Amsterdam,
08
oktober
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Epson lanceert twee nieuwe duurzame printoplossingen die de productiviteit en efficiëntie van thuiswerkend personeel verhogen

  • EcoTank ET-5880 – maandenlang printen tegen zeer lage kosten zonder dat de inkt hoeft te worden vervangen
  • WorkForce Pro WF-4745 – Epson’s meest betaalbare zakelijke multifunctionele printer: snel printen in zakelijke kwaliteit met hoge capaciteit inktcartridges en papierlades

Omdat veel mensen nog altijd, of weer, vanuit huis werken, heeft Epson twee nieuwe multifunctionele printers gelanceerd die zijn ontworpen voor kleine kantooromgevingen en thuiskantoren: de WorkForce Pro WF-4745 en de EcoTank ET-5880. Beide modellen maken gebruik van de energiezuinige, warmtevrije inkjettechnologie van Epson en bieden gebruikers de keuze tussen de traditionele cartridgeprinter en het hoge capaciteit inkttanksysteem van Epson.

"We hebben meer dan 4.000 werknemers in Europa en het Midden-Oosten ondervraagd en 70% beschouwt factoren als duurzaamheid, energie-efficiëntie en minder verspilling van verbruiksmaterialen als 'essentieel' in producten die voor thuiswerken worden aangeschaft1,” zegt Jose Sanandres van Epson Europe. “Zowel de WorkForce Pro WF-4745 als de EcoTank ET-5880 voldoen aan al deze eisen.”

Uit berekeningen blijkt zelfs dat wanneer alle laserprinters voor thuis en kleine kantoren in Europa worden vervangen door Epson-inkjets, we het energieverbruik met maximaal 311 miljoen kWh2 kunnen verminderen, jaarlijks meer dan €38,1 miljoen3 kunnen besparen en de CO2-productie met 117 duizend ton per jaar kunnen verminderen.

EcoTank ET-5880

De EcoTank ET-5880 biedt printen tegen zeer lage kosten. De eerste voorraad inkt wordt meegeleverd, waardoor gebruikers maandenlang kunnen printen voor ze vervangende inkt nodig hebben. Het inkttanksysteem elimineert ook de noodzaak van cartridges en daarmee de hoeveelheid verbruiksmateriaal. De printer biedt een scala aan functionaliteiten, waaronder Wi-Fi connectiviteit, zodat gebruikers vanaf bijna elke locatie kunnen printen, een 4,3-inch touchscreen lcd-scherm voor eenvoudige navigatie, meerdere papierlades, printsnelheden tot 25 pagina's per minuut en een ‘first page out’ tijd van slechts 5,5 seconden.

WorkForce Pro WF-4745

De WorkForce Pro WF-4745 wordt de meest betaalbare kleuren-MFP in het zakelijke portfolio van Epson en levert afdrukken van professionele kwaliteit met een afdruksnelheid tot 24 pagina's per minuut. De WF-4745 maakt gebruik van handige inktcartridges met een hoge capaciteit en kan meer dan 500 vellen papier bevatten, wat de efficiëntie bevordert en de frequentie van het papier aanvullen vermindert. De touchscreen lcd-interface maakt eenvoudige navigatie mogelijk en dankzij de automatische documentinvoer voor 50 pagina’s kunnen enkel- of dubbelzijdige documenten snel en eenvoudig worden gescand of gefaxt. De WF-4745 is de perfecte oplossing voor gebruikers die thuis en in kleine kantoren werken en zakelijke functionaliteit nodig hebben.

“Beide modellen zijn ontworpen voor kleine bedrijven en thuiskantoren, waardoor ze de perfecte printers zijn voor werknemers die vanuit huis werken,” besluit Sanandres.

Meer informatie vindt u op onze website, zie onderstaande links:

 

1 Onderzoek uitgevoerd namens Epson door B2B International, juni 2020
2 Gebaseerd op berekeningen van Epson. Methodologie geverifieerd door TÜV Rheinland, gebaseerd op ‘typisch energieverbruik’, gedefinieerd volgens de Energy Star-testprocedure en weergegeven in kWh per jaar. Modellen geïdentificeerd met behulp van IDC HCP-tracker 2019Q2 (2015Q1 tot 2018Q4-gegevens) en 2018 installed-base in EU22-bedrijven gerapporteerd door IDC ("Installed Base by Vertical, 2019Q2").
3 Vergelijkende berekeningen vindt u hier: https://www.epson.eu/neop-footnotes
Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com