18
Juni
2019
|
16:15
Europe/Amsterdam

Epson lanserar världens minsta laserprojektor med 3LCD1

Högklassig design som är enkel att placera och lätt att flytta

Epsons första portabla laserprojektor EF-100 har utvecklats för att passa kräsna hemanvändare som ställer höga krav – den är flexibel och lättplacerad, stilren och kompetent. EF-100W/B är också Epsons minsta laserprojektor och mäter endast 23 cm på längsta sidan.

Det kompakta formatet är inte det enda som gör projektorn flexibel, tack vare Epsons ljusstarka och hållbara laserteknik och genomtänkt placering av kontakter och ventilation går det att placera projektorn på flera olika sätt. Det går att projicera på vägg, i tak eller på golv – upp till 150 tum, idealiskt för den som vill titta i verkligt megaformat.

Även i dagsljus ger lasertekniken en ljusstark och livfull bild. Man behöver alltså inte släcka ljuset, dra för fönstren eller ens använda en anpassad projektorduk. Dessutom är den underhållsfri och hållbar – med en livslängd på uppemot 20 000 timmar kan man använda projektorn varje dag i tio år utan att behöva byta något2.

Det behändiga formatet gör det möjligt att snabbt och enkelt ta fram projektorn när den ska användas, eller helt enkelt flytta med den till sommarstugan – eller hem till vännerna när det vankas filmkväll eller fotbollsmatch. Via den inbyggda HDMI-kontakten är det enkelt att koppla in en signalkälla – oavsett om det är en Apple TV, Google Chromecast, Bluray-spelare eller en spelkonsol.

Ljudet kan antingen hanteras via den inbyggda högtalaren, via hörlursuttaget eller över Bluetooth till en soundbar eller liknande.

Den första installationen underlättas av en genomarbetad välkomstguide som på ett överskådligt sätt går igenom inkopplingen och de centrala funktionerna – allt går att hantera med den medföljande fjärrkontrollen.

”Den här projektorn tillför något nytt och annorlunda till vår produktportfölj. Den är snygg och stilren, smidig och flexibel samt bygger på en hållbar och högkvalitativ laserljuskälla”, säger Amy Ng, Produktchef på Epson i Europa. ”Vi tror att den skulle passa bra på många företag också, till exempel av säljare som håller presentationer eller av fotografer och designers som vill kunna visa upp sina alster med bästa möjliga kvalitet.”

EF-100 finns i två versioner, EF-100W som är vit med silveraccenter och EF-100B i svart med accenter i brons. Projektorn kommer att vara tillgänglig i butik under juni månad 2019.

Viktiga funktioner:
• Elegant finish (EF-100W vit och silver/EF-100B svart och koppar)
• Kompakt (BxLxH/mm: 210x227x88)
• Lätt (2,7 kg)
• Hållbar och högkvalitativ laserljuskälla (20 000 timmar1/12 000 timmar 1)
• Livfulla och realistiska bilder även i dagsljus (3LCD-teknik, 2 000 lm, 2 500 000:1 dynamisk kontrast)
• Stor projektionsyta (upp till 150 tum)
• HD-upplösning
• Projicera på nästan alla ytor och i alla riktningar (laserljuskälla, ventiler och ströminttag på sidan)
• Enkel installation (välkomstguide, fjärrkontroll)
• Automatisk bildjustering (keystone-korrigering vertikalt +/- 45, horisontellt +/- 50)
• Enkelt att strömma innehåll (1x HDMI 2.0, 1x USB)
• Enkla ljudalternativ (inbyggd högtalare på 5 watt, Bluetooth-anslutning, hörlursuttag)
• Tyst fläkt (26 dB/29 dB)

1 Baserat på undersökning av Futuresource Consulting, genomförd 15 maj 2019, som avser 3LCD-projektorer med ljusstyrka över 500lm.
Baserat på innehållsvisning i fem timmar varje dag, med projektorn inställd i miljöläge.

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med målet att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, armbandsur och industrirobotar fokuserar företaget på att främja innovation och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen leds av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har över 81 000 anställda i 85 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och över sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

https://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 830 anställda och sålde för 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2017. http://www.epson.se

Miljövision 2050 

http://eco.epson.com/