Helsinki,
27
elokuu
2018
|
13:57
Europe/Helsinki

Epson ja Amos Rex tekevät yhteistyötä avajaisnäyttelyssä

Maailman suurin projektorivalmistaja1)  Epson on yksi Amos Rex -museon pääyhteistyökumppaneista, ja se on nyt toimittanut 137 lasertekniikalla toimivaa 3LCD-projektoria avajaisnäyttelyyn. Tokiolaisen teamLabin digitaalinen installaatio on kaikkien nähtävillä vuoden loppuun saakka 30.8.2018 avautuvassa Amos Rexissä. Installaatio käsittää kolme salia ja on immersiivinen eli ihmistä joka puolelta ympäröivä. Teoksen teknisestä toteutuksesta on vastannut yhdessä teamLabin kanssa Epsonin pitkäaikainen kumppani ja asiantuntijayritys Pro Av Art.

Vuonna 2001 perustettu teamLab on monialainen taiteilijaryhmä, joka tunnetaan upottavista digitaalisista installaatioistaan, joihin katsoja astuu sisään. Amos Rexin museon johtaja, Kai Kartio kommentoi: ”TeamLabin näyttely on teknisesti poikkeuksellisen haastava. Epsonin 3LCD-laserprojektorit vastaavat tähän haasteeseen parhaiten, koska ne soveltuvat projektioon kirkkautensa, kontrastin ja värientoistonsa ansiosta.”

Epsonin projektoreissa on yhtä suuri valkoisen ja värillisen valon teho ja projektorit näyttävät kaikki teoksen värit yhtä kirkkaina2).

“Avajaisnäyttelyn rakentaminen on ollut toki vaativaa, mutta tekniset vaikeudet ovat olleet minimissään”, Jorma Saarikko Pro Av Artista kertoo. ”Epsonin projektorit ovat pelanneet erinomaisesti ja laserteknologia mahdollistaa pitkäaikaiset teokset, joissa projektorit ovat koko ajan päällä. Parhaimmillaan lamput kestävät 32 000 tuntia. Laserteknologian hyviä puolia on myös, että se sopii hyvin ulkokäyttöön. Lisäksi laadukkaat linssit mahdollistavat heijastamisen sekä hyvin lähelle että hyvin kauas”, kertoo Saarikko.

Autenttisen kokemuksen takaamiseksi heijastettujen kuvien on oltava mahdollisimman tasalaatuisia, jotta kuvat saadaan liitettyä yhteen eikä illuusion rikkovia reunustikkejä synny.

”On hienoa, että Amos Rex valitsi Epsonin laserprojektorit teknologisesti vaativaan näyttelyynsä. Teemme yhteistyötä Amos Rexin kanssa myös viestinnässä ja markkinoinnissa”, kertoo Epsonin Suomen maajohtaja Jorma Lempinen.

Tietoja Amos Rex -museostaAmos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa suomalainen Föreningen Konstsamfundet.

Epson on globaali teknologian edelläkävijä, jonka tavoitteena on yhdistää tieto, asiat ja ihmiset alkuperäisten tehokkaiden, kompaktien ja tarkkojen teknologioidensa avulla. Epsonin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa 3LCD-projektorit, älylasit, teollisuusrobotit, mustesuihkutulostimet ja digitaaliset tulostusjärjestelmät. Yhtiö on sitoutunut edistämään innovatiivisuutta ja uuden luomista niin, että asiakkaiden odotukset täyttyvät visuaalisen viestinnän, puettavan tekniikan, mustesuihkutulostuksen ja robotiikan alueilla. Japanissa sijaitsevan Seiko Epson Corporationin johtama Epson-konserni koostuu eri puolilla maailmaa sijaitsevista 86 yrityksestä, joissa työskentelee yli 80 000 työntekijää. Epsonilla ollaan ylpeitä yrityksen jatkuvasta panostuksesta paikallisiin yhteisöihin ja ympäristönsuojeluun.

global.epson.com/

Tietoja Epson Europesta

Amsterdamissa sijaitseva Epson Europe B.V. on konsernin Euroopan, Lähi-idän, Venäjän ja Afrikan toimintojen päämaja. Epson Europe työllistää 1 750 henkilöä ja sen myynti vuonna 2016 oli 1,7 miljardia euroa.

http://www.epson.fi

Ympäristövisio 2050 

http://eco.epson.com/

1) Suurin markkinaosuus 500 lumenin ja kirkkaampien projektoreiden valikoimassa. Futuresource Consulting Limited ajanjaksolla 2001 - 2016.

2) Lisätietoja 3lcd-tekniikasta: www.epson.fi/3lcd