Zaventem,
05
augustus
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Epson kondigt de industriële dye-sublimatieprinter aan die productiviteitsstandaarden verhoogt

De robuuste SureColor SC-F10000 biedt snelle, betrouwbare en herhaalbare kwaliteit voor textielfabrikanten

Epson kondigt zijn eerste 76-inch grootformaatprinter aan. The SureColor SC-F10000 is een geavanceerde dye-sublimatieprinter die ontwikkeld is voor de textielproductiemarkt, waar hoge productiviteit, snelheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn voor het succes van een bedrijf. De verschillende toepassingen zijn o.a.: mode, sportkleding, woninginrichting, promotieartikelen en soft signage. Neil Greenhalgh, productmanager voor Epson Europe, zegt: “In de dye-sublimatiesector eisen klanten snelle doorlooptijden, consistente prestaties, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Met deze eisen in het achterhoofd hebben we een industriële dye-sublimatieprinter ontwikkeld die, naar onze mening, een nieuwe standaard zet. De SC-F10000 biedt de hoogste verwerkingscapaciteit van alle Epson grootformaatprinters en is uitgerust met vier nieuwe PrecisionCore Micro TFP-printkoppen en een 'hot-swap' bulkinktoplossing die is ontworpen om bedrijven draaiende te houden. Ons erfgoed is gebaseerd op innovatie en dit is een van die momenten waarop we de benchmark voor productiviteit in dye-sublimatie verhogen".

De kenmerken van de SC-F10000 waar bedrijven duidelijk baat bij hebben, zijn onder andere:

 • Tot 252m2 per uur afdrukken
 • Nieuwe PrecisionCore Micro TFP printkoppen
 • Epson Precision Dot-technologie (combinatie van drie technologieën voor dye-sub: new Halftone, LUT and Micro Weave)
 • Eenvoudige media-installatie (hendel voor media-invoer aan de voor- en achterkant)
 • Auto-adjustment technologie inclusief een geïntegreerde RGB-camera
 • Nieuwe droger (minder inktoverdracht naar de onderkant van de media en geen vouwen)
 • Geavanceerde automatische spanningscontrole (Ad-ATC) voor nauwkeurige en stabiele invoer
 • Bulkinktoplossing (met inktdozen van 10 of 3 liter ondersteund door de “hot-swap” functie)
 • Vervangbare onderdelen
 • Bruikbaarheid van het inktsysteem (eenvoudige montage, staat op de grond, afvalreservoirsensor)
 • Nauwkeurig systeem voor papierinvoer
 • Kortere reinigingstijd onder druk
 • Intuïtief lcd-aanraakscherm van 9 inch

Om de consistentie en betrouwbaarheid verder te verbeteren, om nog maar te zwijgen van de gemoedsrust van de gebruiker, fabriceert Epson alle componenten voor de SC-F10000 zelf, inclusief printkoppen, inkt, firmware en software. De printer is verkrijgbaar vanaf september 2020.

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Over Epson Europe 

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.968 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com