inktzakken voor middelgrote printvolumes en twee sets hot-swappable inkten voor hoge printvolumes (beschikbaar op de SC-R5000L).

“We hebben goed naar onze klanten geluisterd en de behoefte aan kwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid en stabiele kleurprestaties binnen de resin-inktmarkt in kaart gebracht,” zegt Richard Barrow, Senior Product Manager bij Epson Europe. “Met de introductie van de SC-R5000 kunnen we nu aan al deze behoeften voldoen. Met ons assortiment eco-solvent-, UV- en resin-inkten is Epson de one-stop-shop voor alle behoeften op het gebied van signage, POS en interieurdecoratie.”

De belangrijkste eigenschappen van de SC-R5000 zijn:

  • Epson UltraChrome RS Ink – resin-inkt met een breed kleurengamma
  • Hoge krasbestendigheid
  • GreenGuard Gold-, AgBB- en French-VOC-certificering
  • Nauwkeurig invoer- en take-up-rollensysteem - biedt rol-naar-rol-prints voor een hogere productiviteit
  • Geavanceerde Auto Tension Control (Ad-ATC) voor nauwkeurige en stabiele media-invoer
  • Door operator vervangbare onderdelen (door gebruiker te vervangen printkop)
  • Nieuw ontworpen verwarming in drie fases (preheat / platen heat / post-cure heat)
  • Bulkinktoplossing - 1,5 liter inktzakken voor gebruikers met een gemiddeld printvolume en twee keer 1,5 liter inktzakken voor gebruikers met een hoog printvolume, ondersteund door hot-swap-functionaliteit
  • 4,3 inch touchscreen voor intuïtieve bediening
  • Epson Edge Print RIP-software voor eenvoudige installatie

De SC-R5000 is eind 2020 beschikbaar.

 

1 Met het van toepassing zijnde Cover + service pack.
Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com