Amsterdam,
07
oktober
2020
|
12:00
Europe/Amsterdam

Epson levert 50 miljoenste hoge capaciteit inkjetprinter met inkttank

CO2-uitstoot van verbruiksmaterialen verminderd met meer dan 160.000 ton

In oktober 2010 lanceerde Epson in Indonesië voor het eerst inkjetprinters met een hoge capaciteit inkttank (in veel markten, waaronder Nederland, nu bekend als EcoTank). Tegen 2019 was het gebied waarin deze printers werden verkocht uitgebreid tot 170 landen en regio's. Hierdoor bedroeg de cumulatieve wereldwijde verkoop van onze inkjetprinters met hoge capaciteit inkttank onlangs meer dan 50 miljoen stuks. De schatting is dat de CO2-uitstoot door de besparing op plastic, het belangrijkste onderdeel van inktcartridges, ongeveer 166.000 ton lager was dan wanneer al deze printers inktcartridges hadden gebruikt1.

Door eerst aanwezigheid te creëren in opkomende landen en vervolgens de ontwikkelde economieën te betreden, vormden de Epson-printers met hoge capaciteit inkttanks elk jaar een groeiend percentage van de totale inkjetmarkt. Hierdoor heeft Epson, dat kan bogen op een sterke merkherkenning en een uitgebreid productassortiment, al tien opeenvolgende jaren het grootste aandeel2 op de wereldwijde markt voor hoge capaciteit inkttankprinters.

Tijdens het fiscale jaar 2020 zorgden snelle veranderingen in de samenleving voor veranderingen in de printomgevingen op kantoor en in het onderwijs. In alle segmenten zullen we ongeëvenaarde milieuprestaties en veel lagere printkosten blijven bieden dan concurrenten, zodat onze klanten kunnen printen zonder zich zorgen te hoeven maken over printkosten en milieueffecten.

Nog niet bekend met onze EcoTank-printers? Bekijk dan onderstaande video!

download
1 De hoeveelheid vermindering van de CO2-uitstoot van verbruiksgoederen werd berekend door het cumulatieve aantal inktflessen dat tot augustus 2020 is verkocht te vergelijken met het aantal inktcartridges dat nodig is om dezelfde hoeveelheid te printen en dit om te zetten in een CO2-equivalent. De CO2-uitstoot werd berekend op basis van de evaluatiecondities van Epson, die rekening houden met de impact van verbruiksmaterialen en de fabricage van onderdelen. De werkelijke CO2-uitstoot is afhankelijk van het printergebruik van de klant. Wat werd geëvalueerd: inktcartridgeprinter, inktcartridges met verpakking en hoge capaciteit inktflessen voor inkttanks met verpakking (berekend op basis van vervangende cartridges en inktflessen).
2 In termen van het aantal wereldwijde hoge capaciteit inkttankproducten dat is verkocht tussen 2010 en augustus 2020. Hoogste aandeel in termen van het aantal wereldwijde inkttankproducten dat tussen 2010 en 2019 is verkocht, volgens onderzoek door IDC (Bron: IDC's Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker Q2 2020)
Opmerking: Houd er rekening mee dat productnamen en beschikbaarheid per land en regio kunnen verschillen. Raadpleeg de website van uw plaatselijke Epson-verkooporganisatie voor meer informatie: https://epson.com/.

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com