Amsterdam,
06
februari
2020
|
14:00
Europe/Amsterdam

Epson kondigt een direct-to-garment-printer aan voor productieve bedrijven met veeleisende werklasten

De SureColor SC-F3000 biedt verbeterde betrouwbaarheid, uitvoer van hoge kwaliteit en afdrukflexibiliteit voor het bedrukken van kleding

Epson heeft een direct-to-garment (DTG)-printer aangekondigd die lage totale eigendomskosten (TCO) biedt voor middelgrote en grote productiebedrijven die kleding bedrukken, en leveranciers van t-shirts. Bedrijven die behoefte hebben aan een hoge mate van nauwkeurigheid, snelle doorlooptijden en de mogelijkheid om de complexe ontwerpen van klanten af te kunnen drukken op verschillende kledingstukken, zullen merken dat de SureColor SC-F3000 een onovertroffen betrouwbare productie-efficiëntie biedt, met een hoge snelheid.

Voor het eerst in het DTG-gamma heeft Epson zijn bulkinktoplossing geïntroduceerd, met compacte 1,5-liter inktzakken die helpen de TCO te verlagen en downtime te verminderen. Als aanvulling op het intuïtieve, zeer duurzame ontwerp heeft Epson elementen geïntroduceerd die zelfs de onervaren gebruiker langer efficiënt laten werken, terwijl de afdrukkwaliteit en nauwkeurigheid consistent hoog blijven:

  • Eenvoudige installatie
  • Een 4,3-inch aanraakscherm met verbeterde functionaliteit
  • Automatische hoogteverstelling van de plaat met sensoren om automatisch de hoogte van het kledingoppervlak te detecteren, voor het eenvoudig wisselen tussen t-shirts, hoodies, draagtassen, sweatshirts, enz.
  • Nauwkeurigere printkwaliteit door Droplet Placement Technology
  • Eenvoudige toegang tot het onderhouds- en vervangingsgedeelte voor verbruiksartikelen

Nikolaos Vardakastanis, DTG product manager bij Epson Europe, zegt: "Luisteren naar wat bedrijven nodig hebben, voedt onze innovatie - en het is deze verbinding die de functionaliteit en het ontwerp van de SC-F3000 heeft helpen vormgeven. Deze DTG-printer is niet alleen eenvoudig te bedienen, de kwaliteit van de output bij indrukwekkend hoge snelheden, zal voor veel bedrijven die op zoek zijn naar uitbreiding en het behouden van controle over de kwaliteit van hun eindproduct, zinvol zijn. Zowel economisch als creatief." Hij voegt hieraan toe: "Het is belangrijk dat we onze gebruikers gemoedsrust bieden en vertrouwen geven als ze de SC-F3000 inschakelen. Dit doel hebben we bereikt, doordat Epson de volledige end-to-end DTG-printoplossing levert: printer, inkt, software en ondersteuning.” De SureColor SC-F3000 is verkrijgbaar vanaf juni 2020.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com