17
September
2020
|
08:47
Europe/Amsterdam

Epson lanserar sin första storformatsskrivare med resinbläck

64-tums SureColor SC-R5000 erbjuder exakta och snabbtorkande utskrifter på en mängd olika medietyper

17 september 2020 – Med lanseringen av SureColor SC-R5000 utökar Epson sin skrivarserie för skyltutskrifter med en resinbläckslösning som erbjuder skyltmakare, bilfolierare och tryckerier möjligheten att producera ett brett utbud av skyltar och högkvalitativa utskrifter på ett hållbart och effektivt sätt.

Den nya R-serien möter dagens branschutmaningar genom att arbeta med vattenbaserat resinbläck och drar nytta av Epsons långa erfarenhet av innovation inom bildbehandling, färghantering och mediekontroll.

Den nya 64-tums skrivaren erbjuder exeptionell utskriftsprestanda och färgkontroll tack vare PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvudet. Exakt temperaturkontroll, som övervakas av fyra temperatursensorer, säkerställer att färgerna är konsekventa från kant till kant och topp till botten. Tre oberoende värmare (preheat / platen heat / post-cure heat) säkerställer färgens enhetlighet och perfekt mediehantering.

Den effektiva tork- och härdningsprocessen möjliggör laminering och leverans samma dag vilket förkortar produktionstiden.

PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvudet ger exakt och tillförlitlig färgkvalité från första till sista utskrift. Då Piezo-skrivhuvuden inte utsätts för termiska nedbrytningar förblir dropplacering och droppstorleken konstant under hela skrivhuvudets livslängd. När väl skrivhuvudet behöver bytas ut kan det utföras direkt av användaren, vilket ökar både drifttid och produktivitet.

Det nya 6-färgs UltraChrome RS-bläcket är ett luktfritt, vattenbaserat resinbläck och är lämpligt för användning i alla typer av miljöer som skolor, sjukhus, hotell och inomhusanläggningar. Bulkbläcklösningen finns med 1,5 liters bläckpåsar för medelstora utskriftsvolymer och med dubbla bläckuppsättningar för höga utskriftsvolymer.

Richard Garp, Business Account Manager, Epson Sverige säger, “Vi har lyssnat på våra kunder och deras behov av kvalitet, produktivitet, pålitlighet, stabil färgprestanda samt miljökrav. Med SC-R5000 kan vi nu möta alla dessa behov.”

Viktiga funktioner:

  • Epson UltraChrome RS ink - resinbläck med bred färgskala
  • Hög reptålighet
  • GreenGuard Gold, AgBB och French-VOC certifierad
  • Exakt rullmatnings- samt upptagningssystem
  • Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) för korrekt och konsekvent matning av media
  • Tre oberoende värmare (preheat / platen heat / post-cure heat)
  • Bulkbläck med hotswap-funktion – olika storlekar på bulkbläckpåsar för medelstora och höga utskriftsvolymer
  • 4.3 tums pekskärm för intiutiv användning
  • Epson Edge Print RIP software för smidigt handhavande

Epson SC-R5000 är tillgänglig i december 2020.

Standardtext

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag dedikerat till att bidra till samhället genom att sammanföra människor, ting och information med sin effektiva och smarta precisionsteknologi. Epsons målsättning är att driva innovation och överträffa kunders förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, wearables och robotar. Epson är stolt över sitt bidrag och pågående insatser för att förverkliga ett hållbart samhälle och för att nå FN:s mål för hållbar utveckling.

Under ledning av Japanbaserade Seiko Epson Corporation genererar Epson Group en årlig försäljning av mer än JPY 1 biljon Se global.epson.com

Miljövision 2050 

http://eco.epson.com/