Zaventem,
22
september
2020
|
10:09
Europe/Amsterdam

Epson kondigt eerste UV LED flatbed printer aan

De SureColor SC-V7000 maakt het mogelijk om snel en in hoge kwaliteit op verschillende materialen te printen

Voor signmakers die hun aanbod willen uitbreiden en UV-signage van hoogstaande kwaliteit willen produceren, kondigt Epson vandaag de lancering aan van zijn eerste UV LED flatbed signage-printer. De SureColor SC-V7000 bouwt voort op het succes van Epsons bekroonde signage-printers uit de SureColor S Series. De printer levert hoogwaardige, snelle en betrouwbare resultaten op een groot aantal verschillende materialen.

De SC-V7000 is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hedendaagse signage-bedrijven die zich moeten toeleggen op een snellere doorvoer en een lagere Total Cost of Ownership (TCO), zonder dat dit ten koste gaat van de resultaten.

Deze robuuste, betaalbare signage-printer, die vanaf november verkrijgbaar zal zijn, is standaard uitgerust met een Micro Piezo-printkop van Epson in combinatie met een nieuw ontwikkelde set van tien originele inkten, waaronder grijs, rood, wit en vernis. Dit garandeert een nauwkeurige reproductie van steunkleuren en huisstijlkleuren. De output is onaantastbaar.

Een vacuümsysteem met vier zones is standaard, zodat operatoren alleen het gebied gebruiken dat nodig is voor de printopdracht. Andere features zoals een ionisator en registratiepinnen zorgen voor gebruiksgemak, efficiëntie en productiviteit. Met de Epson Edge Print RIP-software en de UV-flatbed controllersoftware kunnen operatoren het afdrukken versnellen, en gemakkelijk en herhaalbaar signage van hoge kwaliteit produceren.

De UV-flatbedprinter, met printcapaciteit tot 2,5 x 1,25 m, drukt rechtstreeks af op een breed gamma aan substraten tot 80 mm dik, waaronder acryl, polycarbonaat, PVC, glas, aluminium, metaal, polyester, schuimkarton, styreen, hout en steen.

Richard Barrow, Senior Product Manager bij Epson Europe: “Elke functie van de SC-V7000 is ontworpen met de klant in gedachten. We hebben unieke Epson-features toegevoegd om ons aanbod voor de signage-markt te differentiëren en verbeteren. Dit is een robuuste en betaalbare UV LED-flatbed signage-printer die in staat is om snel en hoogwaardig af te drukken op een brede waaier aan materialen. De SC-V7000 markeert de trotse intrede van Epson op de markt van UV-flatbed signage-afdrukken.”

De belangrijkste features van de SC-V7000 zijn:

  • Een nieuw ontwikkelde 10-kleuren inktset met Light Cyan, Light Magenta, grijs voor een lage korreligheid en rood voor levendige en heldere prints.
  • Simultaan afdrukken met hoge snelheid, zelfs bij gebruik van wit, kleur en vernis, dankzij zijn unieke kopindeling. Deze extra inkten maken het mogelijk om speciale prints te verfraaien zonder productieverlies.
  • Maximaal printformaat – B2,500 x D1,250 mm
  • 4 Multizone vacuümsysteem
  • Registratiepinnen voor eenvoudige en consistente positionering
  • Maximale materiaaldikte van 80 mm met automatische hoogtedetectie -en aanpassing.
  • Ionisator wordt standaard meegeleverd om statische elektriciteit te verminderen die onnauwkeurigheden zou kunnen veroorzaken.
  • Epson Edge Print RIP-software

De SureColor SC-V7000 zal vanaf november 2020 in West-Europa verkrijgbaar zijn, extra regio’s worden vanaf april 2020 toegevoegd.

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.968 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2017 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com