29
april
2014
|
15:10
Europe/Amsterdam

Epson lanceert de SureColor SC-T7200, SC-T5200 en SC-T3200 grootformaatprinters

Samenvatting
Epson kondigt de lancering van nieuwe SureColor SC-T-printers aan, een nieuwe reeks van 4-kleuren high-speed grootformaatprinters die ontworpen zijn voor diverse grafische, CAD- en GIS-toepassingen binnen ontwerp- commerciële afdruk-, copyshop- en architectuuromgevingen, alsmede voor ingenieursbureaus, de detailhandel en het onderwijs.

Epson kondigt de lancering van nieuwe SureColor SC-T-printers aan, een nieuwe reeks van 4-kleuren high-speed grootformaatprinters die ontworpen zijn voor diverse grafische, CAD- en GIS-toepassingen binnen ontwerp- commerciële afdruk-, copyshop- en architectuuromgevingen, alsmede voor ingenieursbureaus, de detailhandel en het onderwijs.

De nieuwe SureColor SC-T-reeks met rolinvoer bestaat uit negen modellen die een keuze aan breedten, productiviteit en scanmogelijkheden bieden. De nieuwe high-speed 44-inch SureColor SC-T7200-, 36-inch SC-T5200- en 24-inch SC-T3200-printers introduceren een reeks aan verbeteringen die ontworpen zijn voor maximale prestaties binnen hectische afdrukomgevingen, waarmee op het succes van de in 2012 gelanceerde SureColor SC-T-printerreeks wordt voortgeborduurd.

Introductie grootformaat scanmogelijkheid en dubbele papierrollen
De nieuwe SureColor SC-T7200D- en SC-T5200D-modellen beschikken over dubbele papierrollen met automatische laadmogelijkheid en automatische rolwisseling, om zo snel tussen verschillende media te schakelen wanneer dit nodig is, waarmee ingespeeld wordt op de marktbehoefte voor maximale productiviteit en flexibiliteit.

Epson heeft de veelzijdigheid van de printers verder uitgebreid door een 36-inch brede kleurenscanner te integreren in de nieuwe, multifunctionele 44-inch en 36-inch SureColor SC-T7200MFP- en SC-T5200MFP-modellen. Dit zijn de eerste Epson grootformaatprinters met een scanner die gebruikers de flexibiliteit geeft om grootformaatafdrukken te digitaliseren en te scannen naar bestanden, naar e-mail, en naar andere SC-T-printers. Een A1-origineel kan binnen 39 seconden worden ingescand en afdrukt. Deze multifunctionele printers zijn ook beschikbaar in zowel enkele als dubbele rolconfiguraties.

Om prestaties verder te maximaliseren, bevat de nieuwe SureColor SC-T-reeks ultrasnelle beeldverwerking, een optionele harde schijf van 320 GB voor een significante printspoolingfunctionaliteit en beveiligd netwerken. Om ervoor te zorgen dat de printers naadloos binnen ontwerp- en afdrukomgevingen passen, is een optionele PostScript-ondersteuning met een twee 1,6 GHz-processoren beschikbaar op alle nieuwe SureColor SC-T-printers, die gebruikers in staat stelt om meerdere bestandsformaten af te drukken. Zo ook omvangrijke bestanden vanuit de meest vooraanstaande design- en CAD-programma's.

Afdrukken van hoge kwaliteit zijn gegarandeerd door de combinatie van de vierkleurige UltraChrome XD pigmentinkt van Epson met permanente PrecisionCore™ TFP-printkoppen die nauwkeurige, herhaalbare en langdurige prestaties leveren. De inkten worden geleverd in patronen van 110, 350 en 700 ml en leveren diepe zwarttinten, en heldere, strakke lijnen, die benodigd zijn voor gedetailleerde technische afbeeldingen en de levendige kleuren voor afdrukken en posters van hoge kwaliteit. Bovendien produceert deze waterresistente en vlekbestendige inkt afdrukken die geschikt zijn voor buitengebruik op korte termijn, alsmede voor elke willekeurige indoortoepassing.

De SureColor SC-T-printers zijn ontworpen voor naadloze inpassing in kantooromgevingen, met strakke vormgeving, een kleine CO2-voetafdruk en bediening vanaf de voorkant. De SureColor SC-T-printers gebruiken inkt op waterbasis om de invloed op het milieu te beperken en zijn door ENERGY STAR gecertificeerd voor hun uitstekende energiezuinigheid.

'De nieuwe generatie van gebruiksvriendelijke SureColor SC-T-printers zijn ontworpen om het ultieme in flexibiliteit en productieprestaties te bieden binnen hectische design- en afdrukomgevingen,' zegt Duncan Ferguson, Directeur C&I, Pro-Graphics, Epson Europe. 'De mogelijkheid om zowel op papier als op karton van 1,5 mm dik af te drukken, maakt ze ideaal voor een brede reeks van grafische toepassingen.'

De nieuwe SureColor SC-T-reeks is verkrijgbaar vanaf juli 2014, voor een verwachte prijs van respectievelijk € 2.295, € 2.995 en € 3.995 voor de SC-T3200, SC-T5200 en SC-T7200 (ex. BTW). De SC-T3200 is bovendien ook verkrijgbaar zonder voet/stand, dan kost dit model € 1.995 (ex. BTW). De SC-T5200D en SC-T7200D dual roll modellen kosten beide € 2.000 meer dan de standaard versies, respectievelijk € 4.995 en € 5.995 dus. Prijzen voor de MFP versies met scanner zijn nog niet bekend.


Belangrijkste kenmerken

SC-T7200

SC-T5200

SC-T3200

Snelle, betrouwbare en zuinige vierkleurenprinter

Om af te drukken op gecoat en ongecoat papier van maximaal 1118 mm (44 inch, A0+formaat) en karton tot 1,5 mm dikte

914 mm
(36 inch, A0 formaat)

610 mm
(24 inch, A1-formaat)

De dubbele rolfunctie maximaliseert de productiviteit door een snelle toegang tot mediakeuze met automatische papierlading en automatische rolwisseling.

Integrale 36 inch scanner maakt het mogelijk om naar bestanden, e-mail en naar SC-T-printers te scannen.

Scan en druk in slechts 39 seconden een A1-afdruk op gewoon papier af

Ideaal voor de productie van blauwdrukken, kaarten, presentaties, posters, detailhandelreclame, etalagebeelden, etc.

Met de Epson UltraChrome XD Ink krijgt u duurzame, waterbestendige en vlekvrije afdrukken en posters van hoge kwaliteit met diepe zwarttinten, scherpe, strakke lijnen en levendige kleuren.

Geoptimaliseerde bedrijfskosten met keuze uit diverse cartridgeformaten: 700 ml, 350 ml en 110 ml

Centrale verwerkingseenheid met een 1 GB RAM en een optionele HDD van 320 GB voor het opslaan en terugroepen van taken

Optionele PostScript-ondersteuning met een twee 1,6 GHz-processoren, die het snelle afdrukken van verschillende bestandsformaten mogelijk maakt, waaronder omvangrijke bestanden vanuit toonaangevende design- en CAD-programma's.

Permanente PrecisionCore™ TFP-printkoppen leveren nauwkeurige en duurzame prestaties af

Verbeterde HP-GL2/RTL-ondersteuning

Ontworpen voor naadloze inpassing in kantooromgevingen, met strakke vormgeving, een kleine CO2-voetafdruk, lage geluidsniveaus en bediening vanaf de voorkant

Beter voor het milieu dankzij inkt op waterbasis en energiezuinigheid met ENERGY STAR-certificering