Amsterdam,
25
augustus
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Epson krijgt GOTS-goedkeuring voor zijn UltraChrome DG-inkten

Consumenten en bedrijven worden zich steeds meer bewust van de kleding en de stoffen die ze kopen en textielfabrikanten moeten hun eco-reputatie aan kunnen tonen.

Epson kan met trots bevestigen dat zijn UltraChrome DG-inkten en voorbehandelingsvloeistof voor katoen zijn goedgekeurd door de Global Organic Textile Standard (GOTS). Beide zijn standaard beschikbaar voor de onlangs gelanceerde SC-F3000 direct-to-garment (DTG) printer van Epson en worden ook gebruikt op de kleinere SC-F2100 DTG-printer uit dezelfde serie.

GOTS is wereldwijd de toonaangevende textielverwerkingsnorm voor organische vezels. Het doel van de norm is om wereldwijd erkende eisen te definiëren die de organische status van textiel garanderen, van het oogsten van de grondstoffen via milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie tot etikettering om een geloofwaardige garantie te bieden aan de eindgebruiker.

Textielverwerkers en -fabrikanten kunnen vervolgens hun biologische stoffen en kledingstukken exporteren met één certificering die in alle belangrijke markten wordt erkend.

Epson houdt rekening met de gevolgen voor het milieu in elke fase van de levenscyclus van zijn producten, van ontwerp en fabricage tot transport, gebruik en recycling.

“Aangezien duurzaamheid de kern vormt van al onze activiteiten, is het voor ons essentieel dat we onze klanten in staat stellen deel uit te maken van een maatschappelijk verantwoorde toeleveringsketen,” zegt Heather Kendle, Senior Product Manager bij Epson Europe. “Dankzij de GOTS-goedkeuring voor onze UltraChrome DG-inkten kunnen onze klanten hun textiel verkopen in de veilige wetenschap dat ze voldoen aan een wereldwijd erkende norm.”

De Epson SC-F3000 biedt een lage total cost of ownership (TCO) voor middelgrote tot grote kledingproductiebedrijven en t-shirtleveranciers en is vanaf september 2020 te koop.

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com